Review: snorkelmasker Easybreath van Decathlon

Saskia liep vorig jaar (2016) voor de zoveelste keer door de Decathlon en haar aandacht werd getrokken door een rek vol met bijzondere snorkels. Niet alleen een snorkelbril voor over je ogen, maar over het hele gezicht waarbij ook het gedeelte om door te ademen geïntegreerd is. Dit snorkelmasker van Decathlon vraagt om een grondige test. Is snorkelmasker Easybreath van Decathlon echt zo veelbelovend als deze eruit ziet?

Snorkelmasker Easybreath van Decathlon

Terwijl ik in de winkel het snorkelmasker grondig sta te bestuderen schrik ik even van het prijskaartje: bijna 40 euro*. Dat is niet goedkoop en we hebben twee kinderen… Ik twijfel, maar herinner me ook het gedoe met de goedkope snorkelsets. Als dit snorkelmasker van Decathlon echt fijn is, dan is ie het geld dubbel en dwars waard. Ach, m’n vakantiegeld is net binnen. Dus laat ik eens gek doen. Ik neem twee snorkels in verschillende maten (S en M) mee. Thuis maar kijken welke maat goed is.

Het snorkelmasker bedekt het hele gezicht.
Het snorkelmasker bedekt het hele gezicht.

Maureen en Camiel kijken een beetje raar als ik overenthousiast de snorkels laat zien. “Pas ze maar eens, ik denk dat ze echt fijn zijn in gebruik”. Vooruit dan. “Deze zit veel te strak!” roept Maureen meteen. De snorkel gaat af en ik pas de bandjes aan. Dat gaat heel makkelijk. Nu zit de snorkel beter. Voor Camiel (7, mt 116, gewoon hoofd) heb ik de snorkel in maat S meegenomen. Die blijkt echt te klein te zijn. Hij past ook de snorkel in maat M. Deze zit prima, net als bij Maureen (bijna 9, mt 134, gewoon hoofd). Ik besluit de S terug te brengen naar de Decathlon en om te ruilen voor een M.

*LET OP: Ik kocht de snorkelmaskers in 2016. Sinds 2017 is de prijs van het snorkelmasker verlaagd naar 29,99 euro en zijn ze van 4 maten naar 2 maten gegaan. Voor kinderen vanaf 10 jaar en vrouwen adviseren ze maat S/M en voor mannen M/L. Je koopt ze hier.

Ik ben in 2017 met Maureen en Camiel naar de winkel van Decathlon gegaan om de nieuwe maatvoering te passen. Ze zijn inmiddels 9,5 jaar  (kledingmaat 140) en bijna 8 jaar (kledingmaat 122). Dus nog niet de leeftijd van 10 jaar die Decathlon adviseert. Ze hebben beide het snorkelmasker in maat S/M gepast en deze zit goed. Natuurlijk alleen ‘op het droge’ geprobeerd, maar ik zag rondom geen ruimte tussen gezicht en snorkelmasker.

Even de nieuwe maatvoering controleren.
Even de nieuwe maatvoering controleren.

Het snorkelmasker van Decathlon in de praktijk

Het snorkelmasker van Decathlon gaat natuurlijk mee op vakantie. Eerst proberen we ze uit in het zwembadje op de camping. Ze trekken het nodige bekijks met deze grote maskers op hun gezicht, maar ze zijn er beide dolblij mee. Het ademen gaat heel makkelijk en het snorkelmasker sluit heel goed aan. Er komt dus geen water in. We zien ze daarna alleen op hun buik drijvend in het zwembad. Gezicht in het water, rondjes zwemmen en af en toe een stukje onder water. Dat is meteen een ander groot voordeel van deze snorkelset: de luchtbuis sluit vanzelf af als je onder water gaat. Dus geen risico op een hap vies zwembadwater of zout zeewater.

LET OP: Er wordt op Facebook gewaarschuwd door meerdere mensen dat je echt niet te diep onder water moet gaan met het snorkelmasker. Deze kan dan vacuuum zuigen en dan stik je. Gebruik ‘m dus alleen voor snorkelen aan het wateroppervlak.

Ze trekken heel wat bekijks met deze snorkels.
Ze trekken heel wat bekijks met deze snorkels.
En maar rondjes zwemmen...
En maar rondjes zwemmen…

Als we een paar dagen later aan zee zijn is het zwemmen met de snorkel nog leuker. Nu zijn er visjes te zien! Geen gekleurde tropische varianten, maar dat maakt niets uit. Zo goed onder water kunnen kijken en blijven ademen is al een attractie op zich.

Op zoek naar visjes.
Op zoek naar visjes.
Door het oranje uiteinde van de snorkel zien we ze goed in het water.
Door het oranje uiteinde van de snorkel zien we ze goed in het water.
We krijgen ze bijna niet meer uit het water!
We krijgen ze bijna niet meer uit het water!

Ook leuk voor papa’s en mama’s!

Ik ben ondertussen erg nieuwsgierig en wil de snorkel ook proberen. Mijn hoofd is groter dan dat van de kinderen, maar de M past mij ook. Al snel lig ik met de snorkel in het water. GoPro in de hand en foto’s en filmpjes maken. Ik vind het ontzettend ontspannen om met deze snorkel te zwemmen. Geen lekkende duikbril of snorkel die niet goed blijft zitten. Het snorkelmasker van Decathlon komt per direct op mijn verlanglijstje voor de volgende vakantie.

Inmiddels heb ik voor mezelf maat M/L gekocht (2017).

Tijdens het snorkelen valt het me op dat onderwater duiken met dit snorkelmasker lastiger is dan met een gewone duikbril. Ik vermoed dat het komt vanwege het grotere oppervlak en daardoor de grotere hoeveelheid lucht die je naar beneden moet duwen. Het vraagt iets meer kracht en behendigheid. Voor kinderen die hun zwemdiploma’s hebben moet dat geen probleem zijn. Volgens de informatie op de website van Decathlon kan je met het snorkelmasker tot 1 meter onder water komen, daarna wordt de luchtdruk vervelend voor je gezicht en kan dit ook gevaarlijk zijn. Blijf dus vooral aan het oppervlak van het water snorkelen.

Diegene die KidsErOpUit al wat langer volgen hebben misschien gezien dat ik een bril draag. Ik heb ongeveer -5 qua sterkte en een cilinder correctie. Zelfs met deze afwijking kan je scherp genoeg zien met dit snorkelmasker.

Geen foto van, maar echt, dit is ook leuk voor papa's en mama's!
Geen foto van, maar echt, dit is ook leuk voor papa’s en mama’s!

Goed om te weten over het snorkelmasker van Decathlon

Volgens de website van Decathlon is het snorkelmasker geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Zoals je hebt kunnen lezen hebben onze kinderen van (in 2016) 7 en 8 er veel plezier mee. Ik adviseer je in ieder geval pas zo’n snorkelmasker van Decathlon te kopen als je kinderen goed kunnen zwemmen. Hou ze ook altijd in de gaten, zeker in open water. Met een snorkel op hebben ze het niet snel door als ze te ver van de kant zwemmen.

Zorg ervoor dat het snorkelmasker niet in aanraking komt met zand. Indien dit toch gebeurt, spoel de snorkel dan goed schoon.

Het snorkelmasker is zoals gezegd verkrijgbaar in S/M en M/L. Je hebt keuze uit de kleuren blauw, groen en roze. Je koopt het snorkelmasker makkelijk en snel voor 29,99 euro in de webshop van Decathlon. Daarnaast is er nu voor 1,99 euro een houder te koop waarmee je een GoPro of qua model vergelijkbare actiecamera aan de snorkel kan bevestigen. Bezorging thuis is gratis vanaf 70 euro, maar je kan ook gratis je pakket naar een Decathlon bij jou in de buurt laten sturen. Dan weet je in ieder geval dat je niet voor niets naar de winkel gaat. Ik vind dat reuze handig als ik de 70 euro niet haal bij een bestelling.

Wist je dat je KidsErOpUit steunt als je via een linkje op onze website bestelt (of boekt)? Het kost jou niets extra’s maar wij krijgen een klein percentage. Dat helpt ons KidsErOpUit draaiende te houden en te verbeteren. 

De GoPro-houder.
De GoPro-houder.
Welke kleur zou jij kiezen?
Welke kleur zou jij kiezen?

Kende jij dit snorkelmasker van Decathlon al? En hoe is jouw ervaring hiermee?

Meer lezen

Op zoek naar meer handige en leuke producten voor op vakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Uitgebreide review van het snorkelmasker van Decathlon

5 REACTIES

 1. Wij gaan elk jaar naar Kroatië op vakantie waar je prachtig kan snorkelen! Mijn dochters (nu 6 en 9 maar zeker ook al toen ze jonger waren)lopen de hele dag met hun duikbril op! In het zwembad is de oudste bezig met duikstaafjes/duiksteentjes op te duiken en de jongste vindt het gewoon geweldig om onder water te kunnen kijken. In de zee zijn ze tijden zoet met het bekijken van al het moois onder water. Ik denk dat ik dit jaar ook eens deze duikmaskers wil gaan uit proberen! Zag ze vorig jaar al voorbij komen bij het zwembad.
  Mijn jongste dochter heeft nog geen diploma maar dan nog denk ik dat dit dan net zo goed kan, je laat ze tenslotte (lijkt mij!) toch niet alleen! Ze heeft altijd zwembandjes om en drijf zo op haar buik met haar gezicht in het water. Lijkt me niet perse nodig om een diploma te hebben dan..De oudste heeft al 2 jaar een diploma maar ook die blijft nog niet uit ons zicht.

  Wij vinden het ook super om met elkaar (meestal met zn 2en of 3en in elk geval altijd met 1 ouder erbij) op onze buik over een luchtbed heen te hangen zodat je iets verder de zee in kan en je zo nog mooiere dingen kan zien!

  Kortom ook zonder diploma kan je hier denk ik veel lol van hebben, ik ben in elk geval enthousiast!

  • Hallo Mirjam,
   Natuurlijk kan het met de ouders erbij. Maar de snorkelmaskers die nu in de winkel liggen zijn vanaf 10 jaar. Nu is onze ervaring dat het met een paar jaartjes jonger ook wel kan. Alleen 5 jaar jonger zoals bij Henla is wel een erg groot verschil met de adviesleeftijd. De kans is dan groot dat het masker niet aansluit. Daarnaast maakt het denk ik wel uit of je twee kids van 6 en 9 hebt of drie kinderen waarvan de oudste 5 is. Dan zou ik fijn nog een paar jaartjes wachten met snorkelen of een hele goedkope kopen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.