Tina zomerkamp bos: de perfecte keuze voor een eerste keer op kamp

Stoer willen zijn, maar eigenlijk ook nog niet zo goed zonder papa en mama kunnen. Alles willen doen wat grote broer en zus ook doen. Dat is de dochter van blogger Jolinda in notendop. Grote broer B. (11) ging eerder al op kamp naar de Beekse Bergen, L. (9) roept sindsdien zij ook op kamp wil. Maar dan wel een meidenkamp. De keuze valt in de zomer van 2019 op het Vinea Tina zomerkamp bos in Eerbeek. Is dit een goede keuze voor een eerste keer op kamp? Lees snel verder.

Zin in het Tina zomerkamp bos in Eerbeek

Ze vertelt het aan iedereen die het maar horen wil. Deze zomer gaat ze opTina zomerkamp bos in Eerbeek. Zoveel zin heeft onze jongste dochter in dit nieuwe zomeravontuur. Voor het zover is, gaan we eerst nog samen grote broer B.t ophalen van zijn kamp. Ik zie dat L. goed rondkijkt. En luistert naar alle verhalen. “Morgen mag ik he mam?” 

We checken nog een keer haar koffer. L. heeft zelf de paklijst erbij gepakt en vinkt alles systematisch af. “Ik moet nog een oud t-shirt of kledingstuk om te pimpen mam! Je weet wel, voor die workshop.” Ze kent het programma dat we op de website van Vinea uitgebreid hebben bekeken inmiddels uit haar hoofd. Ze verheugt zich op het knutselen, maar ook op het stoere klimmen. Nog 1 nachtje in haar eigen bed en dan gaat het avontuur beginnen.

Tina zomerkamp Bos
De toegang tot de locatie van het Tina zomerkamp, L. is best zenuwachtig.
Tina zomerkamp Bos
Op naar het Tina zomerkamp Bos!
Tina zomerkamp Bos
Het Tina zomerkamp Bos is op een mooie, bosrijke locatie op de Veluwe.
Tina zomerkamp bos
L. vindt de locatie erg mooi.

Mooie locatie in de Veluwse bossen

We rijden door de groene Veluwse bossen naar groepsaccommodatie de Zuiderzon. Het is een half uurtje rijden en dat geeft L. een fijn gevoel dat ze nog redelijk dichtbij huis is. We zijn inmiddels wel gewend aan een stille achterbank. Ook onze zoon had nog maar weinig praatjes tijdens de eerste keer wegbrengen. Hij is als steun meegegaan. “Kijk L., daar is een zwembad, misschien gaan jullie daar ook nog heen!” Wat een prachtige locatie, we zijn jaloers dat we niet net als L. lekker een paar dagen in de natuur mogen verblijven.

Bij de ontvangst zie ik nog meer spanning op het gezicht van onze dochter. Niet zo raar, er zijn ook best veel mensen. Op de locatie in Eerbeek zijn deze week meerdere vakantiekampen: het ponykamp, wetenschap- en natuurkamp en het Tina zomerkamp bos. In verschillende leeftijdsgroepen, van 7-10 en 10-12 jaar.

Als L. van de leiding een Tina zomerboek en kleurige douchespullen krijgt, zie ik weer een lach op haar gezicht verschijnen. Stoer polsbandje erbij en we kunnen haar kamer op gaan zoeken. 

Kennismakingsspellen

“Kijk mam, stapelbedden!” Het kampgevoel is compleet. L. kiest een van de bovenste bedden uit en we maken haar bed op. Samen verkennen we de accommodatie van binnen en van buiten. We moeten van L. wachten op het welkomstpraatje en dat doen we, terwijl zij lekker buiten gaat spelen met haar broer. Als de leiding zich uiteindelijk aan iedereen heeft voorgesteld is het tijd om afscheid te nemen. Een laatste dikke knuffel en L. zoekt snel haar groep op voor de kennismakingsspellen.

Tina zomerkamp Bos
L. vindt de stapelbedden tof, maar is behoorlijk zenuwachtig voor haar eerste kamp.

Rond etenstijd belt L. ’s avonds al naar huis. Speciaal voor kamp heeft ze mijn oude telefoon gekregen. Ze kan er zelfs mee whatsappen, maar even mijn stem horen heeft blijkbaar haar voorkeur. Op mijn vraag wat ze aan het doen is krijg ik te horen: “Nou gewoon, even chillen met mijn vriendinnen.” De meisjes die op haar kamer slapen zijn al gebombardeerd tot hartsvriendinnen. Zo snel kan het gaan, fijn!

Van bootcamp tot kleding pimpen

De volgende dag belt L. al vroeg. Ze heeft niet heel goed geslapen, maar ze heeft wel zin vandaag. Gisteren vertelde ze dat ze bij het avondeten te horen krijgen wat ze de volgende dag gaan doen. Heel fijn voor mijn dame die zo’n eerste keer kamp hartstikke spannend vindt, goed om te weten waar ze aan toe is. De ochtend is voor Boot Camp. “Ik heb gedoest”, krijg ik even later via whatsapp. Fijn om te weten dat ze na het zweten even lekker onder de douche is gesprongen.

’s Middags is het knutseltijd, een oud wit shirt wordt met textielstiften mooier gemaakt. We krijgen een selfie met de vriendinnen gestuurd. “We hebben vanavond kampvuur!” Laat op de avond krijg ik nog een berichtje dat de marshmallows erg lekker zijn en dat ze laat op mogen blijven. Op het programma van het Tina zomerkamp bos stond dat er bij goed weer een sleep-over-party in de buitenlucht zou zijn. Het is er alleen iets te koud voor, de leiding heeft een leuk alternatief bedacht.

Tina zomerkamp Bos
Naast alle activiteiten die er tijdens het Tina zomerkamp worden georganiseerd is er ook genoeg vrije tijd om lekker buiten te spelen.

Last van heimwee

De laatste dag is het tijd voor stoere activiteiten, die horen ook echt bij het Tina zomerkamp bos. Op de fiets naar een klimmuur. L. belt ons zodra ze even een momentje vrije tijd heeft. “Het was echt ver fietsen mam, ik denk wel een half uur, toen nog klimmen, ik ben hartstikke moe! Maar nu moet ik weer gaan, we gaan zometeen ook nog zwemmen!” 

En terwijl ik denk dat ze van al die inspanningen al lekker in dromenland is, gaat ’s avonds laat mijn telefoon. Het is Anna van Vinea, de coördinator van de kampen. L. heeft heimwee en is erg verdrietig. Ze belt mij voor tips. Pas als alle trucjes, en die hebben de ervaren begeleiders genoeg, niet werken, worden ouders gebeld, vertelt ze mij. Niet om kinderen op te laten halen, maar voor tips. We overleggen en bedenken dat het goed is als ze L. vertelt dat ik morgen wat eerder kan komen, zodra het weer licht is. Dat door het donkere bos rijden nu niet zo handig is.

Tina zomerkamp Bos
De boomhut waar ’s avonds een kampvuur wordt gehouden, zo vertelt L. ons.

Samen met L. maakt ze nog een mooie tekening en een brief voor mij. Dit en de gedachte dat ik er al vroeg ben, in plaats van aan het einde van de ochtend, stelt L. genoeg gerust. Ik krijg een appje van Anna dat L. alsnog is gaan slapen. Wat fijn, vooral voor het zelfvertrouwen van L..

De kinderen zitten nog gezellig aan het ontbijt als ik de groepsaccommodatie binnen loop. L. vliegt op me af en duikt in mijn armen. Ik zie aan haar koppie dat ze ontzettend moe is. Dat helpt natuurlijk ook niet om de heimwee te verdrijven.

Als L. haar tassen gaat halen, bespreek ik dit nog even met Anna. Ze vertelt mij dat L. niet de enige was met heimwee, dat haar hele kamer er vanaf het begin van het kamp afwisselend last van had. De meiden hebben elkaar een beetje aangestoken. Ik vind het superknap hoe de leiding hiermee is omgegaan.

Tina zomerkamp Bos
Een dikke knuffel voor de leiding, zij hebben zoveel troost geboden bij heimwee!
Tina zomerkamp Bos
Met een mooie ervaring rijker weer naar huis

Tina zomerkamp bos: perfecte keuze voor eerste kamp

L. geeft haar vriendinnen een laatste dikke knuffel en ook van de meiden van de leiding wordt uitgebreid afscheid genomen. Op de terugweg vertelt L. honderduit over alle leuke dingen. Dat de leiding slagroom ging spuiten in je mond bij het toetje en dat ze zelf helemaal onder zaten. Dat haar vriendinnen superlief waren en de spellen die ze deden echt heel leuk.

Zou ze volgend jaar wel weer willen gaan, ondanks dat ze ons zo heeft gemist? “Ja, want ik weet nu dat dat ook wel weer over gaat, ik ben toch in slaap gevallen!” Wat L. betreft is het Tina zomerkamp bos de perfecte keuze voor een eerste keer op kamp.

Tina zomerkamp Bos
Het Tina zomerkamp Bos is goed aangegeven met Vinea-vlaggen.

Praktische informatie Tina zomerkamp bos

Het Tina zomerkamp bos wordt gehouden in Eerbeek, op een mooie en ruime locatie middenin de Veluwse bossen

Er zijn verschillende leeftijdsgroepen voor de kampen: 7 -10 en 10 – 12 jaar. Hiermee wordt rekening gehouden met de indeling op de kamers. Die wordt vooraf door de leiding gemaakt

Je kunt ook samen met een vriendje of vriendinnetje op kamp gaan, door dit vooraf door te geven kan de leiding ervoor zorgen dat je bij elkaar op de kamer slaapt.

Er is ook een Tina zomerkamp aan zee. En een Tina herfstkamp!

Door middel van een speciale Vinea app worden er foto’s gedeeld en eventueel nog wat noodzakelijke informatie. Ouders krijgen ook een telefoonnummer van de kamp kampcoördinator waarmee je contact kunt opnemen. Dit hebben wij als erg prettig ervaren.

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor vakantiekampen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vinea. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.