Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn

Een dagje weg met kleine kinderen? Vergeet een keer de grote dierentuinen en dure pretparken, zoek het kleiner en lokaler. Als je op vakantie gaat naar de Veluwe of als je in de buurt van Apeldoorn woont, dan mag je Kinderparadijs Malkenschoten niet overslaan.

Kinderparadijs Malkenschoten

Kinderparadijs Malkenschoten is een mix van een grote kinderboerderij en een grote speeltuin. Wij waren hier voor het kinderfeestje van zoon C. en we kregen al het 5- en 6-jarig grut met moeite mee naar huis aan het einde van de middag. Dochter M. (bijna 8) voelde zich wat te oud voor Malkenschoten, maar heeft zich wel vermaakt.

Als je voor de eerste keer naar Kinderparadijs Malkenschoten gaat is het een aanrader om te beginnen met een rondje met de Binkytram. Zo krijg je een indruk van het park en weet je wat waar te vinden is. Ik zal jullie verklappen wat de favoriete bezigheden waren van onze kleuters.

Welkom bij Kinderparadijs Malkenschoten.
Welkom bij Kinderparadijs Malkenschoten.
Gluren in het huisje van Binky.
Gluren in het huisje van Binky.
Wat gaan we als eerste doen bij Kinderparadijs Malkenschoten?
Wat gaan we als eerste doen bij Kinderparadijs Malkenschoten?

Midgetgolf

Achterin het park ligt een kleine midgetgolfbaan. Iedereen mag een stick en een bal pakken. Even waren we bang dat ze elkaar per ongeluk met de stick zouden meppen, maar ze verspreiden zich al snel over de verschillende banen. Het midget golven viel nog niet mee! Toch vonden ze het zo leuk dat ze aan het einde van de middag nog een keer terug wilden naar de midgetgolfbaan.

Camiel is er dol op: mini golf!
C. is er dol op: mini golf!

Waterfietsen

We waren bij Malkenschoten tijdens een tropische middag. Een rondje op de waterfietsen mocht dus niet ontbreken. De kinderbeentjes waren nog iets te kort om zelf te fietsen, maar met een waterfietsende volwassene kom je ook prima rond. Vlakbij de waterfietsen is een klim- en speeltoestel dat gedeeltelijk in het water staat. Neem voor de zekerheid droge kleren mee, want een nat pak is hier zo gehaald. Al moet ik eerlijk bekennen dat onze kinderen droog de overkant hebben gehaald!

Klimmen en klauteren boven het water.
Klimmen en klauteren boven het water.

Skelters

Als je binnenkomt bij Kinderparadijs Malkenschoten dan kan je het bijna niet missen: het skelterparcours. Lekker rondcrossen en je wel of niet aan de verkeersregels houden, het kan allemaal. Dit was echt op en top genieten.

Rond crossen en als ouder zien hoe ieder kind anders met de verkeersregels omgaat.
Rond crossen en als ouder zien hoe ieder kind anders met de verkeersregels omgaat.

Binky en de Binkytram

De mascotte van Malkenschoten is het biggetje Binky. Op meerdere momenten is een ‘ meet and greet’  mogelijk. Normaal gesproken zijn onze kinderen niet zo gek op dit soort figuren, maar Binky viel in de smaak en kreeg een grote knuffel van C. Dat is best bijzonder!

Ook de Binkytram viel in de smaak. Ze kregen er geen genoeg van om rondjes mee te rijden. Omdat het een rustige dag was kon dat ook en dus reden ze heel wat rondjes door het park.

Wachten op de Binky Tram.
Wachten op de Binky Tram.

Nog meer te doen bij Kinderparadijs Malkenschoten

Ook leuk maar met 35 graden echt te warm: het grote air springkussen en de reuze legoblokken. Het kinderboerderijgedeelte had niet de interesse van onze kleuters, dat lag eerder aan hun voorkeuren voor andere onderdelen van Malkenschoten dan aan de kinderboerderij. Het is juist een van de mooiste gedeeltes door de ligging in het groen. Voor het kleine doolhof waren ze vermoedelijk net wat te oud, dat was een keer er doorheen rennen en toen waren ze er al op uit gekeken. Verder is er volop de gelegenheid om te spelen in allerlei speeltuinen en omdat Malkenschoten niet te groot is kan je de kinderen ook zelf laten rond rennen. Om het water staat een groot hek, dus daar vallen ze ook niet zomaar in. Alleen bij de waterfietsen en het klimparcours over het water moet je even opletten als je kind nog geen zwemdiploma heeft.

Glijbaan voor grotere kinderen.
Glijbaan voor grotere kinderen.
Bij de vijver is een waterpompspeelplaats te vinden.
Bij de vijver is een waterpompspeelplaats te vinden.

Horeca

Achterin Malkenschoten is een restaurant. Natuurlijk kan je hier koffie, thee en ranja krijgen. Daarnaast zijn er eenvoudige snacks te koop. Tijdens het feestje van C. kregen de kinderen een Happy Meal-achtige kartonnendoos met frietjes, mini frikadellen, drinken en een knuffelbeest. Dat ging er goed in.

Horecapunt achterin het park.
Horecapunt achterin het park.

Praktische informatie

Kinderparadijs Malkenschoten is goed bereikbaar met de auto en heeft gratis parkeergelegenheid voor de deur. Het ligt aan de zuidkant van Apeldoorn, vanaf de snelweg A1 ben je er in een paar minuten. In juli en augustus betaal je 7,50 euro voor de entree, in april, mei, juni, september en oktober 6,90 euro en van november t/m maart 3,90 euro. Meer informatie is te vinden op de website van Malkenschoten.

Ben jij al eens bij Kinderparadijs Malkenschoten geweest? Wat vinden jouw kinderen daar het leukste om te doen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer te doen is op de Veluwe? Klik & kijk dan voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

4 REACTIES

  1. Mijn vrouw en ik hebben een abonnement, onze dochter van 2 mag gratis naar binnen. Dit jaar zijn we een aantal keer geweest en het is altijd feest om haar lekker te laten spelen. Veel toestellen is ze nog wel wat klein voor, maar de kinderboerderij en de grote bouwblokkken zijn een echte hit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.