Vakantie napret: maak een fotopuzzel van een vakantiefoto

1
295
fotopuzzel

Hoe is het met de vakantiefoto’s van jouw zomervakantie? Staan ze nog op de camera? Of heb je al een fotoboek gemaakt? Om de napret van onze vakantie te vergroten hebben we een fotopuzzel van een vakantiefoto gemaakt. Ik kan je nu al zeggen: dat is een aanrader.

Lees verder om te ontdekken hoe je zo’n puzzel van een vakantiefoto maakt.

Fotopuzzel van een vakantiefoto maken

Men neme een schaar en beginnen met knippen…. Nee hoor, grapje! De puzzel van een vakantiefoto maken we natuurlijk digitaal. Bij Pixum gaat dat heel makkelijk.

De eerste keuze die ik moet maken is het aantal puzzelstukjes van de puzzel. De puzzel wordt voor Maureen (8 jaar) en dus kiezen we voor 500 stukjes.

De tweede stap is het kiezen en uploaden van een vakantiefoto. Kies een foto waarop veel te zien is en met veel verschillende kleuren. Dat is voor kinderen leuker om te maken. Wil je een hele grote puzzeluitdaging? Dan is het juist leuk om een foto te kiezen met veel dezelfde kleuren en/of structuren. Ik weet al snel welke foto ik wil gebruiken. Het wordt de foto die we maakten in LEGOLAND, Maureen op het bankje bij de LEGO Friends dames. Een kleurrijk plaatje!

De keuze is snel gemaakt: we gaan voor een kleurrijke vakantiefoto.
De keuze is snel gemaakt: we gaan voor een kleurrijke vakantiefoto.

Na het uploaden van de foto kan je deze nog iets bewerken. Ik maak een uitsnede van de oorspronkelijke foto. Dan even op bestellen klikken en klaar. Zo’n puzzel maken is nog makkelijker dan ik dacht.

Je kan in de software van Pixum de foto bewerken. Heel handig als je niet met fotobewerkingsoftware overweg kan.
Je kan in de software van Pixum de foto bewerken. Heel handig als je niet met fotobewerkingsoftware overweg kan.
Ik snij de foto iets bij.
Ik snij de foto iets bij.
Bestellen en wachten...
Bestellen en wachten…

Eindresultaat van onze fotopuzzel

De puzzel wordt ruimschoots binnen de bij bestelling vermelde termijn bezorgd. Netjes verpakt en de puzzeldoos is voorzien van een plastic folie. De puzzelstukjes zelf zitten ook in een plastic zak. Op de doos zien we de foto die op de puzzel is gedrukt.

Pixum werkt bij het maken van de fotopuzzel samen met Ravensburger en CEWE. Het ene bedrijf is bekend van spelletjes en puzzels en de andere is een degelijke Duitse fotocentrale. Twee kwaliteitsbedrijven dus. Dat merk je direct. De puzzelstukjes zijn stevig en passen goed in elkaar. Gewoon, zoals het bij een puzzel hoort te zijn, maar waar je je ontzettend aan kan irriteren als het niet goed is. De foto op de puzzel is haarscherp en de kleuren zijn waarheidsgetrouw. De fotoprint en de onderkant van de puzzel zitten goed aan elkaar vast. We hebben geen loslatende hoekjes gesignaleerd.

De fotopuzzel, nog ongepuzzeld in de doos.
De fotopuzzel, nog ongepuzzeld in de doos.

En dan…. puzzelen!!!

Het in elkaar puzzelen van een fotopuzzel is een feestje. Camiel heeft het al snel door: “Kijk, kijk, Maureen, op dit puzzelstukje staat een stukje van je hoofd!”. Maureen vindt het prachtig. Jarenlang heeft ze niet tot nauwelijks gepuzzeld, terwijl ze het als peuter met veel plezier deed. Ze weet zelf de verklaring te geven: “Ik vind bij andere puzzels de plaatjes kinderachtig, daarom is een puzzel met een eigen foto zo leuk!”. De puzzel ligt bij ons op de eetkamertafel en allemaal puzzelen we af en toe een stukje. Zo leuk om het plaatje langzaam compleet te krijgen!

Hoe gaaf is dat, jezelf in elkaar puzzelen.
Hoe gaaf is dat, jezelf in elkaar puzzelen.
Tadaa, klaar!
Tadaa, klaar!
Puzzel en foto: je ziet bijna geen verschil.
Puzzel en foto: je ziet bijna geen verschil.

Pixum heeft Ravensburger fotopuzzels in verschillende maten:

  • 500 stukjes, 32,99 euro
  • 1000 stukjes, 39,99 euro
  • 1500 stukjes, 49,95 euro

Daarnaast verkoopt Pixum ook een merkloze serie fotopuzzels. Deze is met minder puzzelstukjes leverbaar en goedkoper dan de Ravensburger-variant.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat je nog meer met je vakantiefoto’s kan doen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Pixum. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

1 REACTIE

  1. Wat leuk!!!
    Mijn kleinste en grootste man in huis zijn gek op puzzelen hoe geweldig zou het zijn om zichzelf te puzzelen hihi.
    Motorisch is het een geweldige oefening voor de kleinste boef in huize Constantino.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.