Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik, reis mee naar Sinterklaas op de pakjesboot

Sinterklaas is in het land en overal in Nederland zijn leuke uitjes te vinden. Samen met haar dochters ging Daphne met de Museum Stoomtram vanuit Hoorn naar de haven van Medemblik, reis mee naar Sinterklaas op de pakjesboot.

Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

Naast het spoor van het station van Hoorn kun je opstappen op de Museum Stoomtram voor ‘Reis mee naar Sinterklaas op de pakjesboot’. Niks geen automaten om een kaartje te kopen of flitsende gele treinen. Nee, hier laat je het kaartje zien bij de kassa en stap je daarna in een echte ouderwetse stoomtrein. Op het perron is van alles te zien, maar de meiden willen maar een ding. Instappen! We zoeken een zitplek op en de meiden beginnen meteen aan hun Sinterklaas kleurplaat die ze net bij de kassa hebben gekregen.

Museum Stoomtram Hoorn Medemblik
Museum Stoomtram Hoorn Medemblik
We zijn er!
We zijn er!
Een leuk ouderwets station
Een leuk ouderwets station
De Sinterklaas Stoomtram
De Sinterklaas Stoomtram
De meiden willen instappen!
De meiden willen instappen!
Lekker kleuren onderweg
Lekker kleuren onderweg

Zwarte Piet in de stoomtrein

Tijdens het kleuren komt de vraag: “Mama, er zouden toch Pieten in de tram zijn?”. Gelukkig stappen op het station van Wognum een paar Pieten in. De liedjes worden nog harder ingezet en de kinderen stuiteren allemaal een beetje meer. “Komen de Pieten wel bij ons?”, vraagt Elin zenuwachtig. Gelukkig komen de Pieten ook bij ons langs. Een grapje hier, even een kletspraatje daar en een handje met pepernoten. Dan gaan de Pieten door naar de volgende wagon.

Daarna komt er wat lekkers te drinken en eten voor de meiden. Warme of koude chocomelk, water of limonade met een lekker speculaasje. Ook de ouders worden niet vergeten. De heenweg duurt ongeveer 5 kwartier en vliegt voorbij. Wel ben ik blij dat we stiften mee hebben. Zo hadden de meiden iets te doen voordat de Pieten kwamen.

De pieten komen langs in de stoomtram
De pieten komen langs in de stoomtram

Reis mee naar Sinterklaas op de pakjesboot

Na het ritje met de stoomtram gaan we naar de pakjesboot.  Er staat een flinke wind, even lekker uitwaaien, in de tram was het namelijk best warm. Binnen op de pakjesboot mogen alle kinderen vooraan komen zitten. Er zijn Pieten die alle ouders vriendelijk verzoeken om aan de zijkant te gaan z