Restaurant De Heikamp in Ruurlo, veel meer dan alleen een restaurant

Restaurant De Heikamp ligt in de bossen van Ruurlo. Het is een sfeervol restaurant gevestigd in een grote boerderij. Buiten is een groot terras te vinden met leuke speelgelegenheid voor de kinderen. Maar restaurant De Heikamp is nog veel meer en dat laat blogger Marije zien in dit blog.

Restaurant De Heikamp, de perfecte uitvalbasis voor de Achterhoek

In een steeds groener wordende omgeving rijden we via kleine weggetjes richting restaurant De Heikamp in Ruurlo. Gevoelsmatig bevind ik mij ‘in the middle of nowhere’ maar wat ik zie bevalt me wel. De omgeving is prachtig, het bos is mooi groen en we zien een gezellig restaurant waarbij de speeltuin gelijk de aandacht van Irza (5) trekt.

Restaurant De Heikamp is veel meer dan alleen een restaurant ontdekken we. Het is de perfecte uitvalbasis voor veel activiteiten in de Achterhoek.

meer dan restaurant
De Heikamp is meer dan alleen een prachtig restaurant.

Pannenkoeken eten bij Restaurant De Heikamp

Restaurant De Heikamp heeft in 2017 de prijs gewonnen voor ‘Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken’. Wij zijn daarom extra nieuwsgierig naar de pannenkoeken in dit restaurant. Ooit begon dit restaurant in een piepklein keukentje op een vierpitsgasfornuis. Ondertussen is het een prachtig restaurant met fijne kaart vol keuze mogelijkheid en een gezellige sfeer.

De eigenaar van De Heikamp precies weet waar de ingrediënten van zijn pannenkoeken vandaan komen. Graan wordt zelfs verbouwd op een stuk grond vlakbij De Heikamp en ook van de overige ingrediënten is de oorsprong bekend.

De prijswinnende pannenkoek ‘Dwars door de moestuin’ is een plaatje om te zien en smaakt echt heerlijk. Irza kiest voor een pannenkoek met poedersuiker en Elin smult van een pannenkoek met gesmolten marsmellows. Het glazuur zal spontaan van je tanden vallen, maar smullen doet ze wel!

dwars door de moestuin
De prijswinnaar van dit jaar ‘Dwars door de moestuin’ en jeetje wat is hij lekker!
pannenkoek
Oef, een pannenkoek met gesmolten marsmellows!
verkennen
Irza verkent het restaurant
heitjeshut
Bij de kinderpannenkoeken krijg je een ‘heitje’ deze kun je inwisselen bij de heitjes-hut voor iets leuks!

Klimmen en klauteren bij Klimbos Achterhoek

Vanaf De Heikamp lopen we naar het Klimbos. Elin (10) en Irza zullen hier hun eerste ervaringen gaan opdoen met het fenomeen klimbos en ook voor mij is het iets nieuws. Ik ben daarom extra blij met de duidelijke instructie die we van te voren krijgen.

Irza is dolblij dat ze met gestrekte armen tot de lifeline komt en de minimaal vereiste lengte van 1.30 meter haalt (lengte met gestrekte armen). Tijdens het oefenen mag ze laten zien dat ze alle handelingen van het klimmen, zoals het continue zekersysteem en het tokkelen zelfstandig kan uitvoeren. Ze slaagt met haar vijf jaar met vlag en wimpel en mag daardoor dus de junior routes gaan verkennen. Wat een toffe activiteit is dit zeg. Dit gaan we zeker vaker doen, zo leuk is het.