Zapp Sinterklaasfeest met kinderen: plezier voor jong en oud

De Sinterklaastijd is een heerlijke tijd. Bij deze periode horen natuurlijk de bezoeken aan Sinterklaasactiviteiten. Maartje gaat met haar mannen naar het Zapp Sinterklaasfeest en ontdekt dat het Zapp Sinterklaasfeest met kinderen plezier voor jong en oud (vaders, lees vooral verder) betekent.

Op uitnodiging van de Sint naar het Zapp Sinterklaasfeest

Zondagochtend en de jongens zijn natuurlijk vroeg wakker. Gisteravond hebben ze hun schoen gezet dus de spanning is niet te houden. Eerst pakken ze hun ingepakte cadeau uit. Daarna ontdekken ze een brief van Sinterklaas. Het is een uitnodiging van Sinterklaas om op zijn Zapp Sinterklaasfeest te komen in Utrecht. “Yeah!!”, de mannen rennen een rondje door de kamer van blijdschap. Ook papa Stephan, want hij mag naar K3.

Het Zapp Sinterklaasfeest is in de Jaarbeurs in Utrecht
Het Zapp Sinterklaasfeest is in de Jaarbeurs in Utrecht

Verkleed als Sint of Piet naar het Zapp Sinterklaasfeest

Op tijd klaar staan is altijd een beproeving. Dit keer had Sinterklaas het benoemd in zijn gedicht. Dit werkt want de jongens zijn op tijd klaar. We rijden in een klein uur naar de Jaarbeurs in Utrecht. De spanning neemt toe. Alleen Jilles wil zijn mijter op. Mats, die net weer wakker wordt, liever niet.

Aangekomen in de Jaarbeurs hangen we onze jassen (tegen betaling) op en lopen we naar de juiste hal. Je jas ophangen hoeft overigens niet per se. Je kunt ‘m ook op de arm meenemen. Tip! Koop tegenover de garderobe direct een uitrijkaart. Na de voorstelling staan er namelijk enorme rijen.

Daar gaan we! Jilles en Mats hebben zin in het Zapp Sinterklaasfeest.
Daar gaan we! Jilles en Mats hebben zin in het Zapp Sinterklaasfeest.

De eerste hal waar we in komen is sfeervol donker. Het staat vol met Pieten, Studio 100 figuren en kraampjes met activiteiten en etenswaren. “Ik wil naar mijn vriend Bumba”, zegt Mats. Die zien we zo snel niet staan dus we lopen rustig wat rond. Ben je op tijd, dan is het ook leuk om je te laten schminken. Onze jongens vinden dat niks. We blijven hangen bij een Pietenorkest. Wat sowieso opvalt is dat er erg veel Pieten rondlopen. Erg leuk.

We blijven even hangen bij een gezellig Pietenorkest.
We blijven even hangen bij een gezellig Pietenorkest.
Liefhebbers van schmink kunnen terecht bij de Zapp schminkers. Mooie Pietjes en Sinterklazen!
Liefhebbers van schmink kunnen terecht bij de Zapp schminkers. Mooie Pietjes en Sinterklazen!

Zapp Sinterklaasfeest met kinderen in mooie setting

Tijd voor de echte show. De hal waar dit plaatsvindt is aangekleed met lampjes en rode lopers. Op het podium is uitgepakt met grote cadeaus, pepernoten en natuurlijk Pieten. We zitten aan de zijkant van het podium. Het meeste van de show volgen we dus op de schermen.

Tip! Ga je naar het Zapp Sinterklaasfeest met kinderen? Zorg dan voor een plek die ongeveer tegenover het podium ligt. Krijg je net wat meer mee van wat er werkelijk op het podium gebeurt.

De gastheer opent de voorstelling. Hij vertelt de kinderen waar ze moeten zijn als ze hun ouders kwijtraken.

We gaan van start! De gastheer opent de show. We zitten best ver weg en volgen veel via het scherm.
We gaan van start! De gastheer opent de show. We zitten best ver weg en volgen veel via het scherm.

Parade door publiek tijdens het Zapp Sinterklaasfeest

Na de intro van de gastheer nemen Jetske en Pepijn het over. Zij hosten de hele show en de verhaallijn. Al vrij snel na hun opkomst introduceren ze alle andere artiesten: K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Ron Boszhard, Sarah&Julia en Nigel Sean. Zij komen op golfkarretjes door het publiek gereden. Ook Bumba (daar is hij dan toch, Mats blij), Maya de Bij, Shaun het Schaap en Blitzer, komen hierop binnen. Stephan ook gelukkig: “Die blonde van K3 zwaaide echt naar mij!&rdquo