Bijzonder overnachten met kinderen: slapen in een boomstam op camping De Pampel

Bijzonder overnachten met kinderen duur? Nee, dat kan ook voordelig. Ok, je levert natuurlijk iets in qua comfort, maar voor een paar nachtjes is dat helemaal niet erg. Op camping De Pampel in Hoenderloo hebben ze boomstam-huisjes. Als dat geen bijzondere manier van overnachten is, dan weet ik het niet meer.

Bijzonder overnachten met kinderen: slapen in een boomstam

“Ik hoop dat we de boomstam met de blauwe deur hebben” roept Camiel als hij de boomstammen ziet liggen. In mijn hand heb ik de sleutel voor de boomstam met de oranje deur. Als ik dat vertel rennen er twee kinderen direct naar ‘onze’ boomstam toe. De blauwe deur is vergeten. Oranje vinden we ook mooi. In de boomstam zien we een heel groot bed, twee plankjes, opbergruimte onder het bed en een stoel.

De verdeling van de slaapplaatsen kan bij ons nog weleens punt van discussie zijn. Maar nu zijn Maureen en Camiel er snel uit. Maureen wil aan de linker zijkant slapen want daar is een stopcontact voor haar telefoon. Camiel wil naast Maureen en mama. Gerard sluit ons slaaprijtje aan de rechterkant. Het bed bestaat uit 3 een-persoons matrassen. Ik maak de bedden op. We schuiven onze koffertjes onder het bed en zijn dan al geïnstalleerd.

De boomstam met oranje deur.
De boomstam met oranje deur.
Onze grote gezinsbed.
Onze grote gezinsbed.

We slapen 1 nacht in de boomstam. Als we langer waren gebleven, dan hadden we onze koelbox meegenomen. Naast de deur is er voldoende ruimte (+ een stopcontact) om deze neer te zetten. Nu improviseren we met producten die niet gekoeld bewaard hoeven te worden.

’s Middags lopen we een rondje over de camping. Wat ligt De Pampel heerlijk in het bos. Overal zien we kleine speeltuintjes of grasveldjes waar kinderen kunnen spelen. Maar het meest worden Maureen en Camiel aangetrokken door het zwembad. Het water is in april nog fris, maar dat maakt ze niet zoveel uit.

Voor onze boomstam staat een picknicktafel. Geen idee hoe we het voor elkaar hebben gekregen, maar we kiezen precies het eerste echte lenteweekend uit om hier te slapen. In het zonnetje is het heerlijk zitten aan de picknicktafel. We maken het onszelf makkelijk met eten: patat van de camping-snackbar staat er op ons menu. Zo dicht bij huis en dan zo’n vakantiegevoel!

De boomstammen staan om een grasveldje heen.
De boomstammen staan om een grasveldje heen.
De familie-eet-vandaag-heel-makkelijk zit aan tafel.
De familie-eet-vandaag-heel-makkelijk zit aan tafel.

Na het eten gaan Maureen en Camiel naar de binnenspeeltuin. Het laatste beetje energie verbruiken dat ze nog hebben. Wij hopen dat ze daarna meteen lekker gaan slapen…. Maar slapen met z’n allen op een groot bed is aanleiding voor eerst wat kletsen, keten en elkaar klieren. Wij liggen erbij met een boekje. Het is in april te koud om ’s avonds buiten te zitten. Camiel valt na een half uurtje als eerste in slaap. Maureen heeft nu rust, leest nog iets en valt dan ook in slaap. Wij gaan voor de verandering ook op tijd slapen. Met z’n allen in een groot bed is onrustiger dan allemaal je eigen bed, maar eigenlijk slapen we allemaal best goed.

Het Spetterbos- sanitair is ook helemaal in de bosstijl.
Het Spetterbos- sanitair is ook helemaal in de bosstijl.

De volgende ochtend ontbijten we in het restaurant met een ontbijtpakket, bestaande uit: 2 bolletjes ham, 2 bolletjes kaas, Fruitkick-reep en pakje sap, koffie of thee. Ik ben misschien een kieskeurige ontbijter, maar word hier niet heel enthousiast van. Doe mij maar bruin brood of een bakje yoghurt. Gerard, Maureen en Camiel hebben daar geen last van, dus alles gaat op.

Dan is het alweer tijd om in te pakken. Camiel weet het zeker: “Ik wil nog een keer in zo’n boomstam slapen. Wanneer gaan we weer?”. Hij heeft geluk, ik heb een filmpje gemaakt, dus die kan hij vaak kijken voor een portie napret. Kijken jullie ook mee?

Wat is er nog meer op camping De Pampel?

Camping De Pampel ligt middenin de Veluwse bossen. Dat merk je overal op het terrein. Het is een grote camping, toch voelt dat niet zo. Het kampeerterrein is ingedeeld in verschillende gedeeltes. Variërend van een grasveld met kamperen rondom en spelen in het midden tot individuele kampeerplekjes in het bos. De luxe kampeerders kunnen kiezen voor privé sanitair of glamping in een safaritent. Ook zijn er boerderij huisjes en boslodges te huur.

Plattegrond van camping De Pampel.
Plattegrond van camping De Pampel.
De vakantiewoningen in boerderij-stijl.
De vakantiewoningen in boerderij-stijl.
De Boerenlodges en safaritenten.
De Boerenlodges en safaritenten.
Kamperen op een open veld.
Kamperen op een open veld.
Een solitaire plek met privé sanitair.
Een solitaire plek met privé sanitair.

Voor kinderen is er genoeg te doen. Overal is wel een speeltuintje in de buurt. Er is een kleine binnenspeeltuin en in het kampeerseizoen kan het zwembad worden gebruikt. Geen zin om te koken? Dan kan je terecht bij het restaurant. Er is ook een supermarktje en een snackbar aanwezig. Tijdens de zomervakantie is er een animatieprogramma.

Het buitenzwembad is nieuw in 2016.
Het buitenzwembad is nieuw in 2016.
Het binnenzwembad met open te schuiven dak.
Het binnenzwembad met open te schuiven dak.
Het speeltuintje naast het zwembad.
Het speeltuintje naast het zwembad.
Een speeltoestel in de bosrand.
Een speeltoestel in de bosrand.
Hertjes kijken bij de entree van de camping.
Hertjes kijken bij de entree van de camping.
De binnenspeeltuin.
De binnenspeeltuin.
Ook leuk voor 6- en 8-jarige kinderen.
Ook leuk voor 6- en 8-jarige kinderen.

Meer over de accommodaties en faciliteiten op camping De Pampel is te vinden op de website van de camping.

Praktische informatie

De boomstammen op camping De Pampel zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 jonge kinderen. Met Maureen (8) en Camiel (6) ging het goed, maar heel veel groter moeten ze niet zijn. In de boomstam heb je behalve het bed geen voorzieningen. Verblijf je langer, dan moet je je eigen skottel, koelbox en servies meenemen. Een nachtje in een boomstam kost in het voor- of naseizoen 60 euro per nacht en in het hoogseizoen 75 euro per nacht. Voor 25 euro huur je er beddengoed bij (prijspeil 2016).

Zouden jouw kinderen het leuk vinden om een nachtje in een boomstam te slapen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in de omgeving van camping De Pampel te doen is? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met camping De Pampel. Zoals je van ons gewend bent delen wel altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelKinder Escaperoom Harderwijk: aan de slag met Geheim agent X
Volgend artikelVeelbelovend: Hongarije met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.