Restaurant De Heikamp in Ruurlo, veel meer dan alleen een restaurant

0
260
meer dan restaurant
De Heikamp is echt meer dan alleen een prachtig restaurant.

Restaurant De Heikamp ligt in de bossen van Ruurlo. Het is een sfeervol restaurant gevestigd in een grote boerderij. Buiten is een groot terras te vinden met leuke speelgelegenheid voor de kinderen. Maar restaurant De Heikamp is nog veel meer en dat laat blogger Marije zien in dit blog.

Restaurant De Heikamp, de perfecte uitvalbasis voor de Achterhoek

In een steeds groener wordende omgeving rijden we via kleine weggetjes richting restaurant De Heikamp in Ruurlo. Gevoelsmatig bevind ik mij ‘in the middle of nowhere’ maar wat ik zie bevalt me wel. De omgeving is prachtig, het bos is mooi groen en we zien een gezellig restaurant waarbij de speeltuin gelijk de aandacht van dochter I. (5) trekt.

Restaurant De Heikamp is veel meer dan alleen een restaurant ontdekken we. Het is de perfecte uitvalbasis voor veel activiteiten in de Achterhoek.

meer dan restaurant
De Heikamp is meer dan alleen een prachtig restaurant.

Pannenkoeken eten bij Restaurant De Heikamp

Restaurant De Heikamp heeft in 2017 de prijs gewonnen voor ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken’. Wij zijn daarom extra nieuwsgierig naar de pannenkoeken in dit restaurant. Ooit begon dit restaurant in een piepklein keukentje op een vierpitsgasfornuis. Ondertussen is het een prachtig restaurant met fijne kaart vol keuze mogelijkheid en een gezellige sfeer.

De eigenaar van De Heikamp precies weet waar de ingrediënten van zijn pannenkoeken vandaan komen. Graan wordt zelfs verbouwd op een stuk grond vlakbij De Heikamp en ook van de overige ingrediënten is de oorsprong bekend.

De prijswinnende pannenkoek ‘Dwars door de moestuin’ is een plaatje om te zien en smaakt echt heerlijk. I. kiest voor een pannenkoek met poedersuiker en dochter E. smult van een pannenkoek met gesmolten marsmellows. Het glazuur zal spontaan van je tanden vallen, maar smullen doet ze wel!

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

dwars door de moestuin
De prijswinnaar van dit jaar ‘Dwars door de moestuin’ en jeetje wat is hij lekker!
pannenkoek
Oef, een pannenkoek met gesmolten marsmellows!
heitjeshut
Bij de kinderpannenkoeken krijg je een ‘heitje’ deze kun je inwisselen bij de heitjes-hut voor iets leuks!

Klimmen en klauteren bij Klimbos Achterhoek

Vanaf De Heikamp lopen we naar het Klimbos. E. (10) en I. zullen hier hun eerste ervaringen gaan opdoen met het fenomeen klimbos en ook voor mij is het iets nieuws. Ik ben daarom extra blij met de duidelijke instructie die we van te voren krijgen.

I. is dolblij dat ze met gestrekte armen tot de lifeline komt en de minimaal vereiste lengte van 1.30 meter haalt (lengte met gestrekte armen). Tijdens het oefenen mag ze laten zien dat ze alle handelingen van het klimmen, zoals het continue zekersysteem en het tokkelen zelfstandig kan uitvoeren. Ze slaagt met haar vijf jaar met vlag en wimpel en mag daardoor dus de junior routes gaan verkennen. Wat een toffe activiteit is dit zeg. Dit gaan we zeker vaker doen, zo leuk is het.

juniorroute
In Klimbos de Achterhoek heb je meerdere routes waarvan 2 junior routes.
tokkelen klimbos
Tokkelen vinden onze dochters het leukste van het Klimbos

Wandelen op het kabouterpad Ruurlo

Speciaal voor peuters en kleuters is er het kabouterpad. Tijdens deze wandeling ga je op pad met Wouter Kabouter. Je volgt de vele rood gemutste kabouters die langs de wandeling van zo’n 1,5 kilometer de weg wijzen. Tussendoor komen er allerlei opdrachten langs en leer je dingen over de natuur waardoor de wandeling extra leuk wordt. De prachtige kaboutermuts die je bij de route kan kopen maakt de tocht wel helemaal af. De tocht met opdrachten duurt ongeveer een uur. Je kunt het kabouterpad tijdens openingsuren van restaurant De Heikamp lopen.

te koop
Het boekje ‘Op pad met Wouter Kabouter’ en de kaboutermuts zijn tijdens openingsuren te koop bij De Heikamp of VVV Ruurlo…
De kaboutermuts maakt deze wandeling echt helemaal af!
De kaboutermuts maakt deze wandeling echt helemaal af!

Dolen en dwalen in het Doolhof

Een bezoekje aan De Heikamp kun je goed combineren met een bezoek aan het grootste doolhof van Nederland. Echt verdwalen tussen de grote haagbeuken om vervolgens uit te komen bij een prachtig uitkijkpunt, daar zien we het doolhof van bovenaf. I. vindt het echt spannend zo tussen die grote hagen: “Gaan we de weg terug wel vinden?” vraagt ze vertwijfeld.

Fiets- en wandelroutes vanaf De Heikamp

Restaurant De Heikamp is een startpunt van vele fiets- en wandelroutes. Zo is er bijvoorbeeld de fietstocht ‘De Zevensprong’. Deze fietstocht is voor kinderen van 9 tot 13 jaar en is gebaseerd op het boek van Tonke Dragt.

Ook kun je een interactieve wandeling lopen: ‘De strooptocht’. Via een app op je smartphone kun je zien waar je naartoe moet en je leert van alles over pannenkoeken en het geheim van de kok.

Bij De Heikamp en op de website van de Heikamp kun je heel veel informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden qua fietstochten en wandelroutes.

Handig om te weten over De Heikamp

De Heikamp is meer dan alleen een pannenkoekenrestaurant. Het is echt een uitvalbasis voor vele activiteiten. Er is voor ieder wat wils. De Heikamp is dagelijks geopend van 11 tot 20 uur. In november tot en met maart zijn ze op maandagen gesloten, m.u.v. de schoolvakanties in die periode.

De Heikamp is bezig met de ontwikkeling van het liefdespad. Ik ben nu al nieuwsgierig naar het resultaat!
De Heikamp is bezig met de ontwikkeling van het liefdespad. Ik ben nu al nieuwsgierig naar het resultaat!

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de Achterhoek met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de regio Achterhoek. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.