Strand en Actie kamp van Vinea, een hele toffe ervaring!

Zomerkampen voor kinderen kom je steeds vaker in verschillende vormen tegen. De kinderen van onze bloggers krijgen de leeftijd dat ook zij aan dit soort vakantiekampen deel kunnen nemen. Elin, de 10-jarige dochter van blogger Marije ging met Vinea op Strand en Actie kamp in Camperduin. Ook zo benieuwd wat hun ervaringen zijn?

Een zomerkamp kiezen bij Vinea

Het moet nog zomer worden als ik samen met Elin (10) het aanbod van Vinea bekijk op de computer. Wat zijn er veel verschillende vakantiekampen en wat lijken veel kampen ons leuk. Elin is nooit eerder alleen een week weggeweest maar het lijkt haar super. De eerste selectie maakt Elin vrij snel: Strand, water of iets met talen. Beachlife, outdoor adventure, zeilkamp of juist een Smartcamp… Na heel veel wikken en wegen is de keuze gemaakt.

Elin gaat op Strand en Actie zomerkamp in Camperduin. Een hele week activiteiten doen op het strand en in de zee. Elin is dol op de zee en op wateractiviteiten, dus dit kamp is op haar lijf geschreven. Ook moet ze nog kiezen in welke leeftijdsgroep ze op kamp wil. Met 10 jaar kun je namelijk mee op kamp in de leeftijdscategorie 7-10 jaar of 10-12 jaar. Elin kiest ervoor om mee te gaan met de groep van 10 tot en met 12 jaar.

Let op: vanaf 2018 is dit kamp er niet meer voor de leeftijdscategorie 7-10 jaar. Je hebt nu keuze uit 10-12 of 12-15 jaar.

vinea vakantie
Jaaaa ik mag op kamp met Vinea!!!

Vakantiekamp, een extra vakantie voor kinderen!

Tijdens onze gezinsvakantie raakt Elin niet uitgepraat over het feit dat zij later nog een week op vakantie zal gaan. Wij zijn dan weer aan het werk en haar zusje Irza (5) gaat naar de vakantie BSO. Een luxe vooruitzicht voor Elin, maar stiekem vind ik het best wel spannend. Hoe zal het die week gaan? Zal ze snel aansluiting vinden in de groep? Hoe is het contact die week? Op de Facebookpagina van Vinea zie ik heel wat leuke foto’s langs komen van de kampen die al bezig zijn en dit geeft mij een goed gevoel. Elin wordt nog enthousiaster na het zien van alle foto’s.

Voorbereiding van het Strand en Actie kamp

Via de mail worden we door Vinea keurig op de hoogte gehouden van alles wat we willen weten voordat het kamp begint. Van paklijst, reserveringsgegevens tot adres. Bij Elin begint de spanning te komen als we een mail krijgen met de deelnemerslijst van het Strand en Actie kamp. Het is een klein groepje kinderen waarvan er 5 ook de hele week blijven. De andere kinderen komen een halve week en die groep wisselt op woensdag. Wat opvalt is dat het vooral meiden zijn dit keer, dat hadden we niet verwacht.

In Camperduin zal gelijktijdig met het Strand en Actie kamp ook het Tinakamp en Young Riders kamp plaatsvinden en zij zullen enkele dingen gemeenschappelijk doen.

rugzak vinea kamp
Rugzak waar ga jij met mijn dochter naartoe?

Naar het Strand en Actie kamp brengen en Wifi….

Dan is het zover… De mega trekkersrugzak zit ingepakt, nieuw sportschoenen zijn gekocht, er zit een bikini en badpak in de tas en alle benodigdheden zijn van de inpaklijst afgevinkt. Klaar om op kamp te gaan.

Wekenlang raakt Elin er niet over uitgepraat maar nu in de auto onderweg naar het Strand en Actie kamp is ze vrij stilletjes. Ze heeft er zin in en vindt het spannend zegt ze… Een gevoel dat ik met haar deel, want ik vind het heel spannend maar gun haar zo een toffe week vol leuke activiteiten met andere kinderen.

Eenmaal bij het strandhuis worden we enthousiast verwelkomt en melden we Elin aan. We lopen samen met iemand van de leiding naar Elin haar kamer en zorgen er voor dat alles hier een plekje krijgt. “Wil jij mij wel helpen met de Wifi mama zodat ik je kan appen?” dat lijntje naar buiten blijkt nu net voor het afscheid wel belangrijk te zijn. Gelukkig is dat zo in orde en kunnen we buiten nog wat drinken.

Na een gezamenlijk welkomstwoord en het voorstellen van de leiding starten alle kinderen met een kennismakingspel. Wij worden verzocht om richting huis te gaan. Ik knuffel Elin extra lang en dan nemen we met veel gezwaai afscheid. Op naar een te gekke week .

Bij het strandhuis. Het Strand en Actie kamp gaat nu echt beginnen!
Bij het strandhuis. Het Strand en Actie kamp gaat nu echt beginnen!
spanning vinea kamp
Elin heeft echt zin in het kamp maar vindt het ook wel spannend.
vakantie kamp vinea
Kom maar op met een te gekke week!

Strand en Actie ka