Review: Photobox kalender met vakantiefoto’s

Een ideaal cadeautje voor de feestmaanden of gewoon voor jezelf: een kalender met vakantiefoto’s. Blogger Marije maakte via Photobox een kalender en deelt haar ervaringen. Wil jij ook een fotokalender maken?

Kalender met vakantiefoto’s

Kan jij ook geen keuze maken uit de vele verschillende fotokalenders die in de winkel te koop zijn? Dat hoeft ook niet. Je kan zelf een kalender maken met je eigen foto’s en eigenlijk is dit nog veel leuker. Ik koos er voor om een kalender te maken met mijn favoriete vakantiefoto’s van dit jaar zodat ik er volgend jaar nog echt van kan nagenieten.

Photobox

Er zijn vele (web)winkels die fotokalenders aanbieden. Ik heb zelf voor mijn kalender Photobox uitgeprobeerd. Photobox is een grote aanbieder als het gaat om digitale foto-ontwikkeling. Je kan hier foto’s laten afdrukken in vele digitale formaten, ze hebben een snelle levering en ook heel veel originele producten die je kan personaliseren met je eigen foto’s waaronder de fotokalenders.

Photobox biedt veel verschillende fotoproducten aan.
Photobox biedt veel verschillende fotoproducten aan.

Hoe maak je een fotokalender bij Photobox?

De website van Photobox is ontzettend gebruiksvriendelijk en het maken van een kalender hoeft niet veel tijd te kosten. Natuurlijk moet je de foto’s uitzoeken die je graag wil gebruiken maar daarna is het echt een fluitje van een cent.

Als eerste kies je voor het maken van een fotokalender in A4 formaat. Photobox probeert je nog even over te halen om voor 6 euro extra toch voor A3 formaat te kiezen. Ik vind dat voor mijn kalender, die in een kleine toiletruimte komt te hangen, echt te groot.

Je kan de fotokalender op iedere maand laten beginnen, dit is handig als je een kalender midden in het jaar maakt. Ik kies er voor om de kalender te laten starten in januari zodat ik er heel volgend jaar plezier van kan hebben. Qua design kan je kiezen uit verschillende modellen. Ik start zelf met het Classic wit waar ik later grafische grijze achtergronden aan toe voeg, dit maakt alles toch iets speelser.

Na het kiezen van de coverfoto kan ik de verschillende maanden vorm geven. Er zijn 4 verschillende lay-outs voor de maanden zodat je 1 of meerdere foto’s kwijt kan per maand. Als extra optie kan je de kalender nog persoonlijker maken door foto’s te plaatsen bij verschillende dagen en gebeurtenissen toevoegen of verwijderen. Heel leuk om bij verjaardagen bijvoorbeeld een foto van de jarige te plaatsen. Deze optie kost 2 euro extra. Ik heb dit niet gedaan omdat een standaard fotokalender prima voldoet aan mijn wens.

De cover van de kalender ontwerpen.
De cover van de kalender ontwerpen.
Foto's selecteren.
Foto’s selecteren.
Er zijn verschillende standaard indelingen.
Er zijn verschillende standaard indelingen.
De afronding: een achtergrond kiezen.
De afronding: een achtergrond kiezen.

Eindoordeel

Ik had de fotokalender binnen 5 dagen in huis wat sneller was dan de verwachte ontvangstermijn. Dit is natuurlijk altijd fijn… De kalender is goed verpakt voor verzending en kwam in prima staat bij mij aan. Zelf was ik erg nieuwsgierig naar de fotokwaliteit en dit verraste mij echt! Mooi helder, goede kleuren en fijne scherpte. Papier heeft een prettige dikte en een mooie afwerking. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik heel erg netjes. Al met al ben ik dus ontzettend tevreden.

Het resultaat: een heel jaar vakantienapret!
Het resultaat: een heel jaar vakantienapret!
Op de kalender staan de bekende feestdagen vermeld.
Op de kalender staan de bekende feestdagen vermeld.
De foto's zijn heel scherp en de kleuren komen goed over.
De foto’s zijn heel scherp en de kleuren komen goed over.
Het stevige ringbandje houdt het mooie papier goed bij elkaar.
Het stevige ringbandje houdt het mooie papier goed bij elkaar.

Een gepersonaliseerde fotokalender kost in A4 formaat 17,95 euro. Je kan de kalender nog persoonlijker maken door voor 2 euro gebeurtenissen toe te voegen met tekst en/of foto’s. Voor verzenden betaal je 4,90 euro.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat je nog meer met foto’s kan doen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is mogelijk gemaakt in samenwerking met Photobox. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelCitytrip met kinderen: zo maak je ‘m leuk en voordelig in Rome
Volgend artikelWintervakantie in Noorwegen: skiën in een ansichtkaart
Marije heeft van 2014 tot 2018 bij KidsErOpUit geblogd. Samen met haar man Hugo en twee dochters E. (2007) en I. (2012) gaat ze er graag op uit. De natuur in, musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken of gewoon lekker dwarrelen door een nieuwe stad zijn uitjes die zij graag onderneemt met haar gezin. Stedentrips vindt ze erg leuk om te maken. Kamperen is iets wat ze ook graag doet met haar gezin in binnen of buitenland. Sinds 2020 is Marije redactie-assistente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.