Op pad met de kabouters: Kabouterpad in Nunspeet

1
235

Marije vertelt over haar ervaring met het lopen van het kabouterpad in Nunspeet en we geven tips voor nog meer leuke kabouterpaden.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’


Kabouterpad Nunspeet

In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters en op meerdere plekken in het land kan je ze opzoeken en een heuse kabouterwandeling maken, het kabouterpad.

Kabouterpad Nunspeet

Wij liepen het kabouterpad bij het buitencentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer in de plaats Nunspeet. Je kan bij het buitencentrum voor  5 euro per kind een knapzakje ophalen met informatie en puntmuts waarmee je de route kan lopen. Dit geeft een extra dimensie aan de route doordat je opdrachten kan doen en nog meer in het thema in zal gaan. Met de inkomsten die Staatsbosbeheer onder andere met dit soort activiteiten binnen krijgt kunnen ze de natuur beschermen en zorgen dat wij van de natuur kunnen blijven genieten! Daarnaast zijn de buitencentrums van Staatsbosbeheer sowieso al een bezoekje waard… Kinderen komen vaak ogen en oren te kort. Je kan de kabouterroute ook zonder knapzak en opdrachten prima lopen als je hiervan echt een low/no budget uitje wil maken. De kabouters wijzen echt heel goed de weg en zullen al voor een extra wandelbeleving zorgen.

Voor alle leeftijden

Het bezoekerscentrum was al een heerlijke belevenis waar wij ons super vermaakte. Irza van 2 vond alle kabouters geweldig. Ze kregen namen als “Sinnekaas”(Sinterklaas) en “Opa” en aan het einde van de route hadden ze de naam “Bouter”  Qua afstand was ook voor haar de route prima zelfstandig lopend te doen en gaf de speurtocht naar kabouters een leuke drive om te willen wandelen.  Ook Elin van 7 vond het een erg leuke route en vond het heerlijk om instructies te geven en dingen voor te lezen. De speeltuin bij het parkeerterrein was een prima afsluiter van de middag!

Toegankelijkheid kabouterpad in Nunspeet

De route is toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s met af en toe een klein obstakeltje, al gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar een ergonomische drager.

Ligging

Meer lezen

Lezen over andere kabouterpaden of wandelen met kinderen op de Veluwe? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.