Wat neem je mee naar het strand op een zomerse dag? 15 tips

Wat neem je mee naar het strand op een zomerse dag? Natuurlijk kun je heel minimalistisch alleen je handdoekje en zwemkleding meenemen, maar he, met onze tips wordt een dagje strand gewoon leuker en makkelijker. Saskia heeft ze op een rij gezet.

Naar het strand op een zomerse dag

Heerlijk naar het strand op een zomerse dag. Vroeger als tiener op de fiets met alleen een rugzakje met handdoek, zwemkleding, iets te drinken en zonnebrandcreme. Maar ja, met kinderen is dat toch anders…. 

Wat is nu echt handig en/of leuk om mee te nemen naar het strand als je met kinderen gaat? Dit hangt natuurlijk af naar wat voor een strand je gaat, want het fijne zandstrand in het noorden van Europa vraagt om andere spullen dan de kiezel- en rotsstranden die we kennen uit Kroatië. Dus kijk bij onderstaande tips even goed wat voor jouw soort strand nodig is. Oh ja, ook de leeftijd van jouw kinderen speelt natuurlijk mee.

Wat neem je mee naar het strand op een zomerse dag? 

Dit zijn onze tips. Enne, we nemen aan dat je er wel aan denkt om zwemkleding mee te nemen, dus die hebben we niet apart genoemd.

#1 Zwemschoentjes

Zwemschoentjes zijn onmisbaar als we naar een kiezel- of rotsstrand gaan. Deze schoentjes beschermen je voeten tegen scherpe randen en het loopt een stuk prettiger. Wij hebben deze standaard in onze vakantiebagage zitten. En nu we ze toch hebben gebruiken we ze in Nederland ook, je weet tenslotte nooit wat er in het zand ligt…

Koop hier waterschoenen

#2 UV-shirt

Een UV-shirt is een uitkomst op dagen dat er veel UV-straling is. Het beschermt kinderen zonder dat je ze continu moet insmeren, alleen daarom al zijn dit soort shirts handig. Want eerlijk is eerlijk, wij smeren anders al snel te weinig met zonnebrandcreme…

Koop een UV-shirt

Check: zwemschoentjes/waterschoenen en een UV-shirt.
Check: zwemschoentjes/waterschoenen en een UV-shirt.

#3 Zwembandjes

Nog geen zwemdiploma? Dan neem je natuurlijk zwembandjes mee. Ook al dragen je kinderen een zwembandje, dan nog moet je ze in de gaten houden en erbij blijven. Zeker op het strand en in de zee waar een verraderlijke stroming kan zijn. Zelf zijn we groot fan van de Puddle Jumper. Ga je op vliegvakantie of is jouw kind al bezig met zwemles? Dan is de Tiswim van Decathlon een goede keuze.

We hebben een handig blog waarin je per leeftijd kunt zien wat het beste zwembandje is. Zeker even lezen dus!

Dobberen in het water of zwemmen op de rug gaat perfect met de Tiswim. Dit komt door het extra drijfvermogen van de buikband.
Dobberen in het water of zwemmen op de rug gaat perfect met de Tiswim. Dit komt door het extra drijfvermogen van de buikband.

#4 Schaduwtentje of parasol

Dit is iets dat ik altijd vergeet… En dus zitten we in de zon of moet ik op het strand alsnog een parasol of schaduwtentje kopen. Dus niet vergeten om mee te nemen op een zomerse stranddag: je eigen schaduw!

Koop dit handige schaduwtentje bij Decathlon

Schaduw maken is op dit soort strandjes wel zo prettig.
Schaduw maken is op dit soort strandjes wel zo prettig.

#5 Handdoeken: hammandoek of sneldrogende handdoek

Wat neem je mee naar het strand? Een handdoek natuurlijk! Wij kiezen voor een hammandoek of een sneldrogende handdoek. Deze nemen weinig plek in om mee te nemen en drogen snel. Daarnaast zijn ze groot genoeg om rondom je te houden als je discreet wilt omkleden, met tieners zeker een must.

Koop een sneldrogende handdoek

Koop een hammandoek

#6 Zonnebrandcreme

Goed insmeren is ontzettend belangrijk. Dus zonnebrandcreme gaat bij ons altijd mee. Het liefst als spray omdat we dat het prettigste vinden.

#7 Snorkel of snorkelmasker

Ga je naar het strand op een bestemming met helder zeewater? Dan is een snorkel of snorkelmasker hartstikke leuk. Wij hebben voor het hele gezin snorkelmaskers (klik op de link voor review). Wat een geniale uitvinding is dat zeg. Relaxed aan de oppervlakte snorkelen zonder dat je water in je mond krijgt. 

Koop hier het snorkelmasker

We hebben deze snorkelmaskers al jaren en nog steeds veel plezier van.
We hebben deze snorkelmaskers al jaren en nog steeds veel plezier van.

#8 Hangmat

Een hangmat mee naar het strand? Nee, natuurlijk niet in Nederland. In het buitenland kan het wel handig zijn. Zowel in Italië als in Kroatië zijn we naar stranden geweest die direct aan het bos grenzen. Daar lagen mensen heerlijk in de schaduw van de bomen in hun hangmat te chillen. Hadden wij natuurlijk net die dag niet bij ons… En dat terwijl we wel een goede en goedkope hangmat hebben!

Koop een handige hangmat

Dit is op 10 meter van de zee. Heel wat mensen hadden een hangmat tussen de bomen gehangen.
Dit is op 10 meter van de zee. Heel wat mensen hadden een hangmat tussen de bomen gehangen.

#9 Eten en drinken

Wij vallen in de categorie ‘zelf eten meenemen’. Ik heb geen zin om de hoofdprijs te moeten betalen bij een strandtent en lang te moeten wachten op m’n eten op drukke dagen. Daarnaast kiezen we als het even kan voor een rustig stukje strand en daar is niet altijd horeca aanwezig. Dus wij nemen onze eigen lekvrije picknickspullen mee. Ideaal.

Ook fijn: een koeltas die echt koel blijft. Voeg er op een hele warme dag eventueel koelelementen aan toe. Die werken het beste als je deze bovenop het eten legt. Warme lucht stijgt namelijk op en wordt zo tegengehouden. Hierdoor blijft jouw eten en drinken het langste koel.

#10 Vlieger

Is het weer wat minder zomers en waait het? Dan is met een vlieger naar het strand erg leuk. Met jongere kinderen kies je voor een eenvoudige vlieger, maar met tieners is een vlieger die je echt kunt besturen een aanrader.

Vliegeren blijft leuk.
Vliegeren blijft leuk.

#11 Emmertje en schepje

Spelen jouw kinderen op het zandstrand vooral rondom jou? Neem dan een emmertje en schepje mee. Hiermee kunnen ze de mooiste zandkastelen bouwen, kuilen graven of het emmertje gebruiken om mooie schelpen te verzamelen.

Al 10 jaar, maar een zandkasteel bouwen met een emmertje blijft trekken.
Al 10 jaar, maar een zandkasteel bouwen met een emmertje blijft trekken.

#12 Visnetje

Wat grotere kinderen hebben veel plezier met een visnetje. Neem ook dan het emmertje mee, want als ze per ongeluk iets vangen kunnen ze hun vangst daarin bewaren. Wij hebben zelf voor de kinderen een setje van Decathlon bestaande uit een visnetje met visemmertje.

#13 Waterspeelgoed

Ik vind ze heel gaaf: van die grote opblaasbare zwembanden en luchtbedden. In de meeste gekke vormen en kleuren. Wij hebben zelf een giga roze flamingo. Met een pomp die op de auto aan te sluiten is pompen we deze op en dan kan de pret beginnen.

Ga je naar een strand met goede golven? Dan is een bodyboard gaaf.

Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ons blog over waterspeelgoed.

Flamingo, waar ga je met dat meisje heen?
Flamingo, waar ga je met dat meisje heen?

#14 Balspelletjes

Op de wat minder warme dagen doen we graag een balspelletje op het strand. Het handigste vinden we de batjes met klittenband waarmee je een tennisbal kunt vangen, maar er zijn ook talloze andere varianten.

Koop een complete set met balspelletjes

Een balspelletje is leuk om mee te nemen naar het strand op een zomerse dag.
Een balspelletje is leuk om mee te nemen naar het strand op een zomerse dag.

#15 Bolderkar

Natuurlijk neem je niet al deze spullen mee naar het strand op een zomerse dag. Keuzes maken hè… De kans dat je flink aan het sjouwen bent is wel vrij groot. Voor diegene die met de auto naar het strand gaan en een eindje moeten lopen vanaf de parkeerplaats, kan een bolderkar uitkomst bieden. Hou er wel rekening mee dat ze niet heel fijn rijden in mul zand. 

Wat neem jij altijd mee als je naar het strand gaat op een zomerse dag?

Meer lezen

Op zoek naar meer handige lijstjes voor op vakantie of thuis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.