Kabouterpad Hoenderloo, een leuke wandeling voor kinderen

Ook in de herfst en de winter is het heerlijk om naar buiten te gaan als het even droog is. Vaak vinden kinderen het leuk als er onderweg iets te doen is. Een leuke geo-caching opdracht, een speurtocht of bijvoorbeeld een kabouterpad. Blogger Daphne ging met haar kinderen op pad om het Kabouterpad Hoenderloo uit te proberen.

Tip: KidsErOpUit e-book ‘Wandelen met kinderen’

Op zoek naar meer tips voor wandelen met kinderen? Maar geen inspiratie of geen idee hoe je dat leuk maakt? Dan is het e-book ‘Wandelen met kinderen’ jouw redding. Een e-book van ruim 50 bladzijdes, boordevol met tips. 

Koop ‘Wandelen met kinderen’

Kabouterpad Hoenderloo, een leuke wandeling voor kleine kinderen

Vanaf camping ‘De Pampel’ kan je zo het bos inlopen. Meteen in het begin van het bos begint het Kabouterpad Hoenderloo. Dit pad is een kilometer lang en als je alle opdrachten goed uitvoert ben je ongeveer 1,5 uur onderweg wordt ons verteld. Met 4 kabouters in de leeftijd van 2 tot en met 9 jaar oud gaan we op pad.

Lees ook: overnachten in een boomstam op Camping De Pampel

Bij de receptie van de camping lenen we rugzakjes. Naast rugzakjes voor de kinderen is er ook een rugzak voor de volwassenen, waar alles in zit wat je onderweg nodig hebt. Puntmuts op, rugzak op, laarzen aan en we kunnen. De hele ochtend heeft het geregend, dus we zijn wel toe aan wat frisse lucht.

Het boekje met de opdrachten
Het boekje met de opdrachten
Wij zijn er klaar voor
Wij zijn er klaar voor
De kleintjes zijn ook klaar voor het Kaboutepad Hoenderloo
De kleintjes zijn ook klaar voor het Kaboutepad Hoenderloo

De kabouterwandeling vanaf Camping De Pampel

Aan het begin van het pad komen we meteen het eerste kabouterpaaltje tegen. Nu weten we zeker dat we goed zijn. Hier moeten we de eerste opdracht uitvoeren. Bij iedere opdracht staat een leuk verhaaltje dat je voor kunt lezen en vervolgens de opdracht(en) die je kunt doen. De eerste opdracht is het maken van rode wangetjes. Benodigdheden zitten in de tas, alleen smeert schmink vrij lastig uit zonder water. Gelukkig heeft het geregend, dus met wat regenwater maken we mooie rode wangen.

De eerste opdracht
De eerste opdracht
Allemaal rode wangen op Kabouterpad Hoenderloo
Allemaal rode wangen

Daarna zijn er verschillende kleuren kabouters die wij tegen komen: blauwe, groene en rode. In de tas zit een ketting, daarop staan precies evenveel kralen als kabouters die we tegen moeten komen. Jeli vindt het erg leuk om dit bij te houden. De grote rode kralen zijn de grotere rode kabouters, bij deze kabouter moeten we een opdracht uitvoeren.

De kralen komen overeen met het aantal kabouters
De kralen komen overeen met het aantal kabouters
Een groene kabouter
Een groene kabouter
Een rode kabouter, met opdracht
Een rode kabouter, met opdracht

Natuurlijk ga ik niet verklappen wat we allemaal onderweg gedaan hebben. De kinderen hebben echt genoten van de wandeling en de verschillende opdrachten. We hebben ruim een uur over het pad gedaan en tot aan het einde heeft iedereen het enorm naar zijn of haar zin gehad. De afstand is precies goed en de opdrachten zijn afwisselend. Voor iedereen zit er wel iets leuks bij.

Wat moeten we nu doen?
Wat moeten we nu doen?
Zullen ze mij vinden?
Zullen ze mij vinden?
Geconcentreerd wordt de opdracht uitgevoerd
Geconcentreerd wordt de opdracht uitgevoerd
Zit er echt een kabouter onder de paddestoel?
Zit er echt een kabouter onder de paddestoel?

Praktische informatie kabouterpad Hoenderloo

Bij Kabouterpad Hoenderloo kost een rugzakje met inhoud voor een kind 5 euro. Het rugzakje moet terug, de inhoud mag je houden. Er zit een puntmuts, een pakje drinken en een koekje in voor onderweg. Voor de rugzak voor volwassenen met daarin de informatie en spullen die je onderweg nodig heb betaal je alleen borg, dit is 15 euro. Wanneer je de rugzakjes terug brengt krijgen de kinderen een leuke kleine attentie ter herinnering aan het kabouterpad. De site van Staatsbosbeheer geeft aan dat de wandeling leuk is voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Onze peuters van 2 deden met de meeste opdrachten enthousiast mee en ook de oudste van 9 vond het leuk om met de kleintjes op stap te gaan en mee te doen met de opdrachten.

Heb jij Kabouterpad Hoenderloo al eens gelopen? Of weet je andere leuke kabouterpaden? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Meer lezen

Op zoek naar andere leuke wandelingen en buiten activiteiten. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.