Zugspitz Resort in Oostenrijk: vakantieparadijs voor gezinnen

Zugspitz Resort in Oostenrijk is een heerlijk familiehotel. Een vakantieparadijs voor jonge gezinnen. Met veel speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Maar ook de mogelijkheid om te ontspannen voor de ouders. Irma bezocht dit hotel samen met haar man en twee kinderen van 5 jaar en 7 maanden. Ze komt erachter dat het hotel voor elk gezinslid veel te bieden heeft. In dit blog vertelt ze meer over het hotel en de omgeving.

Zugspitz Resort in Oostenrijk

Het in december 2019 nieuw geopende 4 sterren Zugspitz Resort ligt op 1.225 meter hoogte. Dit familiehotel is gebouwd aan de voet van de berg Zugspitze in Ehrwald. Ongeveer 8 uur rijden vanaf Utrecht.

Het Zugspitz Resort is gebouwd naast het al bestaande appartementencomplex. Beide gebouwen zijn ondergronds met elkaar verbonden. Daarnaast is er op het terrein een 5 sterren camping te vinden. Deze camping is het hele jaar open.

Gasten van het resort, de appartementen en de camping mogen allemaal gebruik maken van dezelfde faciliteiten.

Wij verblijven in het Zugspitz Resort in de zomer, maar het is ook een mooie winterbestemming. Met 213 geprepareerde pistekilometers en 87 skiliften.

Een vakantie bij het Zugspitz Resort is eenvoudig te boeken via de populaire boekingswebsite van reisorganisatie TUI of via Booking.com.

Het Zugspitz resort in Oostenrijk. Door al het hout voelen wij ons direct in Oostenrijkse sferen.
Het Zugspitz Resort in Oostenrijk. Door al het hout voelen wij ons direct in Oostenrijkse sferen.
Het appartementencomplex horende bij het Zugspitz resort is hier te zien. Met daarnaast het fantastische zwemparadijs.
Het appartementencomplex horende bij het Zugspitz Resort is hier te zien. Met daarnaast het fantastische zwemparadijs.

Ontvangst bij het Zugspitz Resort

Na een nachtrit vanuit Nederland komen we halverwege de ochtend aan bij het Zugspitz Resort. Alles ziet er splinternieuw uit. Aan de buitenkant van het complex zien we veel houten onderdelen, hierdoor komen we direct in Oostenrijkse sferen. Binnen zien we ook veel hout en warme kleuren.

We worden vriendelijk ontvangen bij de receptie. Onze kamer is nog niet klaar, maar onze gegevens worden alvast in het systeem gezet. De medewerker achter de balie raadt ons een korte wandeling van ongeveer 45 minuten aan richting de berghut Gamsalm vlakbij het hotel. Hierover lees je verderop in dit blog meer onder het kopje ‘omgeving’.

Hotel met binnenspeeltuin

Voordat we aan de korte wandeling beginnen, frissen we ons eerst op in de toiletten van het Zugspitz Resort. Hier komen we de binnenspeeltuin tegen. Onze dochter van 5 jaar wordt direct enthousiast: “Mogen we vast even binnen kijken?” De deur is open, dus we gaan snel naar binnen.

Samen gaan we op verkenning uit. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen. Op de bovenste verdieping zien we een klimmuur en verschillende spellen en puzzels. Onze dochter probeert gelijk de klimmuur uit. Onze zoon van 7 maanden leggen we neer op de mat onder de klimmuur. Hier kan hij oefenen met draaien en ondertussen naar zijn grote zus kijken.

“Kijk mam, daar kan je spelletjes spelen”, onze dochter ziet alweer iets anders leuks. Op een computerscherm kan ze kleuren en ‘zoek de verschillen’ spelen. Daarna doen we een potje vier op ‘n rij.

Al snel belanden we in het grote klimtoestel. Dit bouwwerk is verdeeld over de twee verdiepingen van de binnenspeeltuin. Als we naar beneden klauteren komen we onderaan het klimtoestel een parcours tegen met elektrische wagentjes. Om deze wagentjes te besturen hebben we muntjes nodig. Deze muntjes halen we op bij de kidsclub.

Onze eerste indruk van het hotel is direct goed. Wat is deze binnenspeeltuin een fijne plek om te spelen. Helemaal op dagen dat het slecht weer is.

We spelen een spelletje 4 op 'n rij in de binnenspeeltuin.
We spelen een spelletje 4 op ’n rij in de binnenspeeltuin.
In volle concentratie doet onze dochter haar best om binnen de lijntjes te kleuren.
In volle concentratie doet onze dochter haar best om binnen de lijntjes te kleuren.
Klimmen en klauteren in dit grote klimtoestel verdeeld over 2 verdiepingen.
Klimmen en klauteren in dit grote klimtoestel verdeeld over 2 verdiepingen.
Wie vindt rond rijden in dit soort wagentjes nou niet leuk?
Wie vindt rond rijden in dit soort wagentjes nou niet leuk?

Play & Chill area voor tieners

Nu we toch op ontdekking zijn, kijken we verder rond in de kelder. We lopen tegen een relaxruimte aan voor tieners. De airhockey tafel vindt onze dochter van 5 jaar wel interessant. Voor de biljart- en tafeltennistafel is ze net iets te jong. Mooi om te zien dat er aan kinderen van elke leeftijd is gedacht.

De play & chill area voor tieners. Lekkere plek om rond te hangen.
De play & chill area voor tieners. Lekkere plek om rond te hangen.

Hotelkamers Zugspitz Resort

Na de korte wandeling naar de ‘Gamsalm’ is onze kamer beschikbaar. We stappen in de lift en zien een bordje met wat er op elke verdieping te vinden is. Elke verdieping met hotelkamers heeft zijn eigen dier. Wij stappen uit bij het konijn.

Mooi overzicht van alles wat er in het Zugspitz resort te vinden is. Om het voor kinderen herkenbaar te maken heeft elke verdieping een dier gekregen.
Mooi overzicht van alles wat er in het Zugspitz resort te vinden is. Om het voor kinderen herkenbaar te maken heeft elke verdieping een dier gekregen.

Wij verblijven in een family suite. Ben je benieuwd naar de andere kamers? Kijk dan hier op de website van het hotel. Een overnachting in het Zugspitz Resort kun je ook boeken via reisorganisatie TUI of via Booking.com.

Prijzen starten vanaf 114 euro per volwassene per nacht (prijspeil 2020). Voor kinderen start de prijs vanaf 25 euro per kind per nacht. Deze prijzen voelen hoog aan. Maar bij de prijs is alles inbegrepen wat je tijdens je verblijf nodig hebt. Alle genoemde faciliteiten in dit blog zijn inbegrepen en ook het ontbijt, middagsnack, diner en niet alcoholische dranken.

Family suite

De family suite is een prachtige ruime kamer met wederom veel hout. De kamer beschikt over een kingsize bed met daarnaast een ruime zithoek. Tussen het bed en de zithoek is voldoende ruimte voor een ledikantje. Er is een aparte kinderslaapkamer met een stapelbed. “Mag ik bovenin slapen mam?” roept onze dochter meteen. We zien een opstaande rand langs het stapelbed, zo kan ze er niet uitvallen. “Ja, dat mag!”

Bij beide bedden hangt een televisie. Zelf kijken wij eigenlijk nooit televisie op vakantie. Maar mochten je kinderen iets anders willen kijken dan jij? Dan is er de luxe om je op te delen en elk naar je eigen scherm te kijken. Daarnaast heeft het hotel een goede gratis wifi verbinding. Dus online kijken is ook geen probleem.

In de grote badkamer zien we een bad en aparte douche. Daarnaast een lang wasmeubel met twee wasbakken. Er is voldoende ruimte voor al onze toiletspulletjes en babyflesjes etc. Vóór het wasmeubel staat een opstapje. Ideaal voor onze dochter van 5 jaar. Zo kan zij perfect bij de wasbak.

Ook staat er een luieremmer. Geen stinkende luiers dus op de kamer. Vaak heb je deze spullen thuis wel, maar op vakantie moet je het zonder doen. In dit familiehotel hebben ze aan alles gedacht en staat het allemaal voor ons klaar.

Op de bedden ligt voor elk gezinslid een badjas klaar. En in de gang vinden we twee tassen met het Zugspitz Resort logo erop. De badhanddoeken voor het zwembad zitten erin. We krijgen direct zin om te zwemmen. We trekken snel onze zwemkleding en badjas aan. Het zonnetje schijnt, het is tijd voor het buitenzwembad.

 

De family suite van het Zugspitz resort. De kamer heeft een kingsize bed en genoeg ruimte voor een ledikantje erbij naast.
De family suite van het Zugspitz Resort. De kamer heeft een kingsize bed en genoeg ruimte voor een ledikantje erbij naast.
De family suite heeft een aparte kinderkamer met een stapelbed.
De family suite heeft een aparte kinderkamer met een stapelbed.
De kamer heeft ook een mooi ruim balkon.
De kamer heeft ook een mooi ruim balkon.
Eén kant van het Zugspitz resort heeft dit mooie uitzicht op de Zugspitze.
Eén kant van het Zugspitz Resort heeft dit mooie uitzicht op de Zugspitze.

Hotel met buiten- en binnenzwembad

Net als zoveel kinderen, zijn onze dochter en zoon gek op zwemmen. Ideaal dus dat er een zwembad bij Zugspitz Resort aanwezig is. Er zijn meerdere binnen- en buitenzwembaden.

Buitenbad Zugspitz Resort

Omdat het mooi weer is kiezen wij eerst voor het buitenzwembad. Er is een warm baby- en peuterbad (diepte 20 – 30 cm) met mooi uitzicht op de Zugspitze berg. In dit bad hebben wij het alle vier erg naar ons zin.

Daarnaast is er een dieper bad. Dit bad is aangesloten op een binnenzwembad en komt uit bij de familie-wellness. In de familie-wellness kan je gebruik maken van een sauna en een stoombad.

Het terrein rond het zwembad is mooi ruim opgezet. Er zijn meerdere hoekjes met ligbedden. Allemaal afzonderlijk van elkaar, zodat je wat privacy hebt. Wij kiezen de ligbedden op een houten vlonder naast een kabbelend riviertjes. Dit riviertje komt uit in een klein bergmeertje. Ook hier kan je in zwemmen. Maar kijk uit, dit is erg koud.

Vanuit het verwarmde baby- en peuterbad van het Zugspitz resort hebben we dit mooie uitzicht. Dit is genieten!
Vanuit het verwarmde baby- en peuterbad van het Zugspitz resort hebben we dit mooie uitzicht. Dit is genieten!
We kiezen een mooi plekje uit op een houten vlonder naast een kabbelend beekje dat uitkomt in een erg koud meertje.
We kiezen een mooi plekje uit op een houten vlonder naast een kabbelend beekje dat uitkomt in een erg koud meertje.

Binnenzwembad Zugspitz Resort

We zijn ook nieuwsgierig naar het binnenzwembad. Daar vinden we vijf avontuurlijke glijbanen. De glijbanen zijn voor verschillende leeftijden. Onze dochter van 5 jaar kan geen genoeg krijgen van de glijbanen. En eerlijk is eerlijk, wij ook niet.

Tussen de glijbanen hangen meerdere touwbruggen. En in het zwembad staat een groot piratenschip. Voor ons is het jammer dat dit niet allemaal buiten is. Want het is zonde om met zulk lekker weer binnen te zijn. Maar we kunnen ons voorstellen dat dit binnenzwembad voor de winterperiode ideaal is.

Voor onze zoon van 7 maanden vinden we een rustig peuterbad in een aparte ruimte. Het bad heeft een kleine glijbaan en een waterstraal. Een fijn bad om even rustig in te dobberen.

Veel speelplezier in het binnenzwembad van het Zugspitz resort.
Veel speelplezier in het binnen