Saskia (eigenaar KidsErOpUit) – rondreizen tijdens de vakantie met kinderen

 

Wie zijn jullie?

Wij zijn Gerard, Saskia, dochter M. (2007) en zoon C. (2009). We wonen in het leukste dorp ten oosten van de IJssel en zijn gek op dagjes uit en vakanties, inclusief de voorpret en de napret. Omdat Saskia dol is op schrijven en we allemaal veel foto’s maken was het eigenlijk vanzelfsprekend om een blog te beginnen over uitjes en vakanties met kinderen.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Die hebben we niet. We willen juist zoveel mogelijk verschillende gebieden zien. Wel weten we inmiddels dat de Scandinavische landen ons erg aanspreken, maar dat geldt net zo goed voor landen in andere delen van Europa. We kiezen voor een afwisseling van natuur en cultuur. Bezoeken graag musea, houden van kanoën, maar ook van bos en zee. Genieten van een stedentrip, maar ook van wandelen. Om al deze activiteiten in een vakantie te doen, kiezen we vaak voor een rondreis met onze kinderen.

Hoe gaan jullie op vakantie?

We hebben een paar jaar een caravan gehad, maar deze is inmiddels ingeruild voor een Karsten Tent. We variëren nogal in de manier waarop we op vakantie gaan. In Zweden en Denemarken kozen we voor kampeerhutten, in Rotterdam gingen we naar de Stayokay en we huren ook regelmatig een huisje. Volop variatie dus.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Kies niet alleen een vakantiebestemming of accommodatie omdat deze zo kindvriendelijk is, maar hou ook rekening met je eigen wensen. Kinderen gaan er heel makkelijk in mee en genieten dan net zoveel van een kerk of museum als jij. Ook zonder animatieteam vermaken kinderen zich prima op vakantie, probeer het eens.

Maar vooral: doe wat je leuk vindt!

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Over vakanties en uitjes in Nederland en Europa. Ik tik KidsErOpUit aardig vol met informatie over bestemmingen en accommodaties in Europa, maar ook veel tips met uitjes in eigen land komen uit mijn toetsenbord gerold.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Alles bezoeken waar ik nog niet ben geweest en alle manieren van vakantie houden proberen die we nog niet gedaan hebben. Slapen op een vlot, in een boomhut of in een pipo-wagen. We laten ons graag verrassen!

Alle boogberichten van Saskia zijn hier te lezen.