Dolfinarium met kinderen: gegarandeerd plezier!

1
113
Liefde voor de dolfijnen.
Liefde voor de dolfijnen.

Blogger Marije ging op een hele mooie lentedag naar het Dolfinarium.

Dolfinarium met kinderen

De warmste 8 maart ooit gemeten, een prima dag dus om het Dolfinarium in Harderwijk te bezoeken. Dit jaar bestaat het Dolfinarium 50 jaar en dit wordt in de maand mei gevierd met allemaal extra activiteiten. Ook in de andere maanden is er genoeg te beleven in dit park.

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa en dit maakt het tot een uniek dagje uit voor echt iedereen. Er is van alles te zien en te beleven en echt je hoeft je niet te vervelen. Van speeltuinen tot dierenshows!

Wij bezochten het Dolfinarium met ons eigen gezin, mijn zwager en schoonzusje en hun dochtertje van 0. Op deze zondag opende het park om 10.00 en toen wij er om 10.45 waren was het nog heerlijk rustig! Dochter E. (8) kreeg bij de entree een speurtocht die ze in het park kon doen, hier begon ze enthousiast aan maar het prikkelde haar net te weinig om echt helemaal af te maken.

De entree van het Dolfinarium Harderwijk.
De entree van het Dolfinarium Harderwijk.

Van dolfijn tot haaien

We genoten van de vele verschillende dieren. De zeeleeuwen vind ik echt geweldig, zo heerlijk eigenwijs kijken die uit hun ogen, dochter I. (bijna 3) vond ze maar veel herrie maken. Het aaien van de roggen en haaien in het roggenrif was echt een hoogtepunt, vooral E. kon hier geen genoeg van krijgen.

Heerlijk eigenwijs.
Heerlijk eigenwijs.
Roggen aaien bij het Roggenrif.
Roggen aaien bij het Roggenrif.

Onder de Odiezee is echt geweldig. Achter de 60 meter lange glaswand zie je de dolfijnen, die in de dolfijnendelta verblijven, en de walrussen zwemmen. Dit is ook echt een heerlijke plek voor een lunchpauze… Zo’n uitzicht heb je zelden tijdens het eten. De dolfijnen hebben wij onder water gezien maar ook tijdens een presentatie bij de dolfijnendelta en tijdens de show.

Naar de dolfijnen kijken bij de Odiezee.
Naar de dolfijnen kijken bij de Odiezee.
Elin en Irza keken hun ogen uit.
Onze dochters keken hun ogen uit.
Genieten van de walrussen.
Genieten van de walrussen.
Je blijft ernaar kijken.
Je blijft ernaar kijken.
Show in de dolfijnendelta.
Show in de dolfijnendelta.
De show in de dolfijnendelta was niet alleen leuk om naar te kijken maar ook erg informatief.
De show in de dolfijnendelta was niet alleen leuk om naar te kijken maar ook erg informatief.
Heerlijk om naar te kijken: blije dieren.
Heerlijk om naar te kijken: blije dieren.

Dolfijnenshow Aqua Bella

De dolfijnenshow Aqua Bella zit echt prachtig in elkaar. Je wordt meegenomen op wereldreis. Tussendoor zijn er vele spectaculaire acts van de dolfijnen en hun trainers te zien en kijk je echt je ogen uit. Zelf vond ik het jammer dat de stemmen op band staan en er dus geplaybackt wordt op het podium, maar ik snap dat het in verband met de zenders niet anders kan. Qua vormgeving is hij prachtig en er zitten verrassende effecten in zoals sneeuw en flinke kou. De meiden vonden deze show echt super om te zien en ook wij hebben genoten.

Het decor van de dolfijnenshow Aqua Delta.
Het decor van de dolfijnenshow Aqua Bella.
Jong en oud kijkt z'n ogen uit bij de dolfijnenshow.
Jong en oud kijkt z’n ogen uit bij de dolfijnenshow.
Spectaculair!
Spectaculair!
Wow!
Wow!

Lekker klimmen en klauteren

Zelf had ik nog wel meer shows willen bekijken maar onze kinderen wilden vooral lekker alles gewoon in alle rust bekijken en spelen in de speeltuinen. Er zijn op het park meerdere speeltuinen en die zijn allemaal echt mooi aangelegd en nodigen uit om te spelen. Heel slim vind het feit dat er in iedere speeltuin zowel speeltoestellen zijn voor grotere als voor kleinere kinderen, ideaal met een gezelschap waarvan de kinderen verschillende leeftijden hebben. E. nam I. echter gewoon op sleeptouw en samen gingen ze ook van de hoge glijbaan af en dit vonden ze maar wat leuk.

Handig: speeltoestellen voor grotere en kleinere kinderen staan bij elkaar.
Handig: speeltoestellen voor grotere en kleinere kinderen staan bij elkaar.
In het voorseizoen is het heerlijk rustig in de speeltuin.
In het voorseizoen is het heerlijk rustig in de speeltuin.
Glijbaanplezier.
Glijbaanplezier.

De krabbenkust was echt heel erg leuk aangelegd. Hierin zag je de grote vissen gewoon zwemmen terwijl iedereen zijn best deed om via de stapstenen droog de andere kant te bereiken. Voor I. waren de stappen een tikkie te groot maar met hulp van papa kwam ook zij veilig aan de overkant.

Sommige beentjes zijn nog iets tekort voor de stapstenen bij de krabbenkust.
Sommige beentjes zijn nog iets tekort voor de stapstenen bij de krabbenkust.
De stapstenen.
De stapstenen.

Picknickplekken en horeca

Over het park verdeeld zijn er meerdere plekken waar je kunt zitten en eigen meegebracht eten en drinken kan nuttigen of juist iets kan kopen. Het was nu echt voorseizoen en dit zag je ook terug in de horecavoorzieningen waarvan de meeste kleine tentjes nog gesloten waren. Wij hadden zelf al ons eigen eten en drinken meegenomen en hebben enkel een kopje koffie gehaald die echt lekker was trouwens. De picknickplekken zien er prima verzorgd en uitnodigend uit. Een groot voordeel is dat er vele pickplekken zijn bij de speeltuinen waar je dus heerlijk kan zitten terwijl je kinderen zich in de speeltuin vermaken.

Prachtig park

Zelf vind ik het Dolfinarium een erg leuk dierenpark. Ondanks dat er bijna “alleen maar” zeezoogdieren te zien zijn is het toch heel divers en is er van alles te beleven. Wij misten voor E. en onszelf de informatie over de verschillende dieren bij hun verblijven. Bij veel dierenparken kan je veel informatie lezen over de dieren en hun leefgebieden etc. E. is hier momenteel enorm in geïnteresseerd.

De aankleding van het park is prachtig en het is super doorgevoerd in de kleine details, van muziek tot gebouwen en van speeltuinen tot verblijven… Het personeel was heel erg vriendelijk en behulpzaam en dit was erg prettig om te ervaren.

Hier kan je naar blijven kijken....
Hier kan je naar blijven kijken….
Liefde voor de dolfijnen.
Liefde voor de dolfijnen.

Wij hebben een leuke dag gehad. Wat ik mooi vond om te zien was de band tussen trainer en dier en hoe liefdevol deze band is. Je ziet dat het welzijn van de dieren echt een hele hoge prioriteit heeft. Aangezien de meeste van de dieren in gevangenschap geboren zijn en geen kans hebben om in de natuur te overleven, is het prachtig dat ze op deze manier mogen en kunnen leven.

Als gezin gaan we zeker het Dolfinarium in de toekomst nog eens bezoeken, over een aantal jaar.

Praktische informatie Dolfinarium

Volwassenen betalen 27,50 euro en kinderen van 3 t/m 11 jaar, minder valide en senioren 25 euro (online met datum is het net wat goedkoper). Ook kan je een familie&vriendenticket kopen, deze kost 22,50 euro per persoon en is alleen online te koop (vanaf 4 personen). Het parkeren kost 8,50 euro voor een dagkaart op het parkeerterrein en dit moet je voor je het park ingaat bij het parkeerautomaat betalen. Voor alle prijzen geldt: prijspeil 2015.

Vanaf april tot oktober is het park weer alle dagen van de week geopend, kijk op de site voor de precieze openingstijden.

In de maand mei 2015 zijn er vele extra activiteiten vanwege het 50 jarig bestaan van het Dolfinarium.

Meer lezen

Bezoek je het Dolfinarium tijdens je vakantie op de Veluwe? Klik & kijk voor meer inspiratie voor dagjes uit in dit gebied:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Wij waren op uitnodiging te gast bij het Dolfinarium. Deze blog bevat voor 100% onze eigen én eerlijke mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.