Quechua pop-up tent 2 Seconds 2 personen: de voor- en nadelen op een rij

0
364

De Quechua pop-up tent 2 Seconds Fresh & Black van Decathlon is veelbelovend. Vooral de compactheid en het snelle opzetgemak en het gepatenteerde Fresh & Black tentdoek zijn twee aspecten waar de tentjes bekend om zijn. Suzanne testte de Quecua pop-up tent 2 Seconds 2 personen en onderzocht de voor- en nadelen van dit compacte tentje. 

Quechua pop-up tent 2 seconds 2 personen van Decathlon

De Quechua pop-up tent 2 seconds heeft volgens Decathlon alleen maar voordelen: transportgemak, vlotte montage-demontage, het biedt duisternis, vermindert warmte, is stevig en waterdicht.  Allemaal eigenschappen waar kampeerders heel blij van worden. 

Bekijk pop-up tentje op de website van Decathlon

Makkelijk om mee te nemen

Allereerst even iets over de compactheid en het transportgemak. Waar alle compacte tentjes in een langwerpige zak zitten, is de Quechua pop-up tent een opgevouwen schijf. De tentzak heeft een afmeting van 65 cm diameter en is zo’n 10 cm dik.

Voor ons is dit een fijne maat, omdat het zo bovenop de kampeerstoelen in de hoes van de vouwwagen past. Voor een weekendje weg kan de zak plat in de kofferbak. Wil je de tent meenemen als trekkerstentje voor een fietsvakantie dan is deze vorm niet handig.

Het totale gewicht is 3,3 kg. De tent is daardoor ook door mijn kinderen gemakkelijk te tillen.

Quechua pop-up tent
De Quechua pop-up tent is een compact opgevouwen tent.

Snel op te zetten tent

De naam zegt het al, de Quechua pop up tent 2 seconds staat binnen twee seconden. Mijn zoon (13 jaar) haalt de tent met gemak uit de tas en zodra hij de twee handige gespen opent, ontvouwt de tent zich. Hij zet hem neer op het gras, er gaan op de hoekpunten een paar haringen in en klaar. Easy dus. Daarna zetten we de scheerlijnen vast, ritsen we de tent open en kunnen we de matrasjes met slaapzakken er in leggen.

Quechua pop-up tent
Handige bevestigingsclips houden de tent in elkaar gevouwen.
Na het uitvouwen gaan de haringen in de grond.

Pop-up tent weer opvouwen

Het opvouwen van de pop-up tent lijkt lastiger en kost iets meer tijd. Maar als je eenmaal weet hoe het moet, dan is het met twee minuten klaar. 

Fresh & Black

Het geteste Quecha pop-up tentje is de gepatenteerde Fresh & Black uitvoering. Dit betekent dat de buitenkant van de tent wit is en de binnenkant zwart, wat ervoor zorgt dat het in de tent donker is en koel blijft. Of dit echt zo werkt, lezen jullie in onze eerdere testreview van de Fresh & Black tentjes van Decathlon waarbij deze tent is vergeleken met een polyester tent en een katoenen tent.

Lees hier onze review over Quechua Fresh & Black tent.

De fresh & black uitvoering van de Quechua pop-up tent.

Waterdichtheid van de Quechua pop-up tent

Tenten hebben een zogenaamde waterkolom. De waterkolom geeft aan in welke mate de tent waterdicht is. Hoe hoger het getal dat wordt weergegeven, hoe hoger de waterdichtheid van het materiaal en hoe langer het dus duurt voordat het materiaal doorlekt. De waterdichtheid van de Quechua pop-up tent is > 2000 mm. Die voor het grondzeil > 5000 mm.

Een waterkolom van 1.000 tot 5.000 mm is waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen druk. Dat betekent dat het het doek gaat lekken als je tegen natte oppervlakken aan zit of leunt of als je spullen tegen de binnenkant van het tentdoek aan liggen te drukken. 

Zodra je dus bij een natte tent om welke reden dan ook, het tentdoek aanraakt, heb je risico op doorlekken. En dat is bij een klein laag tentje als dit wel een nadeel. Want bij het omkleden of plaatsen van je spullen zit een ongeluk in een klein hoekje. 

Het grondzeil is steviger en wel bestand tegen waterdruk. Bij een waterkolom van 5.000 tot 15.000 mm begint het materiaal pas bij zeer hoge druk te lekken. Dat is natuurlijk ook wel een must bij een grondzeil.

Met deze waterdichtheid kan het Quechua pop-up tentje best wat hebben, maar volledige waterdichtheid hoef je hiervan dus niet te verwachten (net als bij veel andere bijzettentjes). En eerlijk gezegd, dat kan en hoeft ook niet voor de relatief lage prijs die je voor dit tentje betaalt.

Hoe houdt dit tentje zich bij wind?

Stel je gaat kamperen in dit tentje en er komt een storm aan. Wat doe je dan? Het Quechua pop-up tentje is getest op windkracht 6 en is daarmee bestand tegen een windsnelheden van 50 km/uur. Aan de kust heb je dit bij een beetje wind al snel.

Dit tentje is dus niet stormvast en niet al te stevig bij een flinke zeewind. Wil je kamperen aan de kust in de duinen en zeker weten dat je tent heel blijft, dan moet je dus een ander tentje kiezen of het tentje op een beschutte plek zetten.

Quechua pop-up tent voor 2 personen?

Ik verwacht niet dat er iemand wekenlang gaat kamperen met dit Quechua tentje als hoofdtent. Dit tentje is wat mij betreft vooral geschikt om een keer een weekendje mee weg te gaan als het mooi weer is of als bijzettent voor je kind.

Ik zeg nadrukkelijk kind, want voor twee personen is in deze tent eigenlijk geen plek. Met twee matrasjes en twee slaapzakken is het tentje vol. Er is dan geen ruimte meer over voor kleding en andere spulletjes zoals boeken. Bovendien heeft deze Quechua pop-up tent voor twee personen geen voortent of instapruimte tussen binnentent en luifel.

Wil je een Quechua pop-up tentje voor twee kinderen, kies dan de 3-persoonstent. Dan heb je meer ruimte in de tent om je bagage kwijt te kunnen. Wil je bovendien een extra voorruimte om droog in te kunnen stappen of om je schoenen kwijt te kunnen? Dan is de Quechua pop-up tent XL een optie. 

Met twee matrasjes en twee slaapzakken is de slaapcabine helemaal vol.

Nog wat kenmerken van de Quechua pop-up tent

En dan tenslotte nog wat dingen die mij zijn opgevallen aan deze Quechua pop-up tent. Achterin de tent zit een rits. Hier kan je elektrasnoer door naar buiten toe. Heel handig dus. Door de rits te sluiten komt er geen ongedierte door naar binnen.

Wat ik dan weer vreemd vind is de ventilatie. Je kunt aan de beide zijkanten de binnentent open ritsen, zodat er frisse lucht de tent in komt. Alleen hier ontstaat een grote opening waar het ongedierte vrij spel krijgt. Er is geen muggengaas aanwezig. Je kunt de tent dus niet open zetten als je geen beestjes in je tent wil. De Quechua pop-up tent XL voor twee personen (met de extra voorruimte) heeft dat muggengaas overigens wel.

De zijkanten van de tent, waarmee de ventilatieopeningen open gehouden kunnen worden, zijn gemakkelijk aan de scheerlijnen te bevestigen. Dit is wel een heel handig systeem.

De zijkanten van de tent kunnen open geklapt worden. Er ontbreekt insectengaas tegen ongedierte.
Met een simpele bevestiging kun je de zijflappen open zetten zodat de ventilatie goed door de tent kan.

Quechua pop-up tent 2 Seconds 2 personen: voor- en nadelen op een rij

De Quechua pop-up tent 2 Seconds 2 personen is bij Decathlon te koop voor 79,99 euro (prijspeil 2022). Qua prijs-kwaliteitverhouding valt hier niks aan af te dwingen. Dit is gewoon een goede bijzettent voor weinig geld. 

Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding;
 • Handig en compact mee te nemen;
 • Makkelijk en zeer snel op te zetten en in te klappen (als je eenmaal weet hoe het moet);
 • Ideaal als bijzettentje of trekkerstentje;
 • Opening met rits voor elektriciteitssnoer;
 • Grote ventilatieopeningen aan beide zijden;
 • Gemakkelijk af te spannen tent;
 • Donker en koel in de tent.

Nadelen:

 • Bij veel regen en vocht geen waterdichte garantie;
 • Te klein voor twee personen;
 • Geen voorruimte tussen tent en binnentent;
 • Geen muggengaas voor de uitgang of ventilatieopeningen.

Wil je deze nadelen niet? Kies dan voor de 3-persoons Quechua pop-up tent of de XL-versie.

Koop de Quechua pop-up tent 2 seconds 2 personen

Bekijk de Quechua pop-up tent voor 3 personen

Bekijk de Quechua pop-up tent XL voor 2 personen

Heb jij de Decathlon Quechua pop-up tent 2 seconds al eens geprobeerd?
 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Wij hebben inmiddels meer tenten getest en handige blogs over kampeerspullen en bijzettentjes geschreven. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Decathlon. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen. 

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here