Het WNF Rangers Zomerkamp in de Beekse Bergen: dit is onze ervaring

“Wist je dat je kan schrijven met de poep van hyena’s?” De zoon van blogger Jolinda leerde dit en nog veel meer tijdens het WNF Rangers kamp in de Beekse Bergen. “Dit is echt de leukste vakantie ooit als je van dieren houdt.” 

Dromen van het WNF Rangers Zomerkamp in Beekse Bergen

Met een TamTam in zijn hand kijkt onze zoon ons vragend aan. “Hier mag ik zeker niet heen van jullie.” Hij heeft een reclame van het WNF Rangers Kamp in de Beekse Bergen gezien. “Dat zien we nog wel,”  wimpelen we hem af. Als we hem een half jaar later alsnog blij kunnen maken met zijn gedroomde vakantie kan hij het bijna niet geloven. De keuze tussen vier of zeven dagen kamp is niet zo moeilijk. “Een week natuurlijk!”

De dieren van zo dichtbij zien? Dat kan tijdens het WNF Rangers Zomerkamp.
De dieren van zo dichtbij zien? Dat kan tijdens het WNF Rangers Zomerkamp.

Op kamp met Vinea Vakanties

Alle informatie die we vooraf van Vinea Vakanties krijgen over het WNF Rangers Kamp in de Beekse Bergen, leest hij van voor tot achter. En opnieuw. “Denk je dat we echt achter de schermen mogen kijken bij de dieren mam?” Hij heeft het bijna nergens anders meer over dan zijn avontuur in de Beekse Bergen. We vertellen hem nog wel dat hij niet echt in het park zal slapen, maar ernaast, op de camping. “Misschien hoor je daar ook wel de dieren ’s nachts.” 

Als het dan eindelijk zover is, rijden we veel te vroeg naar Hilvarenbeek. Op de achterbank is het stil. Nog niet eerder was onze zoon zo lang van huis, zonder ons. En ook al is een vakantie die volledig in het teken staat van dieren hem op het lijf geschreven, de spanning en zenuwen slaan toe. Wij proberen alle leuke dingen die hem te wachten staan op te noemen en hem af te leiden.

Bijna in Afrika: kamperen in de Beekse Bergen

Bij de ingang zien we een grote rode vlag van Vinea Vakanties. Een medewerker voorziet ons van een uitrijkaart en wijst de weg richting vakantiepark Beekse Bergen. Als we aankomen bij het tentenkamp van Vinea stoot ik mijn zoon aan. “Nou, je gaat echt op safari!” Het is al weken warm, het gras is behoorlijk dor, we wanen ons even in Afrika. Terwijl wij steeds enthousiaster raken, is onze zoon nog net zo stil als in de auto. De reisleiders zullen hem zo vast wel op z’n gemak stellen. Na een korte ontvangst met koffie en thee besluiten wij het afscheid kort te houden.

We helpen met de spullen in de tent, die onze zoon met drie andere jongens zal delen, op te bergen. We leggen de slaapzak op het aanwezige luchtbed en gaan. “Vergeet niet te whatsappen, doe je wel een petje op voor de zon en je moet je ook insmeren met zonnebrand!” Nu ziet mijn zoon mij het liefst verdwijnen, dus we zwaaien nog een laatste keer en gaan er vandoor.

Op dit tentenkamp in de Beekse Bergen gaat onze zoon zich wel vermaken.
Op dit tentenkamp in de Beekse Bergen gaat onze zoon zich wel vermaken.
Het gezellige tentenkamp van Vinea Vakanties in de Beekse Bergen.
Het gezellige tentenkamp van Vinea Vakanties in de Beekse Bergen.
Even afkoelen kan vlakbij het tentenkamp.
Even afkoelen kan vlakbij het tentenkamp.

Contact met WNF Rangers Zomerkamp in de Beekse Bergen

Als we weer thuis zijn proberen we niet te veel aan het kamp te denken. Met onze meiden maken we er nog een gezellige zondag van. Na het eten kan ik het toch niet laten en stuur een appje. “Hoi, hoe is je eerste dag gegaan?”

“Leuk. We gingen met de mountainbike naar Beekse Bergen, we gingen met de safaribus. Ik heb mooie foto’s van de dieren. En we hebben leuke spellen gedaan.” 

Zoveel informatie krijg ik anders nooit via de app, voor ons een teken dat hij al snel zijn draai heeft gevonden. We appen daarna elke dag wel een paar keer rond etenstijd. Zo stuurt hij ons:

“Ik heb wraps gegeten en eigenlijk heb ik wel vriendjes hier. En we zijn met mountainbikes het park in geweest.”

“We zijn door het park gelopen en de hyena’s zaten in het water!”

“We hebben een pasgeboren baby gnoe ontdekt, die hadden de verzorgers nog niet eens gezien.”

“Ik heb een hele mooie foto gemaakt, van een giraffe. Die ga ik insturen voor een fotowedstrijd van WNF.” 

“We gaan vandaag met de boot en we gaan dieren voeren. De boot hebben we voor onszelf!”

“Ik kan nu niet bellen, maar ik heb wel een ijsvogel gespot en op de foto!” 

Van de hyena's in het water kon Bent een mooie foto maken.
Van de hyena’s in het water kon Bent een mooie foto maken.
De kinderen van het WNF Rangers kamp hebben hard moeten lachen om de giraffen die de auto's likken.
De kinderen van het WNF Rangers kamp hebben hard moeten lachen om de giraffen die de auto’s likken.
Bent geniet van alle dieren en als natuurfotograaf in de dop, maakt hij prachtige foto's.
Onze zoon geniet van alle dieren en als natuurfotograaf in de dop, maakt hij prachtige foto’s.
Tijdens de roofvogelshow zitten de rangers vooraan.
Tijdens de roofvogelshow zitten de rangers vooraan.
Maar die eten liever hooi.
Maar die eten nu even liever wat hooi.
Bent fotografeert er de hele week aardig op los. De krokodillen weet hij mooi vast te leggen.
Onze zoon fotografeert er de hele week aardig op los. De krokodillen weet hij mooi vast te leggen.

Foto’s en informatie van de leiding van Vinea vakanties

Naast het contact via whatsapp met Bent zelf, krijgen we vanuit de leiding ook informatie. Bijvoorbeeld als er onweer is voorspeld:

“Beste ouder/verzorger. Vandaag vallen de eerste flinke onweersbuien in Nederland. De KNMI heeft code geel afgegeven en hier houden we ook zeker rekening mee. Als het nodig blijkt, zullen we daarom ons programma aanpassen. En eventueel besluiten we om vandaag activiteiten binnen te doen. Daarnaast checken we vandaag nog eens extra of de tenten stevig staan. Heeft u nog vragen hierover dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.” 

Dit stelt ons gerust. Totdat het inderdaad flink onweert ’s nachts en Bent de volgende dag niet zoals gebruikelijk een whatsapp stuurt rond het ontbijt. Ik stuur een app naar de leiding en krijg meteen antwoord op mijn vraag of alles nog goed gaat.

“Hallo! Het gaat hartstikke goed hoor, hij heeft het naar zijn zin. En iedereen en alle spullen zijn nog heel :-). Hij zegt net dat hij nog geen tijd heeft gehad voor het appen. Hij ging even tandenpoetsen en dan zal hij iets laten horen.” 

Gelukkig maar! Dankzij de regen is het wat afgekoeld en kan onze zoon nog meer genieten van alle avonturen op kamp in de Beekse Bergen. Dat doet hij volop. Na de eerste dagen heeft hij het wel even moeilijk als een aantal kinderen die voor het 4-daagse WNF Rangers kamp hebben gekozen, en niet de volle week, afscheid nemen. Hij stuurt ons een app met de vraag om even te bellen. Doordat hij onze stemmen kan horen voelt hij zich iets beter. En het vooruitzicht om met een jeepsafari door het park te gaan doet het laatste restje heimwee verdwijnen.

Genieten voor Bent.
Genieten!
Voer voor de neusberen.
Voer voor de lippenberen.
Het voeren van dieren tijdens het kamp vindt Bent fantastisch.
Het voeren van dieren tijdens het kamp..

Afscheid nemen van vriendjes in de Beekse Bergen

Als wij na een week dezelfde weg richting de Beekse Bergen rijden, krijg ik een appje. “Hoe laat zijn jullie er?” De week heeft nu lang genoeg geduurd, we willen elkaar weer zien! De meiden zijn gezellig mee, zij willen ook wel zien waar hun broer de hele week heeft geslapen. “Sliep hij zo dichtbij de dierentuin?” Jongste dochter kijkt verbaasd om zich heen als we vakantiepark Beekse Bergen oprijden. Dat zou zij ook wel willen!

Als we bij de plek van het tentenkamp aankomen, staan er weer begeleiders klaar om ons te verwelkomen. “Voor wie komen jullie? Nou dan hebben we een probleem, want zulke leuke kinderen, die houden we. Staat in de kleine letters van de voorwaarden.” Onze zoon mist de grap, die zit met zijn neus in een Donald Duck. Zijn zussen trekken zijn aandacht en het voelt zo fijn om weer compleet te zijn.

Afscheid nemen van vakantievriendjes.
Afscheid nemen van vakantievriendjes.

We krijgen een rondleiding over het terrein en als onze zoon zijn vakantievrienden en favoriete begeleiders gedag heeft gezegd, pakken we zijn spullen. Tijdens de rit naar huis valt hij niet zoals wij verwacht hadden in slaap. Hij heeft ons zoveel te vertellen over het WNF Rangers Zomerkamp in de Beekse Bergen, hij blijft maar praten. Over het voeren van de dieren. “We mochten de stokstaartjes voeren met levende wormen, dat vond ik super leuk. Bij de nijlpaarden mochten we voer naar ze toe gooien, maar ze waren te lui om te gaan eten.”

Elke dag bij de dieren in Beekse Bergen

Hij vertelt honderduit over de verschillende manieren waarop ze safaripark Beekse Bergen hebben verkend. “Op de mountainbike ben je er zo. We zijn met de boot, met de bus, met jeeps en gewoon lopend in het park geweest. Het leukste vond ik dat we echt achter de schermen van het park mochten kijken en elke dag in de Beekse Bergen mochten.” We vragen hem of hij nog iets heeft geleerd. “Ja, schaken! En dat hyena’s zoveel botten eten dat hun poep wit is. Je kunt er zelfs mee schrijven.” Wat hij het allermooiste van dit WNF Rangers kamp in de Beekse Bergen vindt? “Dat je echt elke dag zo dicht bij de dieren bent.”

Weer naar huis!
Weer naar huis!

Informatie over het WNF Rangers Zomerkamp Beekse Bergen

Het WNF Rangers Zomerkamp in de Beekse Bergen wordt aangeboden als 4- en als 7-daags kamp. Beide zomerkampen zijn er voor de leeftijdscategorieën 7 – 10 en 10 – 12 jaar. Het vierdaagse kamp is te boeken vanaf 369 euro en voor het kamp van 7 dagen betaal je ten minste 599 euro (prijspeil 2019). Als je lid bent van WNF Rangerclub krijg je korting.

In 2019 is er ook in de meivakantie een WNF-Rangers kamp, deze is bij Dierenpark Amersfoort en duurt 3 of 5 dagen. Deelname is mogelijk vanaf 299 euro.

Ligging

Zouden jouw kinderen ook WNF Rangers kamp in de Beekse Bergen willen bij Vinea? Of zouden ze liever voor een van de andere vakantiekampen kiezen?

Meer lezen

Op zoek naar meer inspiratie voor vakantiekampen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Onze ervaring met het WNF Ranger Zomerkamp in de Beekse Bergen.Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vinea. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.