Mijn uitje: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

2
290
Gaaf! Lekker spelen bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
Gaaf! Lekker spelen bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Suzanne komt graag met haar kinderen bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Wil je je kind kennis laten maken met de natuur en ook nog lekker laten spelen? Dan is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug een ideaal gezinsuitje!

Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer ligt in Nijverdal aan de N35 en biedt tal van leuke natuuractiviteiten aan. Uilenballen pluizen, op bossafari met een natuurgids, op pad als hulpboswachter, een tocht met paard en wagen over de Sallandse Heuvelrug, speurtochten in het bos, het kabouterpad voor de allerkleinsten of gewoon lekker spelen in het speelbos? Het kan allemaal bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal.

Speelbos

Wij gaan als gezin regelmatig lekker het bos in en vooral in de herfst is het heerlijk om met de kinderen samen paddenstoelen te zoeken, kastanjes en beukennootjes te rapen en gekleurde bladeren te vinden. Maar dit keer kozen we voor het speelbos bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Het speelbos is een (wandelwagentoegankelijke) route van circa 2 kilometer, met vele natuurlijke speelobjecten voor alle leeftijdscategorieën in het bos direct naast het Buitencentrum.

De route wordt gemarkeerd door eekhoorns die met een motorzaag uit een boomstam waren gezaagd. Dat was al geweldig leuk voor de kinderen: het volgen van de eekhoorns van speelplek naar speelplek. Alle speelobjecten moesten door onze kinderen worden uitgeprobeerd. We vonden langs de route onder meer een schuilhutje, boomstammen om overheen te balanceren, schommels, wipwappen, een boomhut, een touwbrug, een heuvel om boomstammen op en af te (laten) rollen.

Gaaf! Lekker spelen bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
Gaaf! Lekker spelen bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.
Staatsbosbeheer weet hoe je wandelen leuk maakt voor kinderen.
Staatsbosbeheer weet hoe je wandelen leuk maakt voor kinderen.
Hier worden wandelende kinderen blij van: leuke paaltjes die de route aangeven.
Hier worden wandelende kinderen blij van: leuke paaltjes die de route aangeven.

De route van 2 kilometer lijkt misschien kort. Maar als jouw kinderen, net zoals die van ons, alle speelobjecten willen uitproberen en je gaat onderweg nog even gezellig picknicken dan ben je zeker 2 uur onderweg. Een heerlijk uitje in de natuur voor het hele gezin.

In het Buitencentrum

En weet je wat het bezoek aan het Buitencentrum extra leuk maakt? Binnen in het centrum zijn allerlei educatieve activiteiten, waardoor kinderen spelenderwijs kennis maken met de natuur. Onze jongste vond een computerquiz met allerlei natuurvragen geweldig leuk, terwijl de oudste via een digitale informatiezuil met touchscreen van alles leerde over biodiversiteit en alles wat daarbij hoort. Ook was er een kleibak waar je met echte poten van allerlei dieren (zoals zwijnen en reeën) pootafdrukken kon maken (sporen herkennen in het bos) en kon je allerlei producten/boeken/spellen kopen over de natuur. Een echte aanrader dus voor een leuke natuuractiviteit voor het hele gezin.

Zelf pootafdrukken maken in een bak met klei.
Zelf pootafdrukken maken in een bak met klei.

Niet alleen op de Sallandse Heuvelrug is er een Buitencentrum. Staatsbosbeheer heeft er meer en ze zijn te vinden via deze link: Buitencentra Staatsbosbeheer. KidsErOpUit bezocht eerder het centrum in Drouwen (Drenthe).

Meer lezen

Suzanne tipte al meer leuke uitjes en wij blogden eerder over wandelen op de Holterberg. Klik & kijk hier om verder te lezen en je te laten inspireren:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.