Dit zijn de leukste Sinterklaas uitjes!

De komende weken zijn er heel veel Sinterklaas activiteiten in het land. In dit blog heeft Saskia de leukste Sinterklaas uitjes voor je verzameld. Een mooi overzicht met Sint uitjes die bijna allemaal door onze bloggers zijn getest. Je kunt dus meteen doorklikken om onze ervaringen te lezen.

De leukste Sinterklaas uitjes

Veeg je agenda leeg en kloon jezelf. Anders is het onmogelijk om alle Sinterklaas uitjes te doen. Het lijken er elk jaar meer te worden. Van klein en kneuterig in het buurthuis om de hoek tot grote evenementenhallen vol. Sinterklaashuizen en pakjesboten. Sinterklaas in het kasteel of zelfs in een trein. Voor iedereen is er iets.

De lokale Sinterklaas uitjes kan je vinden in de plaatselijke huis-aan-huis bladen, houd deze dus goed in de gaten. Ook de plaatselijke bibliotheken, musea en kastelen organiseren leuke Sinterklaas activiteiten.

Voor kinderen is de Sinterklaasperiode best spannend, zeker als ze volop geloven. Samen met ze naar Sinterklaas uitjes gaan is leuk. We adviseren om het niet te gek te maken. Kijk wat bij je kind past. Houd je kind niet van drukte? Kies dan een Sinterklaas uitje waar het rustiger en overzichtelijker is. Of waar je makkelijk je eigen tempo aan kan houden.

Misschien ben je op een bepaald moment de Sinterklaas drukte zat. Heel herkenbaar. Realiseer je echter dat de periode van echt in Sinterklaas geloven kort is. Geniet ervan. Voor je het weet is die magische periode voorbij…. En ja, dat kan ik uit ervaring zeggen met 1 kind dat niet meer gelooft en 1 kind dat dit jaar of volgend jaar ontdekt hoe het echt zit (edit: inmiddels geloven ze beide niet meer, snik, snik!).

In volstrekt willekeurige volgorde, ons overzicht met de leukste Sinterklaas uitjes.

De Club van Sinterklaas Feest theatertour

De Club van Sinterklaas bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met een heuse theatertour. Vijf keer per dag is er een waanzinnige show. De kinderen gaan dansen en zingen met de pieten op de grootste hits van De Club van Sinterklaas en natuurlijk ook op nieuwe liedjes. Daarnaast speelt er zich een spannend verhaal af.

De theatershow komt naar Terneuzen, Utrecht, Groningen, Rotterdam en Middelburg. Alle informatie over dit leuke Sinterklaas uitje is te vinden op de website van De Club van Sinterklaas. Daar kun je ook de entreekaarten bestellen.

Landgoed van Sinterklaas op Duinrell

Sinterklaas en zijn Pieten gaan op Duinrell naar het Landgoed van Sinterklaas. Samen met de bezoekers maken ze er een groot feest van op 23 en 24 november en op 30 november en 1 december 2019. Het hele weekend is er ontzettend veel te doen, je kunt er daarom zelfs blijven slapen!

Maar wat is er te doen op het Landgoed van Sinterklaas? Het SiSaSinterklaasconcert waarbij samen met zangeres Sita de leukste Sinterlaashits worden gezongen. Er is een echte Pieten Parade en in het Huis van Sinterklaas kun je zien waar de Pieten slapen.

Afhankelijk van het weer zijn er verschillende attracties open. Super tof om met de Pieten in de achtbaan te gaan. Genoeg van de Sinterklaaspret? Dan kun je naar het Tikibad.

Kaarten voor het Landgoed van Sinterklaas zijn hier te koop en daar kun je ook de overnachting boeken.

Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs Utrecht

“Dit jaar viert Sinterklaas zijn feestje niet alleen” aldus de website. Tijdens het Zapp Sinterklaasfeest ontmoet je niet alleen Sinterklaas en zijn pieten, maar ook de bekende Zapp presentatoren, Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe en de Pietenband komen langs.

Wanneer? zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten bestel je hier.

Lees hier ons blog over het Zapp Sinterklaasfeest van 2017

De intocht in Deventer op 1 december

Huh, intocht op 30 november? Ja dat lees je goed. Heb je de intocht op 16 november gemist, dan kan je alsnog naar Deventer. In deze stad mag Sinterklaas zich pas in het openbaar begeven vanaf de zaterdag voor 5 december. Tot een paar jaar geleden was het zelfs nog strenger en kwam hij pas op 5 december aan. Omdat er steeds minder scholen naar de intocht bij de IJssel gingen is de intocht verplaatst naar de zaterdagochtend. Rond 9.30 uur komt hij aan in Deventer.

Wanneer? 30 november 2019. Het programma is hier te vinden. Een leuk Sinterklaas uitje voor iedereen die de nationale intocht te grootschalig vindt.

Park van Sint in Ouwehands Dierenpark

Dit is één van mijn favoriete Sinterklaas uitjes. In Park van Sint in Ouwehands Dierenpark is heel veel te doen, maar door de grootte van het park en de afwisseling met de dieren is het niet te overweldigend. Ontmoet de Sint en zijn Pieten, doe mee aan de Pietentraining en vier feest op de coole Pietenparty. Kinderen mogen met Amerigo op de foto en hun eigen pepernoten bakken in de Pepernotenfabriek. Haal je Pietendiploma en bezoek zeker de Sinterklaasshow met de Pietenband en Bamboo Bill.

Wanneer? Op 17, 23 en 24 november november 2019.

Meer info is te vinden op de website van Ouwehands Dierenpark en vergeet niet om ons blog te lezen over Park van Sint.

Maureen aait Amerigo in Park van Sint.
Maureen aait Amerigo in Park van Sint.
Sinterklaasshow met Bamboo Bill.
Sinterklaasshow met Bamboo Bill.

De Mega Sint Show

Na het grote succes van afgelopen jaar is de Mega Sint Show dit jaar weer te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Een groot feest met Sinterklaas, Meisjespiet, Love Piet en Party Piet Pablo. Party Piet Pablo wint dit jaar de Piet Award. Maar op een of andere manier is deze opeens kwijt……  Zal dit nog goed komen? Om daar achter te komen moet je de show zelf gaan bekijken. De show bestaat uit een pakkend verhaal, interactieve dansjes en de grootste hits. Na afloop van de Mega Sint Show is er een meet & greet in de foyer.

Wanneer? Van zondag 16 november tot en met 4 december 2019 in diverse theaters.

Meer info en tickets zijn hier te vinden. En lees alles over de Mega Sint Show in dit blog.

Mega Sint Show. We mochten in oktober al een voorproefje zien (foto: Daphne).
Mega Sint Show. We mochten in oktober al een voorproefje zien (foto: Daphne).

Sint on Ice in Autotron

Jim Bakkum en Bettina Holwerda presenteren Sint on Ice in Autotron ’s-Hertogenbosch. Verwonder je over de spectaculaire schaatsacts van de Pieten, zing mee met de gezelligste Sinterklaasliedjes in Oudhollandse sferen en ontmoet natuurlijk de Sint. De IJspieten nemen je mee op een feestelijk, winters schaatsavontuur. Zal het Jim en Bettina lukken om het grootste feest ooit voor de Sint te organiseren? Er zijn volop pepernoten, cadeautjes, taaitaai en speculaas. Maar, wat mist er dan toch?

Wanneer? van 22 t/m 24 november 2019 

Meer praktische informatie lezen en het reserveren van de kaartjes kan op de website van Sint on Ice.

Bertina Holwerda en Jam Bakkum presenteren Sint on Ice.
Bertina Holwerda en Jam Bakkum presenteren Sint on Ice. 

 

Welkom bij de Sint in kasteel Huis Bergh en de pakjesfabriek

Dit jaar is de Sint samen met zijn Pieten in kasteel Huis Bergh te bezoeken. Dat geeft toch een extra charme aan een bezoekje. Het weekend van 23 en 24 november ben je welkom in de pakjesfabriek. Je kunt er een bietenparcours afleggen, helpen met het inpakken van de cadeaus, pepernoten bakken. Er is een bietendisco en je kunt gluren in de slaapkamer van Sinterklaas. Ook geven de pieten als je naar binnen gaat altijd een opdracht mee die je moet oplossen…….. Welkom bij de Sint adviseert om vooraf de kaartjes online te kopen. Want vol=vol, zo blijft een bezoekje leuk voor de kinderen.

Wanneer? 23 en 24 november in ‘s-Heerenberg in kasteel Huis Bergh.

Meer praktische informatie lezen en het reserveren van de kaartjes kan op de website van Welkom bij de Sint.

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum is elk jaar het Pietendorp te vinden. Volop leuke activiteiten voor kinderen en met Museumkaart kan je hier gratis heen, ook fijn! Daphne schreef eerder al een blog over haar bezoek aan het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Zo krijg je een goede indruk en meteen handige tips over het bezoek aan de pakjesboot. Het is een van onze favoriete Sinterklaas uitjes. Aan Pieten hier overigens geen gebrek, er lopen er meer dan 150 rond!

Wanneer? 23 en 24 november en 1 december 2019.

Meer praktische informatie is te vinden op de website van het Zuiderzeemuseum.

Pietendorp in het Zuiderzeemuseum.
Pietendorp in het Zuiderzeemuseum (foto: Daphne).

Pakjesboot 12: intocht van Sinterklaas

De enige echte pakjesboot komt dit jaar op 16 november aan in Apeldoorn. Maar daarna vaart de boot verder en kan je aan boord kijken in Hoorn, Haarlem, Weesp, Harderwijk, Spakenburg, Almere, Rotterdam, Willemstad en Dordrecht. Kinderen kunnen zien hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. De Bakpieten maken pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers. De Inpakpieten zijn druk bezig. Kinderen die goed stil kunnen zijn mogen zelfs even gluren in de slaapkamer van Sinterklaas.

Wanneer? van 16 november t/m 4 december in verschillende havens in het land. Bestel vooraf je ticket voor een haven bij jou in de buurt zodat je dit Sinterklaas uitje niet mist.

Huis van Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht in Nijmegen blijven Sinterklaas en zijn Pieten in Nijmegen logeren. Ontmoet Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas, geef je cadeauwensen door en laat je Pietendiploma ondertekenen. Dat Pietendiploma krijg je niet zomaar, hiervoor ga je eerst met je Pietenboekje op pad langs alle Pietenlocaties in de stad. Tel onderweg de mijters, los een rebus op en help de pieten met verbouwen. Onze blogger Marije genoot in 2015 tijdens haar stedentrip Nijmegen van de Sinterklaassfeer in Nijmegen. Oh ja, alle Sinterklaas activiteiten zijn gratis!

Wanneer? van 20 november t/m 4 december. Meer informatie is te vinden op de website.

Ontmoeting met een van de pieten in Nijmegen.
Ontmoeting met een van de pieten in Nijmegen (foto: Marije).
Sinterklaas in Nijmegen (foto: Marije).
Sinterklaas in Nijmegen (foto: Marije).

Huis van Nicolaas in Weert

Al 15 jaar heeft Sinterklaas in Weert zijn eigen huis vol met activiteiten. Natuurlijk is er eerst de intocht. Maar de weken daarna gaat het feest door met de Pietendrumband, een ontmoeting met Amerigo, Pietenacrobaten en een Pietenstormbaan. Om binnen te kijken moet je op drukke dagen in de rij staan, maar ook tijdens het wachten is er genoeg te doen. Fijn: de entree is slechts 1,50 euro.

Wanneer? Van 18 november t/m 4 december 2019 zijn bezoekers ’s van 13 tot 17 uur van harte welkom. Het uitgebreide programma is hier te vinden.

Het Landgoed van de Sint in Schinveld

Ga bij Sinterklaas op bezoek op het Landgoed van de Sint in Schinveld. Tijdens de rondleiding van 75 minuten bekijk je hoe PostPiet aan het werk is. Je brengt een bezoekje CarambaPiet die pepernoten test en DakPiet die oefent op de daken. Sssst, Sinterklaas ligt misschien wel te slapen. Entree is 6 euro per persoon en de kaartjes zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar.

Wanneer? Van 16 november tot en met 1 december, niet op maandag en dinsdag. Meer informatie over dit Sinterklaas uitje is hier te vinden.

Mega Sint Spektakel in Julianatoren

Party Piet Pablo komt naar Julianatoren met de Mega Sint Show! Party Piet Pablo geeft een concert en Love Piet, Meisjespiet en Jul & Julia schitteren in hun eigen ‘Sinterklaas’ show. Je kunt hoogstpersoonlijk je verlanglijstje aan Sinterklaas geven en vergeet niet een wortel aan Amerigo te geven. Uiteraard kun je ook van de te gekke attracties genieten. En dan, na een dag vol Sinterklaaspret, zwaai je  de Sint weer uit. Daarnaast lopen er heel veel Pieten in het park. Let op: de abonnementen van Julianatoren zijn deze dag niet geldig. De Mega Sint Show is maar een keer per dag te zien, om 15:00 uur en daar moet je, vanwege het beperkt aantal plaatsen, een extra kaartje voor kopen. 

Wanneer? 16 en 17 november 2019. Meer informatie en het reserveren van de kaartjes kan hier.

Mevrouw Suikerspin kondigt het Mega Sint Spektakel aan.
Mevrouw Suikerspin kondigt het Mega Sint Spektakel aan.

Boottocht met Sinterklaas in Maastricht

Samen met Sinterklaas over de Maas varen, da’s toch echt tof! Tijdens de boottocht kan je op bezoek bij Sinterklaas en laat hij zijn woon-, werk- en slaapkamer zien. Ook op andere dagen kan je aan boord op bezoek bij de Sint.

Wanneer? Van 17 november t/m 1 december 2019. De boot vaart op zaterdag- en zondagmiddag. Op woensdag t/m vrijdag kan je de Sint aan boord bezoeken. Meer info en kaartjes reserveren kan hier.

Huis van Sinterklaas in Utrecht

In Museum Catharijneconvent in Utrecht is ook een Huis van Sinterklaas te vinden. Maak kennis met de spannende avonturen uit het lange leven van de Goedheiligman. Bezoek de kamers en ontdek allerlei geheimen over het leven van de Sint en zijn pieten. Tot slot ontvangt de Sint je hier in zijn eigen werkkamer, als dat niet bijzonder is… Je bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur en helaas is je Museumkaart hiervoor niet geldig.

Wanneer? Van 18 november t/m 5 december. Je kaartjes moet je vooraf reserveren en dat doe je hier.

huis van sinterklaas catharijneconvent1
Zelf Sinterklaas een hand geven en je vraag stellen: ‘waar is Amerigo eigenlijk?’, zo spannend!

Reis mee naar Sinterklaas op de Pakjesboot in Hoorn-Medemblik

Met de stoomtram naar de pakjesboot van Sinterklaas. Onderweg houden de Pieten je gezelschap terwijl je nipt van een warme choco. Eenmaal bij de pakjesboot, mag je er ook op en een kijkje nemen in de werkkamer van Sinterklaas. Dat klinkt als een onvergetelijk avontuur. Daphne en dochters beleefden dit avontuur al en schreven over hun ervaringen.

Wanneer? Van 17 november tot en met 4 december op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Bekijk de site voor meer informatie of bestel er je e-tickets.

Leukste Sinterklaas uitjes
Op weg naar de pakjesboot (foto: Daphne)

Pietenhuis in Kasteel Cannenburch in Vaassen

Sinterklaas logeert ook samen met de pieten in in Kasteel Canneburch. Als je reserveert mag je zelf je tekening ophangen en als dank voor het helpen versieren van het kasteel ontvangt ieder kind van Sinterklaas een brief. Nadat je de Sint begroet hebt in het kasteel is er nog alle tijd om met de pieten te feesten en te spelen. En tip: sluit je bezoek af met een warme choco in het naastgelegen koetshuis.

Lees hier hoeveel plezier de zonen van Maartje hadden in Kasteel Cannenburch.

Wanneer? Het weekend van 22 – 24 november van 12 tot 17 uur. Kaartjes zijn te reserveren via de website.

Sinterklaashuis in Dordrecht

Je zou er bijna schizofreen van worden… Laat dit blog dus vooral niet lezen aan je kinderen, die snappen er dan niets meer van. Ook in Dordrecht overnacht Sinterklaas namelijk tijdens zijn verblijf in Nederland. Sint nodigt iedereen uit om langs te komen en dan laat hij zien waar hij slaapt en waar de pakjes worden ingepakt. Naast een kinderdisco en een bakkerij is er dit jaar een geheime schatkamer!

Wanneer? 17 november t/m 4 december. Maandag t/m vrijdag 10 – 13 uur en van 14 – 17 uur. In het weekend van 12 tot 17 uur. Meer info is hier te vinden.

Wat zijn jouw favoriete Sinterklaas uitjes? Deel je tips hieronder, dan kunnen andere lezers ze makkelijk vinden.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat wij eerder over Sinterklaas uitjes en verlanglijstjes schreven? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Dit zijn de leukste Sinterklaas uitjes!

8 REACTIES

 1. Jullie zijn de leukste vergeten,
  Kasteel van sinterklaas in Helmond!!
  Hoewel de kaartjes daarvoor al uitverkocht zijn is er nog veel meer te doen shows , spelletjes etc
  Echt meer dan de moeite waard !!

 2. Super leuk.

  Als je de boot bezoekt in leiden vergeet dan niet naar het gave huis te gaan.

  Op boerderij het geertje hebben ze ook nog gaaf sinterklaasfeest

 3. Is er dit jaar nog de sinterklaas kelders in Arnhem? Dat is altijd erg leuk zou er graag heen willen maar kan er niks meer over vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.