Op pad met de kabouters: Kabouterpad in Nunspeet

Marije vertelt over haar ervaring met het lopen van het kabouterpad in Nunspeet en we geven tips voor nog meer leuke kabouterpaden.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’


Kabouterpad Nunspeet

In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters en op meerdere plekken in het land kan je ze opzoeken en een heuse kabouterwandeling maken, het kabouterpad.

Kabouterpad Nunspeet
Samen de kabouters volgen…

Kabouterpad Nunspeet

Wij liepen het kabouterpad bij het buitencentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer in de plaats Nunspeet. Je kan bij het buitencentrum voor  5 euro per kind een knapzakje ophalen met informatie en puntmuts waarmee je de route kan lopen. Dit geeft een extra dimensie aan de route doordat je opdrachten kan doen en nog meer in het thema in zal gaan. Met de inkomsten die Staatsbosbeheer onder andere met dit soort activiteiten binnen krijgt kunnen ze de natuur beschermen en zorgen dat wij van de natuur kunnen blijven genieten! Daarnaast zijn de buitencentrums van Staatsbosbeheer sowieso al een bezoekje waard… Kinderen komen vaak ogen en oren te kort. Je kan de kabouterroute ook zonder knapzak en opdrachten prima lopen als je hiervan echt een low/no budget uitje wil maken. De kabouters wijzen echt heel goed de weg en zullen al voor een extra wandelbeleving zorgen.

Knuffelkabouter!
Knuffelkabouter!

Voor alle leeftijden

Het bezoekerscentrum was al een heerlijke belevenis waar wij ons super vermaakte. Irza van 2 vond alle kabouters geweldig. Ze kregen namen als “Sinnekaas”(Sinterklaas) en “Opa” en aan het einde van de route hadden ze de naam “Bouter”  Qua afstand was ook voor haar de route prima zelfstandig lopend te doen en gaf de speurtocht naar kabouters een leuke drive om te willen wandelen.  Ook Elin van 7 vond het een erg leuke route en vond het heerlijk om instructies te geven en dingen voor te lezen. De speeltuin bij het parkeerterrein was een prima afsluiter van de middag!

Toegankelijkheid kabouterpad in Nunspeet

De route is toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s met af en toe een klein obstakeltje, al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een ergonomische drager.

Ligging

Meer lezen

Lezen over andere kabouterpaden of wandelen met kinderen op de Veluwe? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelREVIEW: Stenrosets Camping bij Trollhättan
Volgend artikelLow budget: vliegtuigspotten
Marije heeft van 2014 tot 2018 bij KidsErOpUit geblogd. Samen met haar man Hugo en twee dochters E. (2007) en I. (2012) gaat ze er graag op uit. De natuur in, musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken of gewoon lekker dwarrelen door een nieuwe stad zijn uitjes die zij graag onderneemt met haar gezin. Stedentrips vindt ze erg leuk om te maken. Kamperen is iets wat ze ook graag doet met haar gezin in binnen of buitenland. Sinds 2020 is Marije redactie-assistente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.