Coleman Kobuk Valley 3 Plus: een fijn bijzettentje met Coleman Blackout Bedroom

0
332
Heerlijk zo'n eigen plekje op de camping.

Kleine kinderen worden snel groter. Dan vragen ze om een eigen slaapplek. Blogger Iris D. testte de Coleman Kobuk Valley 3 Plus uit als bijzettentje voor haar dochter.

Coleman Kobuk Valley 3 Plus

In onze vouwwagen zijn twee grote slaapvertrekken. Maar ze zijn niet groot genoeg voor onze beweeglijke kinderen. Als onze zoon en dochter daar naast elkaar slapen zijn ze ’s morgens veel te vroeg wakker omdat ze tegen elkaar aan liggen te draaien. 

Een extra tentje naast onze vouwwagen is dus ideaal. Onze oudste is bijna 7 en vindt het een heerlijk idee om haar eigen slaapplekje te hebben deze vakantie. Thuis zetten we de Coleman Kobuk Valley 3 Plus Tent alvast een keer op in de tuin. Zo kunnen we kijken welk luchtbed er in past en kan zij alvast wennen aan haar nieuwe slaapplaats.

Tip: lees ook ons blog dat antwoord geeft op de vraag ‘vanaf welke leeftijd slapen kinderen in een bijzettentje?

Klein maar fijn bijzettentje

Bij het inpakken zijn we bang dat het misschien niet allemaal past nu we een extra tent en luchtbed mee moeten nemen. Maar de Coleman Kobuk Valley 3 Plus is maar een klein pakketje van nog geen 5 kilo. Het past prima onder de klapbanken in onze vouwwagen. 

Het bijzettentje staat in een paar minuten. Het is heel simpel en er hoeven maar drie stokken in. Aangekomen op onze camping in Frankrijk wordt onze dochter dan ook ingeschakeld om haar tent op te zetten.

Eerst de stokken van de Coleman Kobuk Valley 3 Plus in elkaar zetten.

Speciaal donker slaapgedeelte: Coleman Blackout Bedroom

Wat opvalt bij het opzetten is dat de binnentent zwart is. Het is een speciale Coleman Blackout Bedroom. Hierdoor blijft het binnen heerlijk donker en vaak ook een stuk koeler dan het buiten is. Onze dochter slaapt er in elk geval lekker lang door. Ze wordt niet gewekt door het vroege daglicht, maar slaapt uit.

Wat wel lastig is, is dat het er 24 uur per dag donker is binnen. Er zit geen aparte ingang met alleen muggengaas in, dus als de tent dicht is, is het altijd pikdonker binnen. Als mijn dochter zich even terug wil trekken of een boekje wil lezen moet je zorgen voor een lampje in de tent. Wij lossen dat op door er een lichtslang op te hangen die ze zelf aan en uit kan klikken.

De binnentent is zwart, zodat het koel blijft binnen.

Handigheidjes aan de Coleman Kobuk Valley 3 Plus

Het grondzeil van de voortent zit al aan de binnentent vast. Het heeft opstaande randen die je vastmaakt aan de buitentent. Het is fijn om zeker te weten dat je bagage droog staat bij een regenbui.

De voortent is qua ruimte behoorlijk. Er kunnen met gemak twee grote backpacks staan en nog wat kleine spulletjes. Als je met 2 personen in deze tent slaapt kun je ook zeker binnen nog wat spullen kwijt.

De voortent heeft twee grote zijramen die je open kunt zetten voor wat daglicht. Als heb je daar in de binnentent niets aan omdat je dan de deur helemaal open moet zetten en er ongetwijfeld muggen binnenkomen. De deuren zijn beide wel lekker groot waardoor het makkelijk is om naar binnen te stappen.

De binnentent is vierkant en met 2.10 meter behoorlijk lang. We hebben alle ruimte als er ’s avonds wordt voorgelezen. Toch ligt onze matras van 1.95 meter opgekruld aan de achterkant omdat hij eigenlijk niet past. 

Voor je het weet staat er een tent.
Heerlijk zo’n eigen plekje op de camping.

Praktische informatie

De Coleman Kobuk Valley 3 Plus Tent is een compact bijzettentje. Hij is zeer klein opvouwbaar en weegt nog geen 5 kilo. 

De tent is praktisch en snel op te zetten. Je kunt er niets fout aan doen. De donkere binnentent is ideaal om lang uit te slapen.

De tent is geschikt voor 3 personen, maar dan komt je wel in de knoei met de bagage. Als je met 2 personen slaapt is hij ruim genoeg.
 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer handige kampeerproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Coleman. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.