Strand en Actie kamp van Vinea, een hele toffe ervaring!

0
235

Zomerkampen voor kinderen kom je steeds vaker in verschillende vormen tegen. De kinderen van onze bloggers krijgen de leeftijd dat ook zij aan dit soort vakantiekampen deel kunnen nemen. E., de 10-jarige dochter van blogger Marije ging met Vinea op Strand en Actie kamp in Camperduin. Ook zo benieuwd wat hun ervaringen zijn?

Een zomerkamp kiezen bij Vinea

Het moet nog zomer worden als ik samen met E. het aanbod van Vinea bekijk op de computer. Wat zijn er veel verschillende vakantiekampen en wat lijken veel kampen ons leuk. E. is nooit eerder alleen een week weggeweest maar het lijkt haar super. De eerste selectie maakt E. vrij snel: Strand, water of iets met talen. Beachlife, outdoor adventure, zeilkamp of juist een Smartcamp… Na heel veel wikken en wegen is de keuze gemaakt.

E. gaat op Strand en Actie zomerkamp in Camperduin. Een hele week activiteiten doen op het strand en in de zee. E. is dol op de zee en op wateractiviteiten, dus dit kamp is op haar lijf geschreven. Ook moet ze nog kiezen in welke leeftijdsgroep ze op kamp wil. Met 10 jaar kun je namelijk mee op kamp in de leeftijdscategorie 7-10 jaar of 10-12 jaar. E. kiest ervoor om mee te gaan met de groep van 10 tot en met 12 jaar.

Let op: vanaf 2018 is dit kamp er niet meer voor de leeftijdscategorie 7-10 jaar. Je hebt nu keuze uit 10-12 of 12-15 jaar.

Vakantiekamp, een extra vakantie voor kinderen!

Tijdens onze gezinsvakantie raakt E. niet uitgepraat over het feit dat zij later nog een week op vakantie zal gaan. Wij zijn dan weer aan het werk en haar zusje I. (5) gaat naar de vakantie BSO. Een luxe vooruitzicht voor E., maar stiekem vind ik het best wel spannend. Hoe zal het die week gaan? Zal ze snel aansluiting vinden in de groep? Hoe is het contact die week? Op de Facebookpagina van Vinea zie ik heel wat leuke foto’s langs komen van de kampen die al bezig zijn en dit geeft mij een goed gevoel. E. wordt nog enthousiaster na het zien van alle foto’s.

Voorbereiding van het Strand en Actie kamp

Via de mail worden we door Vinea keurig op de hoogte gehouden van alles wat we willen weten voordat het kamp begint. Van paklijst, reserveringsgegevens tot adres. Bij E. begint de spanning te komen als we een mail krijgen met de deelnemerslijst van het Strand en Actie kamp. Het is een klein groepje kinderen waarvan er 5 ook de hele week blijven. De andere kinderen komen een halve week en die groep wisselt op woensdag. Wat opvalt is dat het vooral meiden zijn dit keer, dat hadden we niet verwacht.

In Camperduin zal gelijktijdig met het Strand en Actie kamp ook het Tinakamp en Young Riders kamp plaatsvinden en zij zullen enkele dingen gemeenschappelijk doen.

Naar het Strand en Actie kamp brengen en Wifi….

Dan is het zover… De mega trekkersrugzak zit ingepakt, nieuw sportschoenen zijn gekocht, er zit een bikini en badpak in de tas en alle benodigdheden zijn van de inpaklijst afgevinkt. Klaar om op kamp te gaan.

Wekenlang raakt E. er niet over uitgepraat maar nu in de auto onderweg naar het Strand en Actie kamp is ze vrij stilletjes. Ze heeft er zin in en vindt het spannend zegt ze… Een gevoel dat ik met haar deel, want ik vind het heel spannend maar gun haar zo een toffe week vol leuke activiteiten met andere kinderen.

Eenmaal bij het strandhuis worden we enthousiast verwelkomt en melden we E. aan. We lopen samen met iemand van de leiding naar E. haar kamer en zorgen er voor dat alles hier een plekje krijgt. “Wil jij mij wel helpen met de Wifi mama zodat ik je kan appen?” dat lijntje naar buiten blijkt nu net voor het afscheid wel belangrijk te zijn. Gelukkig is dat zo in orde en kunnen we buiten nog wat drinken.

Na een gezamenlijk welkomstwoord en het voorstellen van de leiding starten alle kinderen met een kennismakingspel. Wij worden verzocht om richting huis te gaan. Ik knuffel E. extra lang en dan nemen we met veel gezwaai afscheid. Op naar een te gekke week .

vakantie kamp vinea
Kom maar op met een te gekke week!

Strand en Actie kamp: boogschieten, raften, surfen en powerkiten

Iedere avond krijg ik een appje.

  • “we hebben gesurft maar ik ga nu slapen okay?”
  • “We hebben ge longboard (schrijf je dat wel zo?) dat was echt tof!”
  • “Ik kan echt goed boogschieten… Nu ga ik naar bene dus doei”
  • “De groep is echt leuk en we worden echt vriendinnen”

De appjes worden voorzien van allerlei emoticons en ik lees dat ze zich geweldig vermaakt. Ik vind het super om op deze manier een beetje op de hoogte te blijven.

De activiteiten die ze doet tijdens het Strand en Actie kamp zijn echt leuk. Overdag doen ze volop stoere activiteiten zoals funboarden, golfsurfen, raften en powerkiten maar ook mountainbiken, longboarden en boogschieten zijn activiteiten die langskomen. E. is helemaal enthousiast als ze met haar groep het avondspel levend Cluedo wint.

spel vinea kamp
Spellen in de duinen…
boogschieten
Boogschieten!

“Het Strand en Actie kamp is echt te gek maar ik mis jullie ook”

Een week is best lang. Ondanks alle leuke dingen die ze doet met de groep krijg ik vanaf donderdag ook appjes dat ze ons mist. Vragen wat wij doen en hoe laat we er zaterdag met het ophalen zijn. Als ik vraag of ze het naar haar zin heeft is ze enthousiast over alles. Vriendinnen, activiteiten alles is leuk maar ze mist ons ook gewoon geeft ze aan. Niet gek als je nog niet eerder een hele week van huis bent weggeweest. Ondanks dit gevoel heeft ze het echt super naar haar zin. Ze kijkt ontzettend uit naar het slotfeest van vrijdagavond: De Beachparty.

Bij slechter weer gaat het raften toch gewoon door!
E. vind het raften echt een toffe activiteit omdat je het echt samen moet doen…

De laatste dag van het Strand en Actie kamp in Camperduin

Die zaterdag ga ik haar ophalen, samen met Irza en mijn ouders. Als we aankomen bij het strandhuis zit E. nog in allerlei afscheidsboekjes te schrijven en is ze druk aan de klets met haar groepsgenootjes. Als ze ons eenmaal ziet komt ze op ons afgelopen en omhelst Irza en mij gelijktijdig en begint al gelijk enthousiast te praten over alles. Ze laat haar Opa en Oma alles zien en we halen haar spullen op in de slaapkamer. Gezamenlijk met andere ouders en kinderen drinken we nog wat en E. vertelt heerlijk over alles. Ze straalt van enthousiasme en plezier.

Op de terugweg ligt ze te slapen op de achterbank, ze droomt vast mooie dromen van dit te gekke Strand en Actie kamp van Vinea.

Echte surflessen aan zee

Zouden jouw kinderen ook op Strand en Actie kamp willen bij Vinea? Of zouden ze liever voor een van de andere vakantiekampen kiezen?

Meer lezen

Inmiddels zijn meerdere KidsErOpUit-kinderen op vakantiekamp geweest. Klik & kijk voor hun ervaringen tot nu toe:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vinea. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.