Mijn dagje uit: Natuurhistorisch Museum Maastricht

In “Mijn uitje met kinderen” en “Mijn vakantie met kinderen” vertellen lezers van KidsErOpUit over hun dagje uit of vakantie. Birgit vertelt deze keer over het Natuurhistorisch Museum Maastricht, waar ze met haar man, zoon van 8 en dochter van 6 jaar was.

 

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht stond al een tijdje op ons lijstje sinds we een museumjaarkaart hebben aangeschaft met ons gezin. Het leek ons leuk voor alle leeftijden en daarin hadden we gelijk.

We beginnen ons bezoek met een kijkje in de natuur van Limburg zoals dat vroeger was. Met een interactieve 4D-globe zien we zelf hoe de continenten verschuiven en dat het hoogste punt van Limburg in het verleden regelmatig onder water stond!

Hierna vervolgen we onze weg en komen we langs heel veel fossielen. Ook staat hier een replica van een mosasaurus, wat is die groot zeg. De mosasaurus met de allergrootste bek, kennen we beter bij zijn Maastrichtse bijnaam “Ber”. Het fossiel is zo groot dat het niet in het museum past en daarom heeft het 6000 kg zware blok een eigen glazen huis in de museumtuin gekregen.

Als we door de tuin lopen horen we prachtige muziek. Wat blijkt? Het conservatorium ligt achter het museum en de studenten zijn druk aan het repeteren.

Binnen komen we aan bij de opgezette dieren. De kinderen verbazen zich over de grootte van een wild zwijn en kruipen door een vossenhol, waar ze allerlei dieren tegenkomen. Het leukst van het museum vinden ze de 54 opgezette vogels. Hierbij zit namelijk een interactief bord waar ze nummers kunnen kiezen waarna de desbetreffende vogel in de spotlight komt te staan. Je hoort het geluid dat het beestje maakt en je kunt de belangrijkste informatie lezen.

Ook heel indrukwekkend vinden ze de honingbijen. Deze zitten in een kast waarvan je het deurtje open kunt maken en dus live de bijen aan het werk kunt zien. Ook zijn hier allerlei kijkkastjes met mooie plaatjes.

Als extraatje konden we de expositie “cool” bekijken waarin de Neanderthalers te zien zijn. Je ziet hoe zij zich in de bevroren wereld staande wisten te houden.

We hebben zo’n anderhalf uur door het museum gedwaald en ons geen minuut verveeld.

Gluren door de kijkertjes op zoek naar mooie plaatjes.
Gluren door de kijkertjes op zoek naar mooie plaatjes.
De Mosasaurus replica.
De Mosasaurus replica.
Vogels spotten op interactieve wijze.
Vogels spotten op interactieve wijze.

Praktische informatie

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 11-17 uur en in het weekend van 13-17 uur. Volwassenen betalen 6 euro entree en kinderen van 5 t/m 11 jaar 4 euro. Met de museumjaarkaart is de toegang gratis. Bekijk voor de uitgebreide en meest recente bezoekinformatie de website van het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Meer lehttp://nhmmaastricht.nl/bezoek.htmlzen

Nieuwsgierig naar meer uitjes met kinderen? Klik & kijk hier voor inspiratie:

Birgit, dank je wel voor het delen van jullie ervaring!

Ben jij al eens naar het Natuurhistorisch Museum Maastricht geweest? Hoe was dat? Deel jullie ervaring door hieronder een reactie achter te laten.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikel5x leuke plekken om onderweg te stoppen in Zuid-Zweden
Volgend artikelUit de oude doos: Zuiderzeemuseum in 1989
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.