De lekkerste en leukste pannenkoekenrestaurants voor kinderen: onze tips!

0
119
Onze pannenkoeken.
Onze pannenkoeken.

Pannenkoekenrestaurants, voor kinderen is het een groot feest om erheen te gaan. Blogger Lineke zet onze tips voor pannenkoekenhuizen op een rij. De pannenkoekenhuizen zijn getest door bloggers van KidsErOpUit.

Pannenkoekdag, een goede reden om naar een pannenkoekenrestaurant te gaan

Pannenkoekdag is op kleine schaal begonnen in 2007. Gestart in het onderwijs en inmiddels uitgegroeid tot een nationale gebeurtenis. Het is een vrijdag in maart waarop basisschool kinderen pannenkoeken bakken voor de ouderen in ons land. Zo kunnen we de opa’s en oma’s eens verwennen in plaats van andersom. En natuurlijk een goede reden om zelf ook pannenkoeken op het menu te zetten die dag.

Maar doet de school van jouw kind niet mee? Heb je weinig tijd om zelf te bakken? Wil je met je gezin ook Nationale Pannenkoekdag vieren? Ik zet de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor je op een rij. Zo kan je met de hele familie genieten van Pannenkoekdag.

Hou je wel van pannenkoeken maar niet van traditie? Ga je liever een andere keer voor pannenkoeken dan op Nationale Pannenkoekdag? Ook dan is dit lijstje met pannenkoekenrestaurants handig om te bewaren.

Heerlijke pannenkoeken.
Heerlijke pannenkoeken.

Pannenkoekenrestaurants die een bezoekje waard zijn

Hieronder, in willekeurige volgorde, een overzicht van de pannenkoekenrestaurants die wij je aan kunnen bevelen. Kindvriendelijkheid is voor ons heel belangrijk. Daar zal je dan ook veel over terug lezen.

#1 Pannenkoekenhuis De Duivelsberg in Berg en Dal

Middenin de bossen achter Nijmegen, aan de N70, vind je Pannenkoekenhuis De Duivelsberg. De wit gepleisterde herberg met rood-witte luiken ligt verscholen in het groen.

Een pannenkoekenhuis als geen ander. Het is hier heerlijk spelen voor kinderen. In de omgeving kun je allerlei prachtige wandelingen maken. En ben je zelf niet zo van de pannenkoeken, dan kan je hier ook iets anders bestellen.

Karijn schreef een uitgebreid blog over Pannenkoekenhuis De Duivelsberg.

Pannenkoeken eten bij De Duivelsberg
Pannenkoeken eten bij De Duivelsberg

#2 Pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde

Dit pannenkoekenhuis is er niet zomaar een. Dit is een heuse belevenis.

Bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje eet je niet alleen een pannenkoek. Kinderen kunnen er zowel binnen als buiten naar hartelust spelen. Daarnaast is het alsof je je binnen in een sprookje bevind. Met bewegende vloeren, vliegende heksen en ga zo maar door.

Iris schreef uitgebreid over deze toffe belevenis in Zeewolde.

#3 Boshut ’t Panneland bij de Amsterdamse Waterleidingduinen

Dat je heerlijk kunt wandelen in het natuurgebied bij de Amsterdamse Waterleidingduinen dat weten de meesten wel. Maar hoe fijn is het om na een wandeling met kinderen binnen te stappen bij een knusse en warme hut in het bos? Dat kan bij Boshut ’t Panneland.

Naast pannenkoeken hebben ze hier ook andere kleine gerechten als kroketten of een heksensoepje. Terwijl je wacht op het eten kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen, puzzels maken of spelen.

Daphne schreef een blog over deze knusse Boshut.

Boshut 't Panneland
Boshut ’t Panneland

#4 De Pannekoekenbakker in Zuidland

Dit is een echt pannenkoekenhuis zoals een pannenkoekenhuis bedoeld is. Met meer dan 5 pagina’s aan pannenkoeken om uit te kiezen en een eigen pannenkoeken pagina voor kinderen is de keuze echt reuze.

Naast heerlijke pannenkoeken eten, kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin bij het restaurant. En ook binnen kunnen ze zich vermaken bij het Lunapark gedeelte.

Suzanne schreef een blog over deze Pannekoekenbakker in Zuidland.

Is Zuidland te ver voor je? Kijk dan even op de pagina van De Pannekoekenbakker voor andere vestigingen.

De Pannekoekenbakker Zuidland ligt aan het water.
De Pannekoekenbakker Zuidland ligt aan het water.

#5 Pannenkoekenhuis Voorst

Pannenkoeken eten met je kinderen is werkelijk een feestje bij Pannenkoekenhuis Voorst. Alleen het circus thema al voor de inrichting. Het ziet er gezellig druk uit zonder kitscherig te zijn.

Binnen in het restaurant staat een echte ouderwetse draaimolen. Maar ook buiten staan kermisachtige onderdelen. Botsauto’s, springkussens en nog meer draaiende attracties. Het grootste risico dat je hier loopt is dat je kinderen niet proeven wat ze eten. Even snel je pannenkoek naar binnen werken en hup, weer verder spelen.

Lees hoe Saskia haar kinderen uiteindelijk aan tafel kreeg.

Binnen is het circus thema goed te zien.
Binnen is het circus thema goed te zien.

#6 De Heikamp in Ruurlo

Restaurant De Heikamp heeft in 2017 de prijs gewonnen voor ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken’ met een pannenkoek die ‘dwars door de moestuin’ heet. Bij De Heikamp maken ze gebruik van ingrediënten uit de eigen moestuin of directe omgeving. Maar ook liefhebbers van zoete pannenkoeken kunnen hier terecht.

De Heikamp is een ideale uitvalsbasis voor een dagje in de Achterhoek. Ga naar het nabijgelegen klimbos, loop de kabouterroute of bezoek het grootste doolhof van Nederland.

Lees hier het blog van Marije over De Heikamp en de uitjes in de directe omgeving.

Pannenkoek 'Door de moestuin'.
Pannenkoek ‘Dwars door de moestuin’.

#7 MOOK Pancakes in Amsterdam

Vergeet de traditionele pannenkoekenhuizen. MOOK Pancakes in Amsterdam is hip. De pannenkoeken zijn culinaire kunstwerkjes die volledig met biologische ingrediënten zijn gemaakt. Voor kieskeurige kinderen is de menukaart misschien wat te hoog gegrepen, maar bij MOOK Pancakes maken ze ook met alle liefde een simpele pannenkoek. 

MOOK Pancakes is wat ons betreft een leuke afsluiter van een dagje Amsterdam met kinderen.

Lees hier de ervaring van Saskia bij MOOK Pancakes.

#8 Catharinahoeve op Texel

Midden in het bos, tegenover camping ’t Woutershok en langs één van de populairste fietsroutes van Texel ligt de Catharinahoeve. Een van de meest kindvriendelijke restaurants op Texel. Een waar paradijs voor kinderen. Er is een zeer uitgebreide menukaart met veel Texelse specialiteiten. Maar de pannenkoeken van de Catharinahoeve zijn beroemd in heel Texel en ver daarbuiten. Ook kinderen hebben ruime keuze. Er ligt een fantastische kinderspeeltuin voor alle leeftijden naast het terras. Binnen is een speelzolder ingericht voor als het slechter weer is. Dat dit restaurant populair is merk je direct. Het zit stampvol tijdens vakanties. Reserveren is dan echt noodzakelijk. Ook honden zijn welkom hier.

Lees het blog van Suzanne over andere kindvriendelijke restaurants op Texel.

 

Nog meer restaurants met pannenkoeken

Dit is het lijstje met pannenkoekenhuizen die door bloggers van Kidseropuit getest zijn. Natuurlijk zijn er veel meer restaurants die pannenkoeken op de menukaart hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan de volgende restaurants:

Ben je in de zomer op Walcheren? Kijk dan wanneer het pannenkoekenfeest in Aagtekerke is. Een erg leuk event voor gezinnen met kinderen t/m circa 10 jaar.

Een pannenkoekenrestaurant dat we afraden is de pannenkoekenboot in Rotterdam. Saskia heeft er een keer een rondje mee gevaren. Haar kinderen vonden het speelruim super, maar de pannenkoeken zijn echt flinke tegenvallers.

Welk pannenkoekenhuis moeten we volgens jou echt gaan proberen?

Meer lezen

Op zoek naar meer kindvriendelijke restaurants in Nederland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.