Vrijdagse vragen: camper verhuren via Gobooney

2
232
Op en top vrijheid met een camper.
Op en top vrijheid met een camper.

Regelmatig verschijnt op vrijdag de special ‘Vrijdagse vragen’. Oftwel: korte interviews die op vrijdag verschijnen. Er komt een breed scala aan geïnterviewden voorbij, dus hou KidsErOpUit op vrijdag in de gaten.

Vandaag vuren we de vrijdagse vragen af op… Henry, de eigenaar van ‘onze’ GoBooney-camper!

Sinds wanneer hebben jullie een camper en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

Samen met mijn vrouw heb ik een reis met een camper gemaakt door Nieuw-Zeeland, dat was een geweldige ervaring. Toen mijn schoonouders daarna met warme hand wilden schenken, kregen wij de kans om een camper te kopen. Dat is inmiddels alweer 7 jaar geleden. We hebben bewust gekozen voor een grote camper omdat we niet elke avond alles om wilden bouwen om te kunnen slapen. We hebben nu een 2-persoonsbed achterin en de kinderen slapen samen boven de cabine. ’s Avonds kunnen we dan nog gewoon aan tafel zitten.

Waarom delen jullie je camper via GoBoony?

Door verandering van werk moet ik nu veel werken in het weekend en de vakanties. Hierdoor kunnen we een stuk minder vaak weg met onze camper. We hebben overwogen om de camper te verkopen, maar we willen er in de zomervakantie wel heel graag mee weg. Toen ik GoBoony tegen kwam op de Caravana in Leeuwarden leek dat een erg goed alternatief. Mijn vrouw moest er iets langer over nadenken, maar GoBoony heeft alles goed geregeld qua verzekering enzo, dus zij ziet het nu ook zitten.

Waar zijn jullie allemaal geweest met de camper?

We rijden graag naar het mooie weer. Zo zijn we al naar Italië en Frankrijk geweest. Ook België en Duitsland hebben we met de camper gezien, je rijdt er natuurlijk doorheen en onderweg stoppen is met een camper heel makkelijk. Vaak staan we één week op een camping met zwembad omdat de kinderen dat erg leuk vinden, daarvoor en daarna gaan we op de bonnefooi en zien we wel waar we terecht komen.

In Frankrijk stonden we een keer in een lange file. Bij de eerste afslag die we tegen kwamen zijn we de file uitgegaan en hebben we een mooie camperplaats opgezocht. Heerlijk die vrijheid om te gaan en te staan waar je wil!

Komende zomer gaan we naar Kroatië. We stoppen natuurlijk bij de Plitvice meren en daarna rijden we verder naar het zuiden. Als beide kinderen wat groter zijn en hun zwemdiploma hebben, dan willen we een keer naar Noorwegen gaan. Dat lijkt me ook prachtig.

Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Op en top vrijheid met een camper.
Op en top vrijheid met een camper.

Wat is de mooiste reis die jullie met de camper hebben gemaakt?

De mooiste route ging vanaf het Italiaanse Gardameer naar het Franse Saint Tropez. We reden langs de Bloemenriviera, een heel mooi stuk van Italië met zee en bergen. Het navigatiesysteem weet hoe groot onze camper is en zorgt ervoor dat we ook in de bergen alleen op wegen komen die geschikt zijn voor de camper. Dus niet te steil of een tunnel die te laag is. Zo kunnen we echt genieten.

Is reizen met een camper met kinderen anders dan zonder kinderen?

Dat valt mee. Het is vooral heel erg praktisch. De kinderen zitten aan de tafel tijdens het rijden en kunnen daar knutselen. Daarnaast is het handig dat we altijd ons eigen toilet bij ons hebben en makkelijk eten kunnen pakken. Met kinderen is het juist een perfecte manier van reizen!

Hoe vind je kindvriendelijke camperplaatsen?

Via de app of website van Campercontact van de NKC. Elke camperplaats heeft een beoordelingscijfer gekregen en met een 7 of 8 zit je altijd wel goed. Daarnaast lezen we de beoordeling die anderen geschreven hebben. Er komen steeds meer camperplekken en je ziet snel genoeg of het goed is. We kiezen altijd een camperplek met wat groen erbij zodat de kinderen lekker kunnen spelen.

Heb je tips voor mensen die voor het eerst met een camper op pad gaan?

Als ik in de camper stap begint mijn vakantie al. Doe lekker rustig aan en ga relax rijden. Je ziet wel waar je terecht komt. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er thuis voor dat je alles in orde hebt gemaakt met het toilet, de gasfles vol zit en de camper goed onderhouden is.

Als je met een camper op pad gaat heb je geen auto mee, dus we zorgen ervoor dat we voordat we een camperplaats zoeken eerst naar een supermarkt gaan voor de inkopen. We nemen onze fietsen mee en ik heb een elektrisch stepje zodat ik ook op grote campings makkelijk even ’s ochtends een broodje kan halen.

Het is handig om wel van tevoren te weten wat je wil zien en daar met je route rekening mee te houden. Zo gaan wij komende zomer 2 dagen met de camper bij de Plitvicemeren staan en rijden we daarna pas verder. In Toscane hebben we een keer een klein autootje gehuurd en daarmee hebben we onder andere Pisa bezocht terwijl de we de camper op de camping lieten staan. Dat was erg makkelijk en helemaal niet duur. Het verhuurbedrijf bracht de auto zelfs naar de camping en kwam ‘m 24 uur later weer ophalen.

Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Wat zou je nog meer mee willen geven aan de lezers van KidsErOpUit?

Wacht niet met een camper totdat je oud bent, je weet nooit of je oud mag worden. Dus als je (financieel) de kans hebt om een camper te kopen, doe het! Sinds wij een camper hebben is ook mijn vrouw gek op kamperen. De vrijheid die je met een camper hebt is zo mooi.

Henry, bedankt voor het delen van je ervaringen en handige tips!

Dit was voorlopig de laatste special “Vrijdagse vragen”. In het najaar komt deze special terug met allemaal nieuwe leuke onderwerpen.

Benieuwd naar GoBoony? Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Meer lezen

Ben jij net zo enthousiast geworden over op vakantie gaan met een camper als Henry? Klik & kijk dan hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.