Glamping bij de boer: Betere Boerenbed ‘Brabantse Hei’

100% genieten bij het Betere Boerenbed in Brabant: blogger Marije probeerde het uit. Ik waarschuw vast: na het zien van de foto’s en het lezen van de tekst wil jij ook glamping bij de boer beleven!

Glamping bij de boer: Betere Boerenbed ‘Brabantse Hei’

Het Betere Boerenbed concept is echt geniaal… We nemen een mooi boerenbedrijf, enthousiaste ondernemers, een mooi landschap, schitterend ingerichte tenten, goede sfeer en een flinke klodder glamping en het genieten kan beginnen voor de gasten. Althans, zo hebben wij het weekend bij Boerenbed “Brabantse Hei” zeker mogen ervaren. Samen met mijn man Hugo, dochter Elin(8), haar vriendinnetje Fiene(8) en onze jongste dochter Irza (3) sloten wij onze zomervakantie hier fantastisch af.

Warm welkom

Wij waren te gast bij Inge, Johnny en hun kinderen Kurt, Ties en Saar. Zij hebben een prachtig boerenbedrijf met blije koeien en (h)eerlijk vlees.  In de weide lopen prachtige dikbil koeien rond die je al verwelkomen als je uit je tent kijkt. We werden hartelijk ontvangen met wat te drinken en een korte rondleiding. Ondertussen ontdekten de meiden de speeltuin al en wilden ze eigenlijk direct hun zwemkleding aan doen omdat ze het zwembad in wilden plonsen wat daar stond.

Welkom!
Welkom!

Niets hoeft en alles mag

Tijdens onze kennismaking en de rondleiding kregen we dit gevoel al snel… Brabantse gezelligheid aan alle kanten, een prachtig boerenbedrijf waar je als bezoeker echt een kijkje mag nemen achter de schermen maar er ook voor kan kiezen om puur van je rust te genieten. Er is een winkeltje waar van alles te koop is, maar waar niks opgedrongen wordt. Een fijne ontspannen sfeer waar wij ons al snel erg goed bij voelden.

Sfeervolle boerderijwinkel.
Sfeervolle boerderijwinkel.

De accommodatie: glamping in een tent!

Ik noem het maar de accommodatie omdat ik het bijna geen tent durf te noemen…  Bij een tent denk ik echt niet aan deze prachtige plek met zo’n eigen sfeertje. Aparte slaapkamers die gecreëerd zijn, gestapelde appelkratjes als kasten, een heuse bedstee (of zoals Irza zo mooi zei “mijn bed in de kast”) die ook een ingang heeft bij de slaapkamer met het tweepersoonsbed (handig!), heerlijke bedden met goede matrassen, kachel waar op gekookt kan worden, keukenblok met mooi zinken blad, een echt toilet, fijne bank en lekkere tafel met voldoende stoelen… De details die gewoon kloppen van schilderijtje tot uitgezaagd hartje in de luiken. Wij waren allemaal verrast door de schoonheid.

De 'tent' van het Betere Boerenbed.
De ‘tent’ van het Betere Boerenbed.
Het 2-persoonsbed.
Het 2-persoonsbed.
Een stoer stapelbed voor de grote meiden.
Een stoer stapelbed voor de grote meiden.
Gluren door het hartje in de bedstee.
Gluren door het hartje in de bedstee.
Heerlijk slapen in het bed in de kast.
Heerlijk slapen in het bed in de kast.
Sfeervolle woonkamer en keuken in de tent.
Sfeervolle woonkamer en keuken in de tent.
Het rustgevende uitzicht.
Het rustgevende uitzicht.
Koken op de houtkachel.
Koken op de houtkachel.

Buitenleven bij het Betere Boerenbed

Als wij ergens goed in zijn dan is het wel in buitenleven. Tijdens ons weekendje bij het Betere Boerenbed werd dit ons wel heel gemakkelijk gemaakt met de twee heerlijke ligstoelen, de picknicktafel maar vooral met het meest geweldige buiten fornuis/barbecue/vuurkorf ding wat we ooit hebben gezien. Op dit exemplaar kan je gewoon alles! ’s Avonds maakten we hier onze maaltijd op klaar, beide ochtenden kookten we hier onze eieren op en tussendoor hebben de meiden hier zelfs zelfstandig een vuurtje in mogen maken om marshmallows op te roosteren.
Ons uitzicht vanuit de tent was geweldig want we keken direct op de net uit Belgie geëmigreerde dikbil dames in de wei en de maisvelden erachter. Ook konden we de heerlijke enthousiaste geitjes zien vanuit de tent.
Zaterdags moesten we helaas aan het einde van de middag uitwijken naar binnen maar dit was met koken op het houtkacheltje en de kaarsen die aan waren ook helemaal niet zo verkeerd!

Buiten koken.
Buiten koken.
Lekkere eitjes voor bij het ontbijt.
Lekkere eitjes voor bij het ontbijt.
Buiten smaakt zo'n ontbijtje nog lekkerder!
Buiten smaakt zo’n ontbijtje nog lekkerder!
Koken boven het kampvuur.
Koken boven het kampvuur.

Activiteiten bij Brabantse Hei

De Brabantse Hei heeft geen vast activiteiten aanbod en dat is ook helemaal niet nodig. Als gast mag je meeleven op de boerderij en meekijken met de activiteiten die plaats vinden. Zo hebben wij genoten van het weegmoment van de nieuwe koeien, och wat waren die dames er niet van gediend dat ze gewogen moesten worden in het openbaar. Bij de tent werd aan ons gevraagd of we mee wilden kijken en spontaan hadden we dus een super leuke activiteit. Ook heeft Johnny later in het weekend samen met zijn kinderen een rondleiding gegeven op het boerenbedrijf en heel veel uitgelegd over het bedrijf. Heerlijk om te zien wat een ruimte deze koeien nog hebben en wat is “crowdbutching” een mooi systeem (eerst verkopen dan pas slachten).

Fiene zorgt goed voor de koeien.
Fiene zorgt goed voor de koeien.
Kinderen zijn met weinig tevreden en vermaken zich heerlijk op een boerderij.
Kinderen zijn met weinig tevreden en vermaken zich heerlijk op een boerderij.
Je zou ze bijna mee naar huis nemen....
Je zou ze bijna mee naar huis nemen….

Naast dit soort activiteiten is er voor kinderen echt heel veel te beleven. De hooischuur was bij Elin en Fiene echt favoriet en Irza vermaakte zich vooral met het kleine kruiwagentje die overal mee naar toe ging op het terrein. Bij de speeltuin stond een mooi zwembad en ook op het veld kon er een zwembadje gevuld worden met water als het weer beter zou worden. De schuur vol echte levende knuffeldieren was ook geweldig. Koeien, konijnen, cavia’s en jonge poesjes die allemaal geaaid en geknuffeld wilden worden, tsja wat wil een kind nog meer… Als het aan de meiden had gelegen waren we het hele weekend niet van het terrein afgegaan!

Het favoriete plekje van Elin: de hooischuur.
Het favoriete plekje van Elin: de hooischuur.
Fiene laat zich rondrijden.
Fiene laat zich rondrijden.
Lol met de grote kruiwagen.
Lol met de grote kruiwagen.
Irza was helemaal gek met de kleine kruiwagen.
Irza was helemaal gek met de kleine kruiwagen.
Potje voetballen met de koeien ;-)
Potje voetballen met de koeien 😉

Glamping bij de boer: back to basic maar toch ook niet

De luxe van een heerlijk bed, bank en grote eetkamertafel met stoelen en toch kneuterig en back to basic. Geen elektra maar kaarslicht, spelletjes en koken op je zelfgemaakte vuurtje, ja wij genieten hier enorm van en voor ons was dit echt de perfecte match. Dat glamping-gevoel bevalt ons heel goed en wij willen Inge, Johnny en hun kinderen nog even extra bedanken voor de fijne sfeer en gezelligheid.

Praktische informatie het Betere Boerenbed “Brabantse Hei”

Na het verhaal van Marije enthousiast geworden over glamping bij de boer? Probeer dan eens zelf het Betere Boerenbed. Je vindt dit concept in Europa in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Wil je in september of oktober gaan genieten bij Brabantse Hei, dan betaal je 299 euro voor een weekend (prijspeil 2016). Meer informatie over de locaties, de prijzen en de beschikbaarheid is te vinden op de website van het Betere Boerenbed.

Ben jij al eens met het Betere Boerenbed op vakantie geweest? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en je favoriete locatie. Vertel het in een reactie hieronder.

Meer lezen

Ook zo gek op het boerenleven? Klik & kijk voor meer inspiratie op dit gebied:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Het Betere Boerenbed. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikel112 LAND/Speelland: Brandweerman voor een dag
Volgend artikelZomervakantie in Tsjechië met kinderen: Zuid-Bohemen
Marije heeft van 2014 tot 2018 bij KidsErOpUit geblogd. Samen met haar man Hugo en twee dochters E. (2007) en I. (2012) gaat ze er graag op uit. De natuur in, musea bezoeken, theatervoorstellingen bekijken of gewoon lekker dwarrelen door een nieuwe stad zijn uitjes die zij graag onderneemt met haar gezin. Stedentrips vindt ze erg leuk om te maken. Kamperen is iets wat ze ook graag doet met haar gezin in binnen of buitenland. Sinds 2020 is Marije redactie-assistente.

3 REACTIES

  1. Ja! Ik mag bijna zelf (landgoed Volenbeek). En ook; ik ben een dagje op de Veluwe bij Landgoed Tongeren geweest. Topplek!
    Wat een mooie foto’s trouwens, en ik moest ook even lachen om de Anna-jurk met kruiwagen. Lief!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.