Weekendje CenterParcs Erperheide met kinderen

Blogger Lineke probeerde met haar gezin een weekendje CenterParcs Erperheide uit en verdiepte zich in het concept van CenterParcs. Lees nu haar bevindingen.

Een weekendje CenterParcs Erperheide met kinderen

Velen gingen ons voor, wij zijn zelf een midweek geweest toen we net ‘verkering’ hadden… in 1996. We bezochten toen CenterParcs Vossemeren in België. Nu, bijna 20 jaar later en 2 kinderen rijker, gingen we weer naar België maar dit keer bezochten we CenterParcs Erperheide. We waren er op uitnodiging van CenterParcs om de opening van Pony Vakantie bij te wonen en zelf te ervaren hoe het is om een pony te hebben en te verzorgen. Dit blog gaat vooral over CenterParcs, CP Erperheide en alle activiteiten.

CenterParcs: het concept

Ik heb er nooit over nagedacht, maar dat hebben ze bij CenterParcs wel degelijk…. een concept. De parken van CenterParcs zijn gebaseerd op 7 pijlers:

  • Natuur
  • Service
  • Wellness
  • Activiteiten
  • Aqua Mundo
  • Market Dome
  • Accommodatie

Deze 7 pijlers vind je terug in de 21 parken die CenterParcs heeft in Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Regelmatig vinden er renovaties plaats op diverse parken, worden nieuwe activiteiten gelanceerd of vind er privé verkoop van cottages plaats. Want ja, je kan op sommige parken een cottage kopen voor privé gebruik. De cottages vind je in types Comfort, Premium, VIP.

Daarnaast richten ze zich op diverse doelgroepen. Families met kids in de leeftijd van 0-1, 2-4, 5-7, 8-11, 12-17 en medior couples 55-69. Het aanbod aan activiteiten verschilt per park en zo richt ieder park zich op een bepaalde doelgroep.

CenterParcs Erperheide

Erperheide is opgericht in 1981 in Peer, België. En net als de gemeente Peer een goed gevoel belangrijk vindt voor zijn burgers, vindt ook Erperheide dat belangrijk voor zijn gasten… een goed gevoel. En geloof me, daar zijn ze heel goed in. Je voelt je enorm welkom. Al bij de slagboom word je van harte welkom geheten door de portier. Daarna vriendelijk personeel bij de receptie en je vakantie kan super relaxed starten.

Wat is er te doen en beleven?

Erperheide is ideaal voor gezinnen met kinderen van 0 tot 10 jaar.  Qua activiteiten volgt men enigszins de ontwikkeling van een kind. Zo is er babyzwemmen of babymassage voor gezinnen met pasgeboren kindjes. Fietslessen voor jonge kinderen, lekker spelen in de indoorspeeltuin Baluba of een workshop Playmaïs volgen.

In de indoorspeeltuin.
In de indoorspeeltuin.

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen de Cool Factor gaan beleven: klimmen, raften, fietscrossen, enz. Maar nog cooler en helemaal nieuw is de Kids Safari: De kinderen kunnen hun eigen jeep besturen over een parcours door het bos. Ze krijgen een eigen autosleutel, safari helm, route kaart en verrekijker. Ouders krijgen de stop knop…. just in case het ravijn wel heel dichtbij komt ;-).

De Kids Safari.
De Kids Safari.

Dan is er natuurlijk ook het zwembad Aqua Mundo. Een groot subtropisch zwemparadijs met delen voor kleintjes, een golfslagbad, ene wildwaterbaan, maar ook een Aziatisch vissersdorp waar je met duikbril onderwater naar de tropische vissen kunt gluren.

Even bij de schildpadden kijken.
Even bij de schildpadden kijken.

In 2013 is men de Pony Express gestart. Hier kan je kind een rondje over het park rijden op een pony die begeleidt wordt door papa of mama. Wil je nog meer ervaren hoe het is om je eigen pony te hebben? Dan kan je sinds mei 2015 ook kiezen voor een Pony Vakantie.

Wij zijn dit weekend voor het eerst met de kinderen gaan bowlen. Ook bij de bowlingbaan is er rekening gehouden met kinderen. Uiteraard rekjes naast de baan voor betere winkansen, maar er stond ook een kunststof dinosaurus waar de kids hun bal op kunnen leggen en zo de bal naar beneden richting de kegels laten rollen. Werden we toch mooi ingemaakt door beide kids!

Met 60 verschillende activiteiten kan ik nog wel even doorgaan, maar laat ik nog even terug gaan naar onze eigen ervaringen.

Kindvriendelijke restaurants

Het park en al het personeel is zo ontzettend vriendelijk voor kinderen en geeft ze de tijd van hun leven. Ga je een restaurant (Fuego) binnen dan worden je kinderen aangesproken, krijgen een schatkaart om jullie tafel te zoeken en mama krijgt een bakje popcorn mee voor het geval de tafel nooit gevonden wordt en er toch gegeten moet worden.

Bij Evergreenz zijn de maaltijden in buffetvorm en dus ideaal voor onze kinderen. Er zijn voldoende speelruimtes voor de kinderen om tussendoor even van tafel te gaan. Of ze schuiven bij Orry aan tafel om een eigen muffin rijkelijk te versieren. Orry is een kindervriend en kenmerkende CenterParcs figuur de je overal terug ziet.

Met het plattegrond op zoek naar je tafeltje.
Met het plattegrond op zoek naar je tafeltje.

Playmaïs Orry

Naast de uitnodiging voor het testen van de Pony Vakantie waren we ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling van ’s werelds grootste Playmaïs figuur… in dit geval natuurlijk Orry. Vanuit de Playmaïs workshops waren kinderen uitgenodigd om hun mooiste Orry van Playmaïs te maken. De winnaars mochten meebouwen aan de mega Orry. De onthulling werd uiteraard verricht door Orry zelf…. indrukwekkend bouwwerk!

De kosten

Wat een verblijf op Center Parcs kost hangt natuurlijk helemaal af van hoe lang je wilt, in welk seizoen en met hoeveel personen. Maar wat ik je wel mee kan geven is dat een verblijf op bij CenterParcs park echt zijn prijs waard is. Voor ieder gezinslid is het van begin tot einde genieten. Op de website van Center Parcs kan je heel eenvoudig zien welke accommodaties wanneer beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.

Meer lezen

Op zoek naar meer kindvriendelijke overnachtingsplekken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit weekendje weg is KidsErOpUit aangeboden door CenterParcs. We geven altijd onze eigen en eerlijke mening.

Vorig artikelHet Maïsdoolhof in Voorthuizen
Volgend artikelCatalonie: MonNatura Pirineus Wildlife Center
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.