Erve Brooks met kinderen: actief eropuit in de natuur

Blogger Suzanne genoot tijdens een mooie zomerse dag van Erve Brooks met kinderen. Nog nooit van gehoord? Lees dan snel verder.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Erve Brooks, gastvrij kinderparadijs in de Achterhoek

Prachtig gelegen, midden in het mooie landelijk gebied in Gelselaar ligt Erve Brooks. Een gezellig boerenerf met superleuke activiteiten voor kinderen. Hier kun je met je kinderen in Blotevoetenland en over het Avonturenpad lopen, de Museumboerderij bezoeken, in de speelschuur spelen, op het terrasje of in het restaurant genieten van de lekkernijen en spelen in de geweldige speeltuinen. Geen massa’s mensen, maar gewoon gezellige gastvrije Achterhoekse knusheid.

Via een collega had ik enthousiaste verhalen gehoord over Erve Brooks, dus toen het de laatste vakantiedag mooi weer werd, vertrokken we met z’n vieren naar Gelselaar. Bij aankomst viel direct op hoe netjes onderhouden Erve Brooks erbij ligt. Prima parkeergelegenheid, keurig gemaaid gazon, uitstekende sanitaire voorzieningen (zelfs verlaagde kindertoiletten en een babyvoorziening) en een uitgebreide restaurantvoorziening. We ontvingen bij de vier entreekaartjes een Erve Brooks rugzak met inhoud (vier pakjes drinken en vier stroopwafels) om onderweg tijdens een rustmoment op te maken. Bij het begin-/eindpunt van Blotevoetenland liggen vlonderplanken waar je je schoenen op kunt zetten en staan waskuipen om je vieze voeten schoon te maken.

Badkuip met kraan om je voeten te wassen na het blote voetenpad.
Badkuip met kraan om je voeten te wassen na het blote voetenpad.

Onderweg staan overal banken en vuilnisbakken. Langs het Blotevoetenland en het Avonturenpad loopt een grasstrook, waardoor deze ook voor buggy’s toegankelijk zijn. Werkelijk overal is aan gedacht bij Erve Brooks. We hebben ook nergens zwerfvuil of achterstallig onderhoud kunnen ontdekken. Dat maakt het verblijf zeer aangenaam.

Blotevoetenland

Enthousiast geworden door de gastvrije entree begonnen we met Blotevoetenland. Deze wandeling van ongeveer een half uur loopt direct rondom het erf, tussen de koeien en gaat over zandpaden, door blubberige slootjes, door een watergang en over allerlei hindernissen. Een leuke belevenis! Halverwege de route ligt een vijver met zandstrand waar je kunt rusten. Over de vijver loopt een houten wiebelbrug door het water en als je erover heen loopt zakken de planken weg in het water (tot ongeveer kinderkniediepte dus veilig). De topattractie voor onze kinderen! De brug hebben ze geloof ik wel tien keer gedaan. Begonnen op handen en voeten, liepen ze na een paar keer rennend naar de overkant. Aan het eind van het Blotevoetenland hebben we bij de waskuipen met kranen eerst onze vieze benen en voeten schoon gespoeld.

Heerlijk sompen door de blubber.
Heerlijk sompen door de blubber.
Echt genieten van het blote voetenpad bij Erve Brooks.
Echt genieten van het blote voetenpad bij Erve Brooks.
Kinderen vinden een blote voetenpad ontzettend leuk.
Kinderen vinden een blote voetenpad ontzettend leuk.

Restaurant

Na het Blotevoetenland hebben we eerst gelunched op het terras van Erve Brooks. Het restaurant heeft een prima menukaart, waar je zelfs via een QR-code het menu kunt raadplegen en bestellen. De kinderen kozen een pannenkoek, wij gingen voor een boerenomelet. Het was een heerlijke maaltijd voor een schappelijke prijs. Terwijl wij nog even nagenoten op het terras gingen de kinderen spelen in de naastgelegen schuur, waar een indoorspeeltoestel met grote ballen, kabelbaantje, glijbaan en klimwand aanwezig waren. De kinderen vonden de schuur zo leuk, dat ze na de lunch helemaal geen zin hadden om verder te gaan met het Avonturenpad.

Avonturenpad

Met volle buiken begonnen we aan het Avonturenpad, een mooie route van zo’n 2 kilometer door de weilanden en singels rondom Erve Brooks. Tientallen hindernissen in het parcours zijn zo ingericht dat er verschillende moeilijkheidsgraden zijn en om elke hindernis loopt een alternatieve route (graspad). Ideaal voor buggy’s of als je kind niet durft. Mijn kinderen werden dolenthousiast van het Avonturenpad. Van balanceren over boomstammen, tot touwzwaaien, van touwbruggen tot vlotvaren, van touwparcoursen tot wiebelbruggen, alles werd uitgeprobeerd. En toen we dan uiteindelijk na 1,5 uur aan het einde van het Avonturenpad uit kwamen, wachtte een superleuke speeltuin met grote airtrampoline, klimtoestel met glijbaan en een waterspeeltuin met sproeiers.

Over een touwbrug lopen.
Over een touwbrug lopen.
De speeltuin aan het einde van het Avonturenpad bij Erve Brooks.
De speeltuin aan het einde van het Avonturenpad bij Erve Brooks.
De waterspeeltuin.
De waterspeeltuin.

Zelfs na het Avonturenpad hebben de kinderen zich nog enorm vermaakt. Aan het eind van het Avonturenpad kun je bovendien via de “Kuierroute” naar de museumboerderij Erve Brooks Niehof (1538) lopen. Hier mag je per betaald entreekaartje ook nog een cadeautje uitzoeken! De museumboerderij laat een historische collectie zien met onder andere een weefgetouw, oude televisie, alkoof, klederdracht en geologische vondsten. Ook hier is een terras met restaurant aanwezig, een speeltuin met boomhut, glijbanen, een trampoline, een waterspeelplaats en verschillende dieren.

Aan het einde van de dag was er voor de kinderen maar één conclusie mogelijk: Erve Brooks is gaaf! En zeker voor herhaling vatbaar!

Erve Brooks met kinderen: praktische tips

Tot slot nog enkele praktische tips en wetenswaardigheden:

 • Trek je kinderen oude kleding of zwemkleding aan en neem schone kleding en handdoeken mee.
 • Langs beide routes loopt een alternatieve route (gras). Deze is begaanbaar met een buggy. Durft je kind een hindernis niet te nemen of heb je een dreumes in een buggy mee? Dan kies je gewoon die route. Blotevoetenland en Avonturenpad zijn daarom ook geschikt voor peuters. Onder begeleiding van een ouder kunnen ze de hindernis nemen en als dat niet gaat, lopen ze gewoon om de hindernis heen.
De hindernissen zijn er in verschillende moeilijkheidsniveaus. V.l.n.r.: moeilijk, makkelijk en de omlooproute.
De hindernissen zijn er in verschillende moeilijkheidsniveaus. V.l.n.r.: moeilijk, makkelijk en de omlooproute.
 • Niet alle hindernissen zijn even geschikt voor ouders met een baby in de draagzak. Maar door de alternatieve route om de hindernis heen kunnen ze de route prima meelopen.
 • Neem een hele dag de tijd. Er is zoveel leuks te doen, dat je met gemak een hele dag kunt doorbrengen op Erve Brooks.
 • Erve Brooks is ook leuk voor kinderfeestjes, partijen en bedrijfsfeesten. Er is nog een schuur waar je levend tafelvoetbal kunt spelen, handboogschieten en zandtekeningen kunt maken.
 • Ook zijn er regelmatig allerlei leuke activiteiten met oude ambachten, workshops, broodbakken, etc. Voor meer informatie kijk je op de website van Erve Brooks.
 • Neem een leesboek mee, en laat de kinderen lekker spelen in één van de speeltuinen.
 • Eigen meegebrachte eten en drinken mag niet worden genuttigd.

 

Geniet jij binnenkort van de mooie routes bij Erve Brooks?
Geniet jij binnenkort van de mooie routes bij Erve Brooks?

Meer lezen

Op zoek naar meer blote voetenpaden of leuke uitjes in de natuur? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

8 REACTIES

 1. Ik ben al vaak bij Erve Brooks geweest maar al weer een tijdje terug wat zijn er leuke dingen bijgekomen.
  Zou mooi zijn als we het winnen zodat we in de herfstvakantie er weer kunnen kijken als we in de buurt op vakantie zijn.

 2. Wauw ik ben zo blij met jullie pagina. Moet je nagaan dat er zo dichtbij zulke ontzettend leuke dingen te doen is voor kinderen waar ik gewoon niks van weet. Echt top ik blijf jullie nog heel lang volgen, en ga graag een keer met mijn kinderen naar Erve Brooks.

 3. Ik ben al eens eerder bij erve Brooks geweest, dat is al een aantal jaren terug. Het blote voetenpad hebben we nog nooit gedaan, lijkt me superleuk voor mijn kinderen! Tijd om nog een keertje te gaan dus!

 4. Ik kende het nog niet echt al zegt de naam me wel iets.Ik zal graag meedoen voor een gezin wat even in een lastige periode zit.Wat het wel kan gebruiken om opgevrolijkt te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.