Pannenkoeken eten bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg in Berg en Dal: mooier kan het niet!

Karijn at met haar gezin bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg en is superenthousiast. Over de goede pannenkoeken, de idyllische ligging en de rood-wit geblokte tafelkleedjes en kannetjes stroop op tafel.

Pannenkoeken eten met kinderen

Kinderen doe je vrijwel altijd een plezier met een bezoek aan een pannenkoekenrestaurant. Ze zijn gek op pannenkoeken en in de meeste pannenkoekenhuizen is wel een speelplekje te vinden. Het personeel is in ieder geval ingesteld op kinderen.

Maar niet elke ouder is even enthousiast over uit eten in een pannenkoekenrestaurant. Ik althans niet. Te vaak dat in de hele zaak een penetrante baklucht hangt. Of dat je appelpannenkoek nog een stukje spek bevat omdat alle pannenkoeken in dezelfde pan gebakken worden. Dus als je een pareltje treft zoals Pannenkoekenhuis De Duivelsberg, dan wens je elke regio zo’n pannenkoekenrestaurant! En ook zo fijn: er is van alles te doen in de omgeving van Berg en Dal, waar De Duivelsberg gevestigd is.

Pannenkoekenrestaurant in het bos

Middenin de bossen achter Nijmegen, aan de wandelroute N70, vind je Pannenkoekenhuis De Duivelsberg. De wit gepleisterde herberg met rood-witte luiken ligt verscholen in het groen. De terrassen voor de herberg zijn omheind met heggetjes, en overal bloeien planten en bloemen. Fijn om op zo’n groene plek te eten!

Op zomerse dagen is het terras dé plek om te zitten. Direct aan het pand is een groot terras, maar als je van de trap naar beneden daalt kom je op een nog groter gedeelte. Terwijl wij plaatsnemen onder de grote parasols, spelen de kinderen in de naastgelegen speeltuin. De oudste van zeven leeft zich uit in het klimtorentje, de middelste rent lekker rond en onze zoon van twee gaat tig keer van de glijbaan.

Achter het terras bevindt zich nog een weitje. In het gras staan een heleboel picknicktafels. Aan een bar kan je drankjes bestellen. “Hier kan je zitten als je wel van deze plek wil genieten, maar geen pannenkoek wil eten,” legt de vriendelijke eigenaar uit. Verschillende wandelaars genieten van een pauze op deze plek op de wandelroute, maar er zijn ook gezinnen die speciaal voor het terras naar de Duivelsberg komen.

Dit pannenkoekenhuis is een ideale plek om uit te rusten na een lekkere wandeling. Na afloop van ons bezoek bekijken we de wandelroutes die vanaf de Duivelsberg starten. Er blijken verschillende kleinere en grotere wandelingen te maken. Goed om te weten voor een volgende keer!

Terras van Pannenkoekenhuis de Duivelsberg
Wauw, wat een mooi terras!
Vanaf het terras heb je zicht op de speeltuin
Vanaf het terras heb je zicht op de speeltuin
Voor of na de pannenkoek kan je verschillende wandelroutes lopen
Voor of na de pannenkoek kan je verschillende wandelroutes lopen
En nog meer routes
En nog meer routes

Goede pannenkoeken

Op de kaart van De Duivelsberg is een ruime keuze aan hartige en zoete pannenkoeken te vinden. Als je wil kun je vooraf nog soep of een stokbroodje bestellen. Wij bestellen een pannenkoek met champignons, een kaas-appelpannenkoek en drie kinderenpannenkoeken. Als de serveerster na tien minuten onze pannenkoeken komt brengen zijn we benieuwd. We gieten stroop uit de ouderwetse kannetjes over onze pannenkoeken. “En?” vraag ik met volle mond. “Superlekker!” klinkt het eensgezind uit de monden van onze dochters. Ik kan het alleen maar beamen. De stevige pannenkoeken laten zich goed smaken. Onze dochters zijn echte pannenkoekenmonsters, maar ze krijgen ze toch niet helemaal op.

Als je wel op een lekker plekje wil zitten, maar geen pannenkoek wil eten
Als je wel op een lekker plekje wil zitten, maar geen pannenkoek wil eten

Kind- en oudervriendelijk personeel

Toen we bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg aankwamen stond er een rij van mensen die een plekje zochten. Het was best druk, maar het personeel bleef er rustig en vriendelijk onder. Geduldig wachtte een serveerster totdat onze middelste dochter durfde te zeggen welke pannenkoek ze wilde. En toen er een vork viel, werd ogenblikkelijk een nieuwe opgehaald. De eigenaar liep als een vrolijke gastheer rond om alle gasten van een goede plek te voorzien. Fijn!

Houten stoelen en roodgeblokte kleedjes

Uiteraard hebben we even binnen gegluurd om te kijken of het daar net zo leuk is als buiten. De inrichting is zoals je van een authentiek pannenkoekenrestaurant verwacht: op de vloer boerenplavuizen en houten balken aan het plafond. Op de tafels liggen rood-wit geblokte kleedjes. Ik krijg er een heel nostalgisch gevoel van.

Nostalgische inrichting bij Pannenkoekenhuis de Duivelsberg
Nostalgische inrichting bij Pannenkoekenhuis de Duivelsberg
'Genieten in het groen' staat op het bord. En dat is zeker waar!
‘Genieten in het groen’ staat op het bord. En dat is zeker waar!

Voor de kinderen zijn er uiteraard kinderstoelen en op het toilet is een verschoonplek. Meer informatie vind je op de website van Pannenkoekenhuis De Duivelsberg.

Wij gaan gauw een keertje terug om goede pannenkoeken te eten bij De Duivelsberg. Ga jij er ook een keertje wandelen en pannenkoeken eten?

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Ligging Pannenkoekenhuis De Duivelsberg

Meer lezen

Zin om de omgeving van Berg en Dal en Nijmegen te verkennen? Klik & Kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Berg en Dal/RBT KAN. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.