Vakantiegadgets van het KidsErOpUit-team

4
230
Onmisbaar: de powerbank. Ik kan er zowel iPad als iPhone mee opladen. Tegelijkertijd!
Onmisbaar: de powerbank. Ik kan er zowel iPad als iPhone mee opladen. Tegelijkertijd!

Ik beken: stiekem ben ik een gadget freak. Ik ben dol op de nieuwste gadgets en als er een snoertje en beeldscherm bij zit is het helemaal top. Soms mopper ik weleens op zoon C. dat hij zo dol is op de iPad, maar hij heeft het niet van een vreemde…. Ik was erg benieuwd wat de vakantiegadgets zijn van het KidsErOpUit-team en vroeg het aan hen. Ook verklap ik natuurlijk wat mijn ultieme gadget is op vakantie.

Powerbank

Saskia: “Mijn favoriete gadget is de powerbank. Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mijn iPhone van 1,5 jaar oud heeft een batterij die steeds sneller leeg loopt. Als ik ‘m intensief gebruik (ehm, dat doe ik dus dagelijks….) dan red ik dat niet met alleen ’s nachts opladen. Thuis en op het werk is er altijd wel een stopcontact in de buurt, maar tijdens een dagje uit of vakantie niet. Van een lege iPhone word ik niet blij en dus kocht ik een half jaar geleden een powerbank. Wat een powerbank is? Eigenlijk een mobiele oplader. De eerste keer moest ik de powerbank 24 uur opladen en daarna kan ik er zo’n 5x keer mijn iPhone mee opladen. Super fijn dus voor onderweg! Powerbanks zijn er in allerlei soorten en maten, maar over het algemeen geldt: hoe duurder, hoe vaker je kan opladen. Ik kocht dus een dure… Van de 65 euro die ik hieraan uitgaf heb ik nog geen seconde spijt”.

Onmisbaar: de powerbank. Ik kan er zowel iPad als iPhone mee opladen. Tegelijkertijd!
Onmisbaar: de powerbank. Ik kan er zowel iPad als iPhone mee opladen. Tegelijkertijd!

Portable dvd spelers

Lineke: “Ik merk dat er ieder jaar meer elektronica meegaat met ons, maar een gadget dat we inmiddels voor het 6e jaar meenemen zijn de portable dvd spelers voor de jongens. Eerst ook voor ons, maar inmiddels kijken wij films op de laptop op vakantie. Maar nog altijd ‘knippen’ wij de route in DVD’s voor de jongens: ‘Nog 2 films en dan zijn we er’. Wij vinden het een uitvinding… zeker omdat de jongens nog niet kunnen lezen (oke de oudste begint nu), kleuren doen ze niet graag en voor spelletjes zijn ze niet te porren. En op plaats van bestemming doen ze het ook goed bij die vroege vogels van ons… zij een filmpje… wij nog even een tukkie!”.

Super handige vakantiegadget: portable dvd speler.
Super handige vakantiegadget: portable dvd speler.

Waka Waka Power

Marije: “Tsja als je op je vakantiebestemming zoals ons bijna nooit elektriciteit hebt, gaan er weinig echte elektronische gadgets mee op vakantie. Mijn meest onmisbare gadget is toch wel mijn fotocamera… Een spiegelreflex toestel met twee objectieven die ik vervoer in mijn cameratas die tegelijkertijd een gewone rugzak is voor onze dagelijkse spullen.
Ooooh en nog een hele handige gadget is de Waka Waka Power… Een zonnecel waarmee je dus ook je elektronische gadgets kan opladen, al heeft die best heel wat licht nodig voor een volle oplaadbeurt (11 uur zon). Omdat je in Nederland niet altijd die 11 uur zon haalt, wil ik voor onze aankomende vakantie een powerbank aanschaffen zodat ik zeker weet dat ik ook op minder zonnige dagen mijn gsm kan opladen”.

Telefoon opladen via Waka Waku Power (bron afbeelding: Waku-waku.com).
Telefoon opladen via Waka Waku Power (bron afbeelding: Waku-waku.com).

Messenset

Fieke: “Als eerste denk ik direct aan onze Aart Kok Kavango, de vakanties hiermee zijn de afgelopen jaren heerlijk geweest! We willen niet meer zonder. Maar in de vouwwagen ligt iets wat eigenlijk een beetje overdreven is maar wel heel handig, een goede messenset. In vakantiehuisjes, ook in Frankrijk waar ze leven op stokbrood, heb je altijd slechte messen. Groente snijden met een bot mesje is frustrerend. Dus hebben wij in onze vouwwagen een paar goede messen liggen, in een eigen kistje! Dat maakt het koken op vakantie net even wat prettiger”.

Goede messen. Onmisbaar op vakantie!
Goede messen. Onmisbaar op vakantie!

Holtkamper Kyte

Suzanne: “Onze vouwwagen is vermoedelijk de meest vernuftige gadget die we mee hebben. Met maar liefst drie patenten is onze Holtkamper Kyte een echte gadget voor de kampeerliefhebber (sorry Fieke). Weinig stokken, een aircodak en een super de luxe inbouwkeuken (ja in een vouwwagen) met natuurlijk onze eigen meegebrachte gadget: het Nespresso-apparaat. Tot vorig jaar hadden we, behalve onze telefoon, geen elektronische gadgets mee. Dit jaar hebben we voor het eerst een tablet. En daar blijft het voorlopig ook bij….”.

Een vouwwagen met inbouwkeuken, dat is een echte vakantiegadget.
Een vouwwagen met inbouwkeuken, dat is een echte vakantiegadget.

Heb jij gadgets mee op vakantie? En welke zijn dat?

Meer lezen

We schreven eerder over handige producten voor de vakantie. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

4 REACTIES

  1. Haha! Ik moet wel een beetje gniffelen, zoveel beeldschermen mee, Nespresso-apparaten. Ja, ik ben er ook wel van. Ik probeer wel zo lang mogelijk de portable dvd’s te bannen.
    Wat voor mij onmisbaar is. Echt,…mijn telefoon, mijn allessie. Met portable oplader ook.
    En ook een Moleskine en pen. Oldskool.

  2. Haha leuk die inbouwkeuken! Wij hebben jarenlang gereisd met portable dvd spelers, ik vond het echt een uitkomst voor lange autoritten toen de kids jonger waren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.