Dag van het kwartet: maak een kwartet van vakantiefoto’s

In de special “De dag van…” staan we stil bij de leukste dagen van het jaar. Vandaag is het de Dag van het Kwartet. Wat dat met vakanties en uitjes met kinderen te maken heeft? Dat laat blogger Marije je zien met deze review van Kwartetcadeau.nl, een website waar je je eigen kwartet kan maken.

Dag van het Kwartet

Twee jaar geleden organiseerde de Stichting Dag van het Kwartet de eerste Dag van het Kwartet om het ‘ondergeschoven kinderke der kaartspelen’ onder de aandacht te brengen. Volgens hen is kwartetten niet alleen educatief maar het is ook een oer-Hollandse traditie. Daarbij is het spel geschikt voor jong en oud. Met de Dag van het Kwartet willen ze het imago van dit ondergewaardeerde kaartspel opkrikken.

Zullen we daar dan maar een handje bij helpen? Kwartet is dankzij het kleine formaat ideaal om mee te nemen op vakantie. Extra leuk is dat je bij Kwartetcadeau een kwartet kan maken met je eigen foto’s. Als je daarvoor je vakantiefoto’s gebruikt kan je ook nog eens extra nagenieten van je vakantie.

Zelf een fotokwartet maken met Kwartetcadeau

Een kwartet maken van je vakantiefoto’s is helemaal niet moeilijk. Je maakt op Kwartetcadeau een account aan en dan kan je direct aan de slag. Het is wel handig om vooraf na te denken over het onderwerp van je kwartet en welke setjes van 4 sub-onderwerpen je daarin terug wil laten komen. Wij kozen natuurlijk voor een vakantie-thema en verzamelden foto’s van ons gezin, over kamperen, over onze bunkralow, van landen waar we geweest zijn en van het allerlekkerste vakantie eten.

Daarna is het tijd om de foto’s te uploaden. Je kan de foto’s op de website nog iets aanpassen, beetje inzoomen, draaien of versschuiven. Ook bij elke foto komt een passende tekst. Nog een mooi achterkantje erbij kiezen en je bent klaar!

Het programma om een fotokwartet te maken werkt erg makkelijk.
Het programma om een fotokwartet te maken werkt erg makkelijk.
Je kan je foto's nog iets aanpassen en je eigen teksten toevoegen.
Je kan je foto’s nog iets aanpassen en je eigen teksten toevoegen.

Hou er rekening mee dat de levertijd 5 tot 10 dagen is, op de website van Kwartetcadeau staat vermeld wanneer de kwartetten worden gedrukt en verstuurd. Als je een fotokwartet cadeau wil geven moet je wel tijdig bestellen. We kregen het kwartet in een mooi en stevig doosje thuis bezorgd en ter opfrissing van ons geheugen zaten de spelregels er ook bij. Wel zo handig! De kwartetkaarten zijn op stevig papier gedrukt en voorzien van een lamineerlaagje.

Ook mooi om weg te geven dankzij het stevige doosje en de mooie kaarten.
Ook mooi om weg te geven dankzij het stevige doosje en de mooie kaarten.
"Mag ik van jou van het kwartet gezin de kaart van papa?"
“Mag ik van jou van het kwartet ‘Mensen’ de kaart van papa?”
Ook uitjes zijn leuk om te verwerken in een kwartet.
Ook uitjes zijn leuk om te verwerken in een kwartet.

Een kwartetspel bestaat standaard uit 8 kwartetten (8 x 4 kaarten) en kost dan 19,50 euro. Een extra kwartet toevoegen kost 2 euro per kwartet. Voor verzending betaal je 2,95 euro als je 1 kwartetspel besteld.

Heb jij al eens overwogen om een kwartet van vakantiefoto’s te maken?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat je nog meer met vakantiefoto’s kan doen of waar je bij het maken van de foto’s op kan letten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Kwartetcadeau. Zoals je van ons gewend bent geven we altijd onze eigen en eerlijke mening.

Vorig artikelGeoFort met kinderen
Volgend artikelGeitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos
Marije heeft van 2014 tot 2018 bij KidsErOpUit geblogd. Samen met haar man Hugo en twee dochters E. (2007) en I. (2012) gaat ze er graag op uit. De natuur in, musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken of gewoon lekker dwarrelen door een nieuwe stad zijn uitjes die zij graag onderneemt met haar gezin. Stedentrips vindt ze erg leuk om te maken. Kamperen is iets wat ze ook graag doet met haar gezin in binnen of buitenland. Sinds 2020 is Marije redactie-assistente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.