Met kinderen naar de boerderij

Met kinderen naar de boerderij is gegarandeerd plezier. G. ging vorige week samen met C. op pad.

Bij de boerderij van de Oosterwaarde

Wekelijks hebben wij een heerlijk biologisch groentepakket van de Oosterwaarde uit Diepenveen. Twee keer per jaar organiseren zij een feestelijk meewerk moment op de boerderij. G. en C. trokken oude kleding en regenlaarzen aan en staken hun handen uit de mouwen tijdens het Oogstfeest. C. werd fanatiek en trok in hoog tempo wortels uit de grond. Hij leerde over muizen en reeën die aan de gewassen knagen, zag de meest gekke vormen bij de wortels en werd heerlijk vies. Voor alle harde werkers was er biologische sap en koek in de pauze en na afloop was er soep en muziek. Van dat harde werken krijg je honger!

Emmers vol met wortels worden verzameld.
Emmers vol met wortels worden verzameld.
Na het harde werken is er tijd om te smullen van biologische koek en taart.
Na het harde werken is er tijd om te smullen van biologische koek en taart.

Wil jij ook met kinderen naar de boerderij?

Meerdere momenten per jaar zijn er boerderijen die een open dag hebben, dat is jouw kans om met kinderen naar de boerderij te gaan. Je krijgt dan een goede indruk van het werk op de boerderij, voor kinderen is er van alles te doen en er zijn vaak boerenproducten te koop.

Campina organiseert inmiddels al meerder jaren Open Boerderijdagen. Hou hun website in de gaten voor de data in 2015.

Albert Heijn is op dit moment helemaal in boerderijsfeer met de gratis boerderijmini’s die tot en met deze week zijn te sparen. Ter afsluiting van hun boerderijweken organiseert Albert Heijn de “Doe als een boer”-dag waarbij je met kinderen naar de boerderij kan. Kinderen krijgen als aandenken een Boerendiploma en kunnen boerderijmini’s ruilen. De “Doe als een boer”-dag is op zaterdag 11 oktober 2014 van 10.00 tot 17.00 uur. Op de website van Albert Heijn is te zien welke boerderijen meedoen en kan je je inschrijven.

Meer lezen

Meer lezen over het boerenleven op KidsErOpUit kan hier:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

2 REACTIES

  1. Leuk!
    Wij waren idd van plan zaterdag te gaan. Dit vooral omdat onze zoon doodleuk op merkte dat bruine koeien chocolademelk geven. Hij meende het geloof ik ook nog 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.