Makkelijk en snel een fotoboek maken met YourPhotoMag

Puilt jouw telefoon na de vakantie ook uit van de foto’s? Je neemt je vast voor om er een leuk fotoboek van te maken, maar eenmaal thuis komt dat er niet meer van… Ik ontdekte YourPhotoMag waarmee je heel eenvoudig via een app je eigen fotoboek kan maken. Makkelijk & snel.

Wat is YourPhotoMag?

Met YourPhotoMag kan je al tijdens de vakantie je fotoboek maken. Of fotoboek… Nee, het is een fotoglossy. Vergelijkbaar met een tijdschrift. YourPhotoMag kan je als app op je smartphone zetten of online via je computer gebruiken. Ik lees dat je met YourPhotoMag “binnen drie minuten een mooie 36 pagina’s tellende A4 fotoglossy maakt”. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Als ik dan zie dat zo’n fotoglossy maar 8,95 euro (+1 euro verzendkosten) kost ben ik helemaal nieuwsgierig.

Nieuwsgierig of het Maureen gelukt is om zelf een fotoglossy te maken?
Nieuwsgierig of het Maureen gelukt is om zelf een fotoglossy te maken?

Makkelijk en snel een fotoboek maken

Ik besluit mijn dochter Maureen (8,5 jaar) te vragen om YourPhotoMag te proberen. Ze heeft mijn oude telefoon en maakt daar regelmatig foto’s mee. Omdat het geheugen van haar telefoon snel vol zit, belanden haar foto’s of in de digitale prullenbak of op mijn harde schijf. Hoe leuk zou het zijn als zij na de vakantie een eigen fotoboek heeft?

Samen zetten we de app van YourPhotoMag op de iPhone5. Voordat ze de app kan gebruiken moeten we eerst een account aanmaken. Dat is zo voor elkaar. We ontdekken dat ze 36 tot 100 foto’s kan inladen in de app. Direct gaat Maureen aan de slag. Ik ben benieuwd of ze mijn hulp nodig heeft, maar nee, de app werkt zo duidelijk dat ze het helemaal zelf kan. Af en toe gluur ik eventjes mee. Samen ontdekken we dat er een leuke achtergrond te kiezen is en dat de foto’s een kader kunnen krijgen. De app verdeelt de foto’s zelf over de pagina’s en we krijgen de keuze uit 3 indelingsopties van onze fotoglossy. Helaas is het niet mogelijk om zelf te kiezen per pagina hoeveel foto’s we er op willen. Wel kunnen we foto’s van positie laten wisselen. Als Maureen tevreden is over de indeling en de opmaak, voegt ze teksten toe. Zelf vind ik de opmaakmogelijkheden wat beperkt, maar het is eigenlijk niet eerlijk om een app voor een fotoglossy te vergelijken met software voor een fotoalbum op maat.

Kadertjes en achtergrond kiezen.
Kadertjes en achtergrond kiezen.
Fotoglossy is klaar. Wachten maar....
Fotoglossy is klaar. Wachten maar….

Maureen heeft haar fotoglossy op de terugweg van de vakantie in de auto gemaakt. “Mama, dit werkt ook zonder wifi!” hoor ik blij vanaf de achterbank. Zodra we thuis onze eigen wifi-zone binnen lopen wil ze haar fotoboek versturen. Ik help even met het toevoegen van onze kortingscode. Dan begint het grote wachten voor Maureen. Het duurt volgens de app circa 2 weken voordat de fotoglossy in de bus valt. Maureen is helemaal blij als haar fotoboek na iets meer dan een week al op de mat valt.

Helemaal zelf gemaakt met YourPhotoMag.
Helemaal zelf gemaakt met YourPhotoMag.

Ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Maar eerst wil Maureen zelf kijken. Met haar zelfgemaakte fotoboek ploft ze op de bank. “Ik neem ‘m morgen mee naar school, dat mag toch wel?”. Tuurlijk mag dat. Het is haar fotoboek en niet ons dure fotoalbum. Gelukkig mag ik haar fotoglossy ook van binnen bekijken. De foto’s zijn mooi scherp en het papier stevig. We zijn het er beide over eens: met YourPhotoMag is het makkelijk en snel om een fotoboek te maken.

De binnenkant met de door Maureen gekozen achtergrond en kaders.
De binnenkant met de door Maureen gekozen achtergrond en kaders.
De pagina's hebben een verschillende indeling, afhankelijk van het aantal foto's dat je gebruikt.
De pagina’s hebben een verschillende indeling, afhankelijk van het aantal foto’s dat je gebruikt.
Trots op haar eigen fotoboek.
Trots op haar eigen fotoboek.

Op de website van YourPhotoMag zie ik dat je zelfs een abonnement kan afsluiten. Wil je 12 nummers in een jaar bestellen? Dan zijn ze maar 5,95 euro per stuk. Leuk om zo elke maand een fotoboek te maken.

YourPhotoMag failliet?

Eind februari 2017 bereikte ons via via dit bericht van YourPhotoMag:

We hebben tot onze grote spijt een bijzonder trieste mededeling. 

De meeste van jullie zijn al op de hoogte van het feit dat tijdens de grote stroomstoring op 16 januari in Amsterdam bij onze hostingpartij TransIP onze servers uit zijn gegaan omdat daar de noodstroomvoorziening niet op gang is gekomen. Toen we de servers opnieuw wilden opstarten is dit niet mogelijk gebleken door een technisch mankement (configuratiefout) in onze software.

Na vele weken ploeteren aan het systeem hebben we helaas moeten vaststellen dat het systeem definitief niet meer gerepareerd kan worden. 

Tot kort geleden hadden we nog de hoop dat het anders zou aflopen, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Hierdoor zijn we zijn dan ook tot onze grote spijt genoodzaakt faillissement aan te vragen. Dit zal hoogst waarschijnlijk volgende week uitgesproken worden.

We vinden het ongelofelijk jammer en verdrietig dat het zo gelopen is en willen jullie onze onze oprechte excuses aanbieden voor geleden schade en frustratie.

Ons kantoor is inmiddels gesloten, vandaar dat we ook niet meer bereikbaar zijn.

Hartstikke bedankt voor jullie support in de afgelopen maanden. Het spijt ons oprecht dat we jullie op deze wijze teleur moeten stellen. Dat hadden we heel graag anders gezien.

 

Meer lezen

Op zoek naar meer handige fotoproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met YourPhotoMag. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelEen actieve vakantie in Ierland met kinderen
Volgend artikelEropuit met kinderen: de leukste plekjes voor buiten spelen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

9 REACTIES

 1. Ik heb geprobeerd een fotoalbum te bestellen bij YourPhotomag…. niets dan ellende. programma loopt vast bij de bestelling, bij het aanvragen van een nieuw wacht woord, kom je niet meer in je online album, aantal toepassingen in de album werkt niet of het systeem loopt vast zonder meldingen. Ik heb contact gehad met de klantenservice maar na aanpassingen in hun service en systeem (en) lijkt het erop dat het er niet beter van wordt? Ik meldt dit even om teleurstelling te voorkomen, zo ben ik tien uur bezig geweest zonder enig resultaat. Mij zijn ze in ieder geval als klant kwijt. Jammer.

  • Hallo Arnold,

   Wat een pech heb je gehad zeg. Toen mijn dochter haar fotoboek maakte had ze daar echt geen last van. Een kind kan de was doen zeg maar…

 2. Ik heb twee boeken gemaakt. Leuk om te doen en niet moeilijk. Nu is alleen het eerst boek erg donker afgedrukt terwijl de originele foto’s niet zo donker zijn. Ik kan nergens een mail adres of telefoonnummer vinden om contact op te nemen om hier een vraag over te stellen. Het tweede boek is wel iets beter maar ook wat aan de donkere kant. Dit is wel jammer want het houd mij tegen om nog een boek te gaan maken.

  • Beste Petra,
   Ik zie op de website van YourPhotoMag gewoon een contactformulier. Ze kunnen je vast helpen. Onze ervaring met de klantenservice is goed. Wij hebben het product gereviewd en zijn positief over onze ervaring. Ik kan je echter niet verder helpen omdat ik niet bij dit bedrijf werk.
   Succes!

 3. Ik weet niet of ik ooit nog een fotoboek bestel.
  Contact begint met 70 eurocent.
  E-mail contact is er niet.
  Als reclame Via Roompot vakanties kon ik voor € 3.95 een album bestellen.
  We zijn nu bijna 3 weken verder en nog steeds niets ontvangen.
  Wil je schriftelijk reageren dan moet je geregistreerd zijn en dat ben ik niet. Profotonet levert super snel en fantastische kwaliteit.

  • Beste Aad,

   Ik vind het vervelend dat het bij jou niet loopt zoals het zou moeten, maar daarover kan je klagen bij YourPhotoMag. Onze ervaring is echt anders geweest en die delen we op dit blog. Dit is niet de plek om klachten te deponeren.

 4. Beste KidsErOpUit,

  YourPhotoMag is weer terug!
  Op 2 mei 2017 is YourPhotoMag, na faillisement van voormalige eigenaar, weer live gegaan. Wij vonden dat YourPhotoMag te mooi was om te laten verdwijnen en hebben het overgenomen.
  We hebben veel verbeteringen doorgevoerd (o.a. support, betaalsysteem, alles in een envelop geleverd) en inmiddels al weer veel blije klanten.

  Groet,
  Jeroen
  YourPhotoMag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.