Snorkelmasker Easybreath van Decathlon, een uitgebreide review

Het snorkelmasker Easybreath van Decathlon zie je steeds vaker. Saskia kocht haar eerste exemplaar van dit snorkelmasker voor je hele gezicht al in 2016, in dat jaar voor haar kinderen. Een jaar later kocht ze ook een Easybreath voor zichzelf. Haar jarenlange ervaring deelt ze in dit blog.

Dit blog is in 2017 geschreven en geupdate in 2019. In de tussenliggende periode is de maatvoering van het snorkelmasker en de prijs regelmatig veranderd, uitleg hierover lees je in dit blog. Ook gaan we in op heel veel praktische zaken.

Snorkelmasker Easybreath van Decathlon

Terwijl ik in 2016 in de winkel het snorkelmasker grondig sta te bestuderen schrik ik even van het prijskaartje: bijna 40 euro*. Dat is niet goedkoop en we hebben twee kinderen… Ik twijfel, maar herinner me ook het gedoe met de goedkope snorkelsets. Als dit snorkelmasker van Decathlon echt fijn is, dan is ie het geld dubbel en dwars waard. Ach, m’n vakantiegeld is net binnen. Dus laat ik eens gek doen.

Ik neem twee snorkelmaskers in verschillende maten (S en M) mee. Thuis maar kijken welke maat goed is.

Het snorkelmasker bedekt het hele gezicht.
Het snorkelmasker bedekt het hele gezicht.

De kinderen kijken een beetje raar als ik overenthousiast de snorkelmaskers laat zien. “Pas ze maar eens, ik denk dat ze echt fijn zijn in gebruik”. Vooruit dan. “Deze zit veel te strak!” roept mijn dochter meteen. De snorkel gaat af en ik pas de bandjes aan. Dat gaat heel makkelijk. Nu zit de snorkel beter. Voor mijn zoon (7 jaar, mt 116, gewoon hoofd) heb ik de snorkel in maat S meegenomen. Die blijkt echt te klein te zijn. Hij past ook de snorkel in maat M. Deze zit prima, net als bij mijn dochter (bijna 9 jaar, mt 134, gewoon hoofd). Ik besluit de S terug te brengen naar de Decathlon en om te ruilen voor een M.

*LET OP: Ik kocht de snorkelmaskers in 2016. Sindsdien is de prijs van het snorkelmasker verlaagd naar 24,99 euro en zijn ze van 4 maten naar 2 maten gegaan voor volwassenen. Voor kinderen vanaf 10 jaar en vrouwen adviseren ze maat S/M en voor mannen M/L. Je koopt ze hier

Ik ben in 2017 met de kinderen naar de winkel van Decathlon gegaan om de snorkelmaskers in de maten S/M en M/L te passen. Ze zijn inmiddels 9,5 jaar (kledingmaat 140) en bijna 8 jaar (kledingmaat 122). Dus nog niet de leeftijd van 10 jaar die Decathlon adviseert voor de snorkelmaskers voor volwassenen. Ze hebben beide het snorkelmasker in maat S/M gepast en deze zit goed. Natuurlijk alleen ‘op het droge’ geprobeerd, maar ik zag rondom geen ruimte tussen gezicht en snorkelmasker.

LET OP: In 2019 is er een snorkelmasker voor kinderen van 6 t/m 10 jaar aan het assortiment toegevoegd, die vind je hier op de website van Decathlon.

Even de nieuwe maatvoering controleren.
Even de nieuwe maatvoering controleren.

Het snorkelmasker van Decathlon in het zwembad en in de zee

Het snorkelmasker van Decathlon gaat natuurlijk mee op vakantie. Eerst proberen we ze uit in het zwembadje op de camping. Ze trekken het nodige bekijks met deze grote snorkelmaskers op hun gezicht, maar ze zijn er beide dolblij mee. Het ademen gaat heel makkelijk en het snorkelmasker sluit heel goed aan. Er komt dus geen water in.

We zien ze daarna alleen op hun buik drijvend in het zwembad. Gezicht in het water, rondjes zwemmen en af en toe een stukje onder water. Dat is meteen een ander groot voordeel van deze snorkelset: de luchtbuis sluit vanzelf af als je onder water gaat. Dus geen risico op een hap vies zwembadwater of zout zeewater.

Als we een paar dagen later aan zee zijn is het zwemmen met de snorkel nog leuker. Nu zijn er visjes te zien! Geen gekleurde tropische varianten, maar dat maakt niets uit. Zo goed onder water kunnen kijken en blijven ademen is al een attractie op zich.

Tip: ga je naar een Zuid-Europees land? Koop er dan meteen waterschoentjes bij. Dat loopt wel zo prettig op de rotsstrandjes.

Ze trekken heel wat bekijks met deze snorkels.
Ze trekken heel wat bekijks met deze snorkels.
En maar rondjes zwemmen...
En maar rondjes zwemmen…
Op zoek naar visjes.
Op zoek naar visjes.
Door het oranje uiteinde van de snorkel zien we ze goed in het water.
Door het oranje uiteinde van de snorkel zien we ze goed in het water.
We krijgen ze bijna niet meer uit het water!
We krijgen ze bijna niet meer uit het water!

Snorkelmasker van Decathlon, niet alleen voor kinderen!

Ik ben ondertussen erg nieuwsgierig en wil het snorkelmasker van Decathlon ook proberen. Mijn hoofd is groter dan dat van de kinderen, maar de M past mij ook. Al snel lig ik met de snorkel in het water. GoPro in de hand en foto’s en filmpjes maken. Ik vind het ontzettend ontspannen om met dit snorkelmasker te zwemmen. Geen lekkende duikbril of snorkel die niet goed blijft zitten. Het snorkelmasker van Decathlon komt per direct op mijn verlanglijstje voor de volgende vakantie.

Inmiddels heb ik voor mezelf maat M/L gekocht (2017).

Tijdens het snorkelen valt het me op dat onderwater duiken met dit snorkelmasker lastiger is dan met een gewone duikbril. Ik vermoed dat het komt vanwege het grotere oppervlak en daardoor de grotere hoeveelheid lucht die je naar beneden moet duwen. Het vraagt iets meer kracht en behendigheid. Voor kinderen die hun zwemdiploma’s hebben moet dat geen probleem zijn. Volgens de informatie op de website van Decathlon kan je met het snorkelmasker tot 1 meter onder water komen, daarna wordt de luchtdruk vervelend voor je gezicht en kan dit ook gevaarlijk zijn. Blijf dus vooral aan het oppervlak van het water snorkelen.

Geen foto van, maar echt, dit is ook leuk voor papa's en mama's!
Geen foto van, maar echt, dit is ook leuk voor papa’s en mama’s!

Snorkelmasker en bril op

Diegene die KidsErOpUit al wat langer volgen hebben misschien gezien dat ik een bril draag. Ik heb ongeveer -5 qua sterkte en een cilinder correctie. Zelfs met deze afwijking kan je scherp genoeg zien met dit snorkelmasker.

Inmiddels zijn er inzetglazen te koop voor mensen met een oogafwijking. Je koopt voor beide ogen losse glazen en deze klik je in elkaar. Zo kun je ook glazen kopen als de afwijking per oog verschilt. De glazen voor het snorkelmasker Easybreath zijn bij Decathlon te koop tot en met -6.

Deze glazen op sterkte ga ik dit jaar uitproberen. Het schijnt dat langer snorkelen dan comfortabeler is.

Is het snorkelmasker gevaarlijk?

Er wordt op Facebook gewaarschuwd door meerdere mensen dat je echt niet te diep onder water moet gaan met het snorkelmasker. Deze kan dan vacuuum zuigen en dan stik je. Gebruik ‘m dus alleen voor snorkelen aan het wateroppervlak.

Het snorkelmasker van Decathlon is absoluut geen duikmasker en zeker al geen duikmasker voor kinderen! Wij hebben ze hier duidelijke instructies voor gegeven. Gebruik dit snorkelmasker dus alleen als je aan de oppervlakte wilt snorkelen.

Wil je toch met je snorkel onder water kunnen duiken? Dan kun je beter een traditionele snorkelset kopen.

Goed om te weten over het snorkelmasker van Decathlon

Ik adviseer je in ieder geval pas zo’n snorkelmasker van Decathlon te kopen als je kinderen goed kunnen zwemmen. Hou ze ook altijd in de gaten, zeker in open water. Met een snorkel op hebben ze het niet snel door als ze te ver van de kant zwemmen.

Zorg ervoor dat het snorkelmasker niet in aanraking komt met zand. Indien dit toch gebeurt, spoel de snorkel dan goed schoon.

Het snorkelmasker Easybreath van Decathlon is zoals gezegd verkrijgbaar in S/M en M/L en sinds 2019 ook in een kindermaat voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Je hebt keuze uit de kleuren blauw, groen en roze. Je koopt het snorkelmasker makkelijk en snel voor 24,99 euro in de webshop van Decathlon. Daarnaast is er nu voor 1,99 euro een houder te koop waarmee je een GoPro of qua model vergelijkbare actiecamera aan de snorkel kan bevestigen.

Bezorging thuis is gratis vanaf 70 euro, maar je kan ook gratis je pakket naar een Decathlon bij jou in de buurt laten sturen. Dan weet je in ieder geval dat je niet voor niets naar de winkel gaat. Ik vind dat reuze handig als ik de 70 euro niet haal bij een bestelling. 

Heb je het snorkelmasker heel intensief gebruikt? Dan is het inmiddels mogelijk om bij Decathlon losse onderdelen te vervangen. Wij hebben dit nog niet nodig gehad.

De GoPro-houder.
De GoPro-houder.
Welke kleur zou jij kiezen?
Welke kleur zou jij kiezen?

Kende jij dit snorkelmasker van Decathlon al? En hoe is jouw ervaring hiermee? Gebruik je het snorkelmasker voor de kinderen of heb je er zelf ook een?

Meer lezen

Op zoek naar meer handige en leuke producten voor op vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Uitgebreide review van het snorkelmasker van Decathlon

 
Vorig artikel23 leuke uitjes voor kinderen als het regent
Volgend artikelRügen in Duitsland, een fantastisch eiland in de Oostzee
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

15 REACTIES

  • Jij hebt toch nog echt jonge kinderen zonder zwemdiploma? Dan zou ik het niet doen. Eerst maar eens leren zwemmen 😉

 1. Wij gaan elk jaar naar Kroatië op vakantie waar je prachtig kan snorkelen! Mijn dochters (nu 6 en 9 maar zeker ook al toen ze jonger waren)lopen de hele dag met hun duikbril op! In het zwembad is de oudste bezig met duikstaafjes/duiksteentjes op te duiken en de jongste vindt het gewoon geweldig om onder water te kunnen kijken. In de zee zijn ze tijden zoet met het bekijken van al het moois onder water. Ik denk dat ik dit jaar ook eens deze duikmaskers wil gaan uit proberen! Zag ze vorig jaar al voorbij komen bij het zwembad.
  Mijn jongste dochter heeft nog geen diploma maar dan nog denk ik dat dit dan net zo goed kan, je laat ze tenslotte (lijkt mij!) toch niet alleen! Ze heeft altijd zwembandjes om en drijf zo op haar buik met haar gezicht in het water. Lijkt me niet perse nodig om een diploma te hebben dan..De oudste heeft al 2 jaar een diploma maar ook die blijft nog niet uit ons zicht.

  Wij vinden het ook super om met elkaar (meestal met zn 2en of 3en in elk geval altijd met 1 ouder erbij) op onze buik over een luchtbed heen te hangen zodat je iets verder de zee in kan en je zo nog mooiere dingen kan zien!

  Kortom ook zonder diploma kan je hier denk ik veel lol van hebben, ik ben in elk geval enthousiast!

  • Hallo Mirjam,
   Natuurlijk kan het met de ouders erbij. Maar de snorkelmaskers die nu in de winkel liggen zijn vanaf 10 jaar. Nu is onze ervaring dat het met een paar jaartjes jonger ook wel kan. Alleen 5 jaar jonger zoals bij Henla is wel een erg groot verschil met de adviesleeftijd. De kans is dan groot dat het masker niet aansluit. Daarnaast maakt het denk ik wel uit of je twee kids van 6 en 9 hebt of drie kinderen waarvan de oudste 5 is. Dan zou ik fijn nog een paar jaartjes wachten met snorkelen of een hele goedkope kopen 😉

 2. Er zijn nu ook lenzen op sterkte ( alleen de – variant) te koop die je in het masker plaatst zodat je nog scherper kunt zien. Ook bij decathlon. ( € 4.99 p stuk) Deze zijn van het zelfde merk. Wij zijn ook erg enthousiast.

 3. Leuk geschreven idd,

  Heb er nu 1 gekocht en wil gaan proberen met bril op in dat masker te gaan. Eventueel zonder pooten. Iemand dit als een gedaan?

 4. “Diegene die KidsErOpUit al wat langer volgen hebben misschien gezien dat ik een bril draag. Ik heb ongeveer -5 qua sterkte en een cilinder correctie. Zelfs met deze afwijking kan je scherp genoeg zien met dit snorkelmasker.”

  Je hebt zonder correctie lens dit masker gebruikt en toch zag je voldoende scherp?

  • Ja, dat heb je goed gelezen. Inmiddels zijn er inzet glazen voor het masker te koop. Deze heb ik nog niet geprobeerd. Maar het zicht zonder inzet glazen was echt wel te doen.

 5. Wat een fantastische tips! Vooral de gedetailleerde toevoegingen over de maat die je kinderen hebben, de updates over de nieuwe maatvoering etc. Dit bespaart me gewoon een ritje naar de Decatlhon. Dankjewel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.