Heerlijk buiten spelen bij speel- en kinderboerderij Strubbert in Laren

0
97
Klimrek met glijbaan
Klimrek met glijbaan

Soms ben je wel eens uit gekeken op de speeltuin of kinderboerderij in je eigen wijk of woonplaats. Dat is zo’n moment dat je op zoek gaat naar iets anders. Na even rondspeuren op internet kom ik speel- en kinderboerderij Strubbert tegen. Gelegen langs de N332 van Laren (Gld) naar Holten. Maar liefst 4 hectare vol met speeltoestellen, dierenverblijven en leuke attracties voor de kinderen. Echt een speeltuin voor de zonen van blogger Suzanne. In dit blog lees je haar ervaringen.

Speel- en kinderboerderij Strubbert: een heerlijke plek om buiten te spelen

Het is mooi weer, ideaal voor een speeltuinbezoek dus. De navigatie leidt me, vanaf de snelweg A1, dwars door de weilanden over allerlei smalle wegen naar kinderboerderij Strubbert. De ingang zit niet, zoals je zou verwachten, aan de N332. Er staan ruim voldoende wegwijzerbordjes. Je kunt het dus eigenlijk niet missen. Eenmaal daar ligt er een ruim parkeerterrein naast de ingang, waar geen kosten voor gerekend worden. De jongens zien meteen een glijbaan. Enthousiast rennen ze naar de ingang. Bij een klein raampje in een boerderij is de kassa (pinautomaat aanwezig). We betalen 3,75 euro per persoon en mogen vervolgens onze gang gaan. Naast de kassa is een tractor- en fietsbaantje en een dam- en schaakspel. Daar beginnen we onze speelroute over het erf en door de weilanden.

Speel- en kinderboerderij Strubbert is zeer ruim opgezet.
Speel- en kinderboerderij Strubbert is zeer ruim opgezet.

Ruim opgezet speelterrein met veel boerderijdieren

Speel- en kinderboerderij Strubbert is zeer ruim opgezet. Daardoor is het rustig en relaxed. Er is geen massa, we kunnen heerlijk onze gang gaan. Bij alle speeltoestellen staan bankjes. Je kunt dus heerlijk zitten, terwijl de kinderen spelen. De speelobjecten staan in een weiland en worden afgewisseld met dierenverblijven en weitjes waar je soms ook in kan. Konijnen, eekhoorns, cavia’s, geiten, schapen, papegaaien. In totaal zijn er zo’n 160 dieren  verspreid over het terrein aanwezig. En daar tussen liggen weilanden, grasstroken, bosjes en besloten hofjes met speeltoestellen. Alles wordt uitgeprobeerd. De speelweide met schommels, springkussen, klimrek met glijbaan, een ouderwetse zweefdraaimolen, familieschommel en klimtractor. Ook staat er een huisje die je zelf met planken in elkaar mag zetten. Vooral de oudste vindt dat erg leuk en begint fanatiek de muren van het huis te bouwen.

Klimrek met glijbaan
Klimrek met glijbaan
Een airtrampoline is altijd leuk.
Een airtrampoline is altijd leuk.
Zelf een huisje bouwen van planken.
Zelf een huisje bouwen van planken.

Variaties in sport en spel

Verderop het terrein ligt, in een rustige hoek, een driepersoonsglijbaan, waar je met z’n drieën tegelijk vanaf kan glijden. Die levert grote hilariteit op. De jongens hebben dikke lol hier. Ook ligt daar een kabelbaan, zandbak met mechanische graafmachine en een evenwichts- en behendigheidsparcours. Tussen de speelterreinen liggen nog een vogelvijver, weitjes met allerlei dieren en een stal. Er is nog een “Ot en Sienplein” waar spellen gedaan kunnen worden. Hier is een groot “mens-erger-je-niet” spel en een boter-kaas-en-eieren spel aanwezig en grote legoblokken om mee te bouwen. Als laatste vinden we een ballenbak met levensgrote ballen. Een beetje jammer dat er maar zes ballen in liggen, de rest is lek of kapot gegaan. Desondanks vermaken de kinderen zich zelfs met deze paar ballen nog.

Dikke lol bij een superleuke 3-persoonsglijbaan
Dikke lol bij een superleuke 3-persoonsgelijbaan.
Een evenwichts- en hindernisbaan.
Een evenwichts- en hindernisbaan.
Een hangbuikzwijntje voeren.
Een hangbuikzwijntje voeren.

Vernieuwingen bij speel- en kinderboerderij Strubbert

We lopen terug naar de boerderij. Er is daar splinternieuwe sanitair in de schuur. Modern en van alle gemakken voorzien met een babyroom, invalidentoilet en water met zeep (heel belangrijk op een kinderboerderij). Op het gezellige terras eten we een ijsje. Hier is een doolhof aanwezig. Bij de ingang van het doolhof hangt een bordje “wegens werkzaamheden gesloten”. Uit navraag bij de medewerkster achter de kassa blijkt dat het doolhof verouderd is en op instorten staat. Er komt een geheel nieuwe attractie voor terug. Onderhoud en veiligheid zijn belangrijk. En er wordt regelmatig vernieuwd.

Het gezellige terras bij speelboerderij Strubbert.
Het gezellige terras bij speelboerderij Strubbert.

Speelboerderij Strubbert blijkt (veel) groter te zijn dan we hebben verwacht en de middag is voorbij gevlogen. De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad en willen nog wel een keer terug. Dat zegt genoeg toch?

Wat je verder nog wilt weten over speel- en kinderboerderij Strubbert

De entree kost 3,75 euro per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Een jaarabonnement kost 12 euro per persoon. Parkeren is gratis. Honden zijn welkom, mits ze aangelijnd blijven. Tijdens schoolvakanties zijn ze dagelijks geopend. Je kunt bij de kassa met pin betalen.

Speelboerderij Strubbert organiseert ook groepsactiviteiten voor familiefeesten, reünies, kinderfeestjes en partijen. Zie voor meer informatie hun website.

Strubbert is in bezit van het Zoönosen-verantwoord bedrijf, hét keurmerk voor kinderboerderijen om aan te tonen dat zij voldoende maatregelen hebben genomen om dierziekten te voorkomen. Ook werken ze volgens een hygiënecode.

Ben jij wel eens bij speel- en kinderboerderij Strubbert geweest? Of ken je zelf een speel- en kinderboerderij die je wilt delen met ons?

Meer lezen

Op zoek naar meer actieve uitjes die niet zo duur zijn of zelfs gratis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.