Op zoek naar een restaurant met speeltuin in Salland? Lees onze tips

Een restaurant met speeltuin waar de kinderen zich vermaken. Dat klinkt veel ouders als muziek in de oren. Zelf lekker zitten op het terras, terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. In dit blog deelt Suzanne haar vijf favoriete kindvriendelijke restaurants met speeltuin in Salland.

5x kindvriendelijk restaurant met speeltuin in Salland

In Salland is een aantal leuke kindvriendelijke restaurants met speeltuin aanwezig. Restaurants met goede voorzieningen bij het sanitair, zoals een babyroom. Maar ook een uitgebreide kindermenukaart en – niet onbelangrijk – speelruimte.

Terwijl je als ouders heerlijk op het terras zit, vermaken de kinderen zich met spelen. Lekker eten en relaxen in een restaurant waar niemand vreemd op kijkt als er kinderen door het restaurant lopen. Een restaurant waar kinderen mogen zijn wie ze zijn en waar echt rekening met ze wordt gehouden.

De volgende vijf Sallandse restaurants (in willekeurige volgorde) zijn kindvriendelijk. En je kunt er ook nog eens prima eten.

#1 Restaurant met speeltuin bij NuNu in Deventer

Eigenzinnig en kindvriendelijk; dat is NuNu aan de Raalterweg in Deventer. Vele gezinnen komen hier om te lunchen, dineren of vele andere leuke (kinder)activiteiten. De grote speeltuin met familieschommel, kabelbaan en klimtoestellen is ideaal voor gezinnen. Terwijl je als ouders na een wandeling in het tegenovergelegen bos heerlijk op het terras geniet van de lekkerste gerechten en een glaasje wijn kunnen de kinderen met z’n allen spelen in de avontuurlijke speeltuin.

De speeltuin bij NuNu biedt volop vertier voor kinderen.

#2 Zaal-restaurant Reimink in HeetenIn het bos tussen Heeten en Deventer ligt Restaurant Reimink. Er is een warme sfeer met een goede keuken. Het terras is ruim en bovendien beschikt het restaurant over een midgetgolfbaan en een grote speeltuin met leuke speeltoestellen zoals glijbaan en klimrekken. Binnen zijn spellen beschikbaar om mee te spelen. Achter het restaurant is een bos waar je bovendien heerlijk kunt wandelen.

Restaurant Reimink in Heeten heeft een leuke speeltuin met ouderwetse speeltoestellen.

#3 Restaurant pannenkoekenhuis De Nieuwe Brug in Ommen

Tijdens onze vakanties op camping de Lemeler Esch verbleven we regelmatig op het terras van restaurant De Nieuwe Brug in Ommen. Dit is een sfeervol familierestaurant aan de voet van de Lemelerberg. En zeer kindvriendelijk restaurant met speeltuin die grenst aan het terras en waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Er zijn uitdagende klimtoestellen en in het hoogseizoen is regelmatig een springkussen aanwezig. Een heerlijk plekje.

Een supertoffe speeltuin bij restaurant De Nieuwe Brug in Ommen.
Een supertoffe speeltuin bij restaurant De Nieuwe Brug in Ommen.

#4 Kindvriendelijk restaurant Woody’s in Holten

Bovenop de Holterberg vind je restaurant Woody’s, een restaurant met speeltuin en een waar paradijs voor kinderen. Binnen kunnen de kinderen spelen in de Kids Corner met grote legoblokken, krijtborden of een film kijken. Buiten is een grote zandbak met houten speeltoestellen. Er is een speciale kindermenukaart en elke zondag is er een speciaal kinderbuffet met friet en groentes.

Er is van alles te doen bij Woody’s. Je kunt heerlijk wandelen op de Holterberg of midgetgolfen op de baan bij Woody’s. Er is een educatief speel- en belevingsbos voor kinderen (het Bos van Daantje Das). En tegenover Woody’s vind je Museum Holterberg, met één van de grootste collecties Europese diersoorten van Nederland. Het hele jaar door zijn er tentoonstellingen te zien en voor kinderen is er een spannende speurtocht. In vakanties zijn er extra activiteiten.

Leuk om te weten voor duurzaamheidsfans: Woody’s is volop aan het innoveren. Ze hebben hoge duurzaamheidsambities. Het gebouw is verbouwd en geïsoleerd, sinds kort zijn ze volledig overgegaan van gas naar elektrisch en er komen zonnepanelen. Er hangen “Woody’s Planet Bags” in het restaurant waar je overgebleven eten in mee kan nemen, want ze houden niet van verspilling. Ze zijn overgestapt op biologisch afbreekbare rietjes, melkcupjes en suikerzakjes en bieden diverse vegetarische en veganistische gerechten en een glutenvrije menukaart. 

Heerlijk wandelen op de Holterberg bij restaurant Woody’s.

#5 Wereldrestaurant A1: binnenspeeltuin en bioscoop

Het Wereldrestaurant A1 in Deventer biedt uitkomst voor gezinnen met kinderen die een restaurant met speeltuin zoeken in de natte en koude maanden. Dit restaurant biedt een zeer uitgebreid buffet waar je twee uur lang onbeperkt gebruik van mag maken. Ook voor de kinderen is volop keuze uit gerechten.

Tussen het eten door kunnen de kinderen zich uitleven in de indoorspeeltuin (met toezicht) op de eerste verdieping. Hier is ook een bioscoop aanwezig waar leuke kinderfilms vertoond worden. Maar hou er wel rekening mee dat onder het eten de kinderen langs je tafel rennen. Kun je daar niet tegen? Dan is dit restaurant niet geschikt voor jou.

Restaurant met speeltuin binnen.
Wereldrestaurant A1 heeft een binnenspeeltuin. Ideaal voor winteravonden.

Welk kindvriendelijk restaurant met speeltuin in Salland is jouw favoriet?

Meer lezen

Wil je meer lezen over kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.