Pagina menu
TwitterRssFacebookKidseropuit InstagramKidseropuit PinterestKidseropuit Youtube
Categorie menu

Gepost op Sep 14, 2014 in Blogs, Er op uit, Marije, Nederland, Vakanties en dagjes uit in Gelderland met kinderen, Wandelen met kinderen | 0 reacties

Op pad met de kabouters

Gastblogger Marije vertelt over een leuke wandeling voor groot en klein.

In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters en op meerdere plekken in het land kan je ze opzoeken en een heuse kabouterwandeling maken, het kabouterpad.

Samen de kabouters volgen...

Samen de kabouters volgen…

Kabouterpad Nunspeet

Wij liepen het kabouterpad bij het buitencentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer in de plaats Nunspeet. Je kan bij het buitencentrum voor  €5  per kind een knapzakje ophalen met informatie en puntmuts waarmee je de route kan lopen. Dit geeft een extra dimensie aan de route doordat je opdrachten kan doen en nog meer in het thema in zal gaan. Met de inkomsten die Staatsbosbeheer onder andere met dit soort activiteiten binnen krijgt kunnen ze de natuur beschermen en zorgen dat wij van de natuur kunnen blijven genieten! Daarnaast zijn de buitencentrums van Staatsbosbeheer sowieso al een bezoekje waard… Kinderen komen vaak ogen en oren te kort. Je kan de kabouterroute ook zonder knapzak en opdrachten prima lopen als je hiervan echt een low/no budget uitje wil maken. De kabouters wijzen echt heel goed de weg en zullen al voor een extra wandelbeleving zorgen.

Knuffelkabouter!

Knuffelkabouter!

Voor alle leeftijden

Het bezoekerscentrum was al een heerlijke belevenis waar wij ons super vermaakte. Irza van 2 vond alle kabouters geweldig. Ze kregen namen als “Sinnekaas”(Sinterklaas) en “Opa” en aan het einde van de route hadden ze de naam “Bouter”  Qua afstand was ook voor haar de route prima zelfstandig lopend te doen en gaf de speurtocht naar kabouters een leuke drive om te willen wandelen.  Ook Elin van 7 vond het een erg leuke route en vond het heerlijk om instructies te geven en dingen voor te lezen. De speeltuin bij het parkeerterrein was een prima afsluiter van de middag!

Toegankelijkheid kabouterpad

De route is toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s met af en toe een klein obstakeltje, al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een ergonomische drager.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *