Review: IXXI collage met vakantiefoto’s

0
319
Het aan elkaar vast maken van de paneeltjes gaat heel makkelijk.
Het aan elkaar vast maken van de paneeltjes gaat heel makkelijk.

Hoe is het met jouw vakantiefoto’s? Al van de camera afgehaald of staan ze er nog steeds op? Een fotoboek maken is best veel werk, maar er zijn ook hele leuke en makkelijke alternatieven. Zo heeft IXXI een mooi systeem waarmee je van je vakantiefoto’s een collage kan maken. Blogger Mandy maakte een IXXI collage met vakantiefoto’s en deelt haar ervaringen met dit systeem.

Een IXXI collage met vakantiefoto’s

Sinds wij kinderen hebben (dochter N. is 8 en zoon J. 6,5 jaar) maak ik heel veel, maar dan ook heel veel foto’s. Een fotoboek maken is er helaas nog niet van gekomen, terwijl ik enorm kan genieten van het bladeren door een fotoalbum of het kijken naar foto’s. Toen ik de mogelijkheden van IXXI zag was de keuze snel gemaakt.

IXXI heeft diverse flexibele wanddecoraties in hun assortiment. Deze wanddecoraties bestaan uit vierkante, kunststof (plastic achtige) kaarten die je door middel van koppelkruisjes aan elkaar kunt bevestigen. Je hebt keuze uit het gebruik van eigen foto’s, foto’s uit de beeldbank of de special editions. Na even rondgekeken te hebben op de overzichtelijke, duidelijke site hebben wij besloten om een fotocollage te gaan maken van 80 x 80 cm, dit zijn 4 x 4 vierkante kaarten. We gebruikten daarvoor de vakantiefoto’s van onze geweldige vakantie in Zweden van afgelopen zomer.

IXXI collage: hoe werkt het?

Nadat ik een aantal vakantiefoto’s, had uitgezocht kon het vullen van de collage beginnen. Je kan kiezen voor het automatisch vullen of dit helemaal zelf doen. Ikzelf vind het prettig om dit in eigen hand te houden en ben aan de gang gegaan. Het vullen gaat makkelijk, je kan eenvoudig foto’s verplaatsen (naar een ander vierkantje) of vergroten (zodat één foto uit 4 vierkantjes bestaat). Je hebt voor het vullen van een vierkantje geen vierkante foto’s nodig. Het programma maakt zelf een uitsnede van de foto, die je makkelijk zelf kunt verschuiven als je dat wil. Je kan de foto’s ook aanpassen naar zwart-wit, sepia of andere bewerkingen. Ik wilde gewoon onze eigen foto’s gebruiken en heb daar niets aan veranderd. Als je helemaal tevreden bent met je collage kun je deze bestellen en kan het wachten beginnen. Op dit site wordt aangegeven dat dit ongeveer 4 tot 5 werkdagen duurt.

Er is keuze uit verschillende formaten.
Er is keuze uit verschillende formaten.
Eenvoudig foto's toevoegen.
Eenvoudig foto’s toevoegen.
Tijdens het samenstellen van de fotocollage kan je makkelijk je foto's van plek verwisselen en de uitsnede aanpassen.
Tijdens het samenstellen van de fotocollage kan je makkelijk je foto’s van plek verwisselen en de uitsnede aanpassen.
Preview van het resultaat van de fotocollage.
Preview van het resultaat van de fotocollage.

IXXI fotocollage in elkaar zetten

Binnen 3 dagen had ik mijn fotocollage in huis. Deze wordt geleverd in een stevig kartonnen doosje waarin de collage zit, een voorbeeld van de collage, een zeer duidelijke handleiding en meer dan voldoende materialen om je collage in elkaar te zetten en op te hangen. Het aan elkaar bevestigen van de vierkantjes met behulp van de koppelkruisjes gaat zeer eenvoudig en snel. Het materiaal waarop de foto’s zijn gedrukt kreukt niet en vouwt niet dubbel. Ook bij het verkeerd bevestigen van een foto is een koppelkruisje makkelijk te los te maken zonder je foto te beschadigen. Als je de handleiding goed leest en volgt kan er eigenlijk niets mis gaan.

De IXXI fotocollage wordt bezorgd in een stevige doos.
De IXXI fotocollage wordt bezorgd in een stevige doos.
In de doos is een voorbeeld van je IXXI fotocollage toegevoegd.
In de doos is een voorbeeld van je IXXI fotocollage toegevoegd.
Ook wordt er een duidelijke handleiding geleverd.
Ook wordt er een duidelijke handleiding geleverd.
De fotocollage wordt in elkaar gezet met kunststof kruisjes.
De fotocollage wordt in elkaar gezet met kunststof kruisjes.

Ophangen van de fotocollage

Voor het ophangen van je collage kan je de handleiding gebruiken als hulpmiddel. Je plakt deze met behangtape op de muur en zo kan je kijken of de collage recht hangt. De strip, die bevestigd wordt met powerstrips (oh zo handig met een man die totaal niet houdt van het boren van gaten in de muur), kan je dan eronder bevestigen en daarop klik je dan je collage vast. Zo heb je in ongeveer een half uur een supergave muurversiering.

Het eindresultaat heeft een prachtige plek gekregen in het kleinste kamertjes van het huis.
Het eindresultaat heeft een prachtige plek gekregen in het kleinste kamertjes van het huis.

Wat vinden jullie van de IXXI fotocollage? En wat is jullie ervaring met dit product? Als je zelf een IXXI fotocollage wil maken, dan kan je daarvoor terecht op IXXIdesign.com.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer vakantiefoto informatie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met IXXI. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.