Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg

Blogger Suzanne vertelt over haar bezoek aan Kasteel Hoensbroek. Tijdens hun verblijf op camping Hoeve Krekelberg in Zuid-Limburg hebben ze veel uitstapjes gemaakt. Er is ontzettend veel te doen en te beleven in de zuidelijkste regio van Nederland.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land, daterend uit de Middeleeuwen. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. Je dwaalt er door meer dan veertig authentiek ingerichte kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven. Een topper voor gezinnen met kinderen.

Toen wij daar waren stonden op het voorplein echte oud Hollandse spelen opgesteld. De kinderen genoten van het spelen met een levensgrote sjoelbak, steltlopen (dat viel niet mee), ringwerpen en kegelen. Daarna hebben we de “Ridder Hoens KaSpeelTocht” gedaan. Dit is een leuke speurtocht door het kasteel. Bij de start ontvang je een sleutel van allerlei schatkisten die op diverse plekken in het kasteel opgesteld staan. Speuren in een kasteel, dat laten mijn jongens zich geen twee keer zeggen! En als je dan onderweg ook nog allerlei leuke en spannende dingen tegen komt, zoals een gevangenis, een guillotine, de geheime kamer, harnassen en ridders en zwaarden is dat natuurlijk extra leuk. Ook het zoeken van de vele “poepgaten” in de kasteelmuur die vroeger dienden als wc, was een geweldig leuk spelletje.

Dwalen door donkere gangen, een kijkje in de originele vroegere keuken, een blik in de prachtige danszaal, mooie uitzichten. De tocht leidt overal langs, niets wordt overgeslagen. Halverwege de tocht is er de mogelijkheid om wat te drinken op de mooie binnenplaats waar ook de guillotine en ander materieel opgesteld staat. Aan het eind van de speurtocht ontvingen de kinderen een blijvende herinnering aan hun speurtocht.

Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg
Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg
De danszaal
De danszaal
Tijdens de speurtocht door het kasteel wordt er een schatkist gevonden in de gevangenis van Kasteel Hoensbroek.
Tijdens de speurtocht door het kasteel wordt er een schatkist gevonden in de gevangenis van Kasteel Hoensbroek.
Spannende smalle trappetjes en gangetjes.
Spannende smalle trappetjes en gangetjes.
Buiten spelen met de oudhollandse spelletjes, waaronder de kegelbaan.
Buiten spelen met de oudhollandse spelletjes, waaronder de kegelbaan.

Praktische informatie Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is het hele jaar open en regelmatig zijn er leuke festiviteiten, zoals riddertoernooien, workshops en diverse evenementen. De toegangsprijs bedraagt 8,25 euro voor volwassenen en 5,75 euro voor kinderen vanaf 4 jaar. Met museumkaart heb je gratis entree. Voor deelname aan de “Ridder Hoens KaSpeelTocht” betaal je 3 euro per gezin extra. Kijk voor gedetailleerde en actuele informatie op de website van Kasteel Hoensbroek.

Parkeren is gratis bij het kasteel (m.u.v. evenementen) en vanaf het kasteel zijn ook leuke wandelingen te doen. Tenslotte: Kasteel Hoensbroek heeft (als enige kasteel in Nederland) een lift en is grotendeels rolstoeltoegankelijk.

Ben jij al eens in Kasteel Hoensbroek geweest? Vertel in een reactie hieronder hoe jij en je kinderen dit kasteel vinden.

Meer lezen

Op zoek naar meer inspiratie voor vakantie en uitjes in eigen land? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.