Op pad met de Goboony-camper in Nederland

10
246
Op de camperplaats bij het Maritiem Museum in Den Helder.
Op de camperplaats bij het Maritiem Museum in Den Helder.

Na weken van voorpret was het zo ver: onze mini camperreis met de Goboony-camper in Nederland. Eerder vertelde ik al dat we via Goboony een camper vonden, nam ik jullie mee in onze zoektocht naar kindvriendelijke camperplaatsen en interviewde ik de eigenaar van ‘onze’ camper.

Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Goboony-camper

Vrijdagavond zaten dochter M., zoon C. en ik vol spanning te wachten op de thuiskomst van G., want hij ging de camper ophalen na zijn werk. Opeens zagen we hem aan komen rijden. Wow, wat een grote camper! Natuurlijk wilden we allemaal meteen binnen kijken en waren we blij verrast met de zee aan ruimte. Voor M. en C. is er een hele ruime slaapplek boven de cabine en voor ons een 2-persoonsbed achterin. Er is een ruime keuken, een zitje en een badkamer. Mocht je langer weggaan dan is er een grote bagageruimte en een fietsenrek, deze zullen wij niet gebruiken.

Maar nog één nachtje slapen voordat we gaan. Camiel moet eerst zaterdagochtend naar zwemles en daarna vertrekken we.

Waar gaan we heen?

Met een camper op pad geeft veel vrijheid. Je kan zo ergens heen rijden en blijven overnachten. Al snel ontstond bij ons het idee om lekker toeristisch in eigen land te gaan doen. Eerst wilden we naar de molens bij Kinderdijk en de Keukenhof. Maar het Marinemuseum en de Broekerveiling stonden ook hoog op ons lijstje en daarvoor moesten we helemaal naar de kop van Noord-Holland. Combineren van dat alles zou dus lastig worden…. Behoorlijk last minute (ja echt enkele minuten voor vertrek!) besloten we eerst naar Den Helder te rijden.

Voor vertrek meet ik de hoogte van de camper nog op. Het zou toch echt niet grappig zijn als we vast zouden komen te zitten onder een lage brug. Daarna kunnen we echt vertrekken.

Maureen en Camiel zitten tijdens het rijden in de camper aan tafel.
M. en C. zitten tijdens het rijden in de camper aan tafel.

Onze mini camperreis in Nederland

Vanuit Deventer reden we zaterdagochtend via de dijk Lelystad-Enkhuizen naar Den Helder. Onze route ging grotendeels over 80 km/uur wegen en we genoten van het Nederlandse landschap dat we zagen veranderen. Dankzij mijn voorstudie van camperplaatsen wist ik dat er naast het Marinemuseum een camperplaats is en we dus makkelijk kunnen parkeren. De camper is te groot voor een gewone parkeerplek, dus dit was geen onbelangrijk puntje van aandacht voor ons.

Op de camperplaats bij het Maritiem Museum in Den Helder.
Op de camperplaats bij het Maritiem Museum in Den Helder.
Onze Camptoo-camper voelt wel een beetje als een villa op wielen.
Onze Goboony-camper voelt wel een beetje als een villa op wielen.

Na ons bezoek aan het Marinemuseum (daarover later in een apart blog meer) reden we via de weg langs de Noord-Hollandse kust naar Petten. Hier had ik camping Corfwater gevonden. Een camping waar je met je camper terecht kan en op slechts 100 meter van zee en strand. Net voordat de receptie dicht ging kwamen we aan en kregen we een plekje. Het is geen camping waar ik drie weken zou kamperen, dan zoeken we meer rust en ruimte, maar voor een nachtje is het helemaal goed.

Een camperplek op camping Corfwater. Perfecte ligging: op 100 meter van zee.
Een camperplek op camping Corfwater. Perfecte ligging: op 100 meter van zee.
Naast de camper is voldoende plek voor een zitje.
Naast de camper is voldoende plek voor een zitje.

M. en C. waren inmiddels helemaal hyper, want nu mochten ze eindelijk in hun hoge bed slapen. Maar pech voor hun, want eerst moeten de bedden opgemaakt worden en we willen ook nog eten… We geven ze een half uurtje de tijd om aan hun bed te wennen en daarna lopen we over de zeedijk naar strandtent Zon & Zee. De zon komt regelmatig achter de wolken tevoorschijn en zorgt voor een echt vakantiegevoel. Halverwege het eten wil Camiel eigenlijk alweer naar de camper. Dat gave bed is wel erg aantrekkelijk. Nog even naar het toilet, tanden poetsen, pyama aan en dan mogen ze eindelijk echt gaan slapen. Binnen 5 minuten zijn ze in dromenland. G. en ik zitten de rest van de avond met tijdschrift en laptop in de zithoek. Best relaxed zo’n camper!

Mogen we nu eindelijk in de camper slapen?
Mogen we nu eindelijk in de camper slapen?
Zicht vanaf de zeedijk op de camping.
Zicht vanaf de zeedijk op de camping.
De strandtent waar we gaan eten ligt op 5 minuten lopen van de camping.
De strandtent waar we gaan eten ligt op 5 minuten lopen van de camping.
Het eten is heerlijk!
Het eten is heerlijk!
Klaar om te gaan slapen. Het bed is ook veilig, want er zit een strak gespannen net voor.
Klaar om te gaan slapen. Het bed is ook veilig, want er zit een strak gespannen net voor.

Na een goede nacht beginnen we de zondagochtend met een Paas-ontbijtje. Alle campinggasten krijgen zelfs een doosje met eieren. Het voelt voor ons wel alsof we in het buitenland zijn, want de meeste campinggasten komen uit Duitsland en dat is bijna ook de voertaal bij de campingreceptie. Gelukkig spreken ze ook Nederlands…

Voordat we verder rijden met de camper spelen Maureen en Camiel nog even in de speeltuin.
Voordat we verder rijden met de camper spelen M. en C. nog even in de speeltuin.

We pakken de boel weer in, eigenlijk is dat zo gepiept met een camper. Gasfles afsluiten, stekker uit het stopcontact en rijden maar. Drie kwartier later parkeren we ons huisje op wielen bij de Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Ook hierover ga ik in een apart blog meer vertellen, maar ik verklap wel vast dat de kinderen het echt geweldig vonden.

Onderweg.... de GoPro maakt opnames voor 'Camperreis - the movie'....
Onderweg…. de GoPro maakt opnames voor ‘Camperreis – the movie’….

Tegen kwart voor vier zijn we klaar en willen we naar de camperplaats in Naarden rijden. Even het adres opzoeken in de app van Campercontact en dan zie ik dat de receptie maar tot 17 uur open is en dat ze maar 10 plekken hebben. Voor de zekerheid even bellen en ja, om 17 uur gaan ze echt dicht maar er is nog wel een plekje. Snel rijden we naar Naarden en komen daar 10 minuten voor sluitingstijd aan.

De camperplaats van Naarden ligt bij de jachthaven. Erg gezellig met al die bootjes! Normaal gesproken staan de campers bij elkaar op een leuk grasveldje. Alleen deze is net opnieuw ingezaaid en dus camperen (ja, camperen met C en niet met een K, zo schrijven camperaars het….) we op een parkeerterrein. Ook prima, de camper staat meteen waterpas en het speeltuintje is nog geen minuut lopen. Even de stekker in het stopcontact en daarna genieten we heerlijk van het lentezonnetje.

Onze camperplek voor de tweede nacht met de Camptoo-camper.
Onze camperplek voor de tweede nacht met de Goboony-camper.
Ook bij het speeltuintje staan een aantal campers.
Ook bij het speeltuintje staan een aantal campers.
Genieten in de speeltuin.
Genieten in de speeltuin.
Ik vind het leuk, zo'n camperplaats bij een jachthaven. Het geeft toch wat extra sfeer.
Ik vind het leuk, zo’n camperplaats bij een jachthaven. Het geeft toch wat extra sfeer.
Zicht op de jachthaven.
Zicht op de jachthaven.
Vanwege het inzaaien van de camperplaats staan wij op de parkeerplaats. Echt, ook dat is prima als je ergens maar een nachtje blijft.
Vanwege het inzaaien van de camperplaats staan wij op de parkeerplaats. Echt, ook dat is prima als je ergens maar een nachtje blijft.
Het sanitair is hartstikke ruim en schoon.
Het sanitair is hartstikke ruim en schoon.

Deze keer koken en eten we in de camper en leggen we M. en C. op tijd in bed. Voor ons opnieuw een relaxed avondje dankzij twee kinderen die snel in slaap vallen. Hier kan ik best aan wennen! Camiel denkt daar anders over, hij zou het liefst op de verschillende campings wat langer blijven en hij vindt het maar niets dat we ook hier maar één nachtje blijven. We beloven hem plechtig dat we in de grote vakantie overal 3 of 4 nachten blijven slapen. Als we langer met een camper op pad zouden zijn, dan zouden we er ook voor kiezen om vaker 2 nachten op een plek te blijven.

De zon gaat onder en kleurt alles in roodtinten.
De zon gaat onder en kleurt alles in roodtinten.

Maandagochtend rijden we naar Muiden en parkeren we de camper gratis op het P+R-terrein. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar de haven waar onze boot naar Pampus vertrekt. Hier bezoeken we een hartstikke stoer fort waar vanwege de Pasen allerlei extra activiteiten zijn. Ook dit bezoek is een apart blog waard, nog even geduld dus. Na ons tochtje naar Pampus lopen we terug naar de camper. We hadden gedacht ‘m handig te hebben geparkeerd. Viel dat even tegen: in de bocht waar we doorheen moesten stonden allemaal auto’s illegaal geparkeerd. Daar gingen we nooit doorheen passen met onze villa op wielen… Achteruit het parkeerterrein af dan maar. Gelukkig ging dat goed.

Nu is het einde van onze campertrip echt bijna in zicht. We rijden naar Oldebroek, gooien de tank weer vol en brengen de camper terug. Met de eigenaar van onze Goboony-camper maken we een praatje en we hebben nog iets lekkers voor hem meegenomen omdat hij ons zijn ‘zomerhuisje op wielen’ wilde verhuren.

Wij vonden het een geweldige ervaring om met een camper op pad te gaan. Echt een aanrader!

Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Kosten mini camperreis in Nederland

Voor de huur van deze hele ruime gezinscamper betaal je in het laagseizoen 73 euro en in het hoogseizoen 92 euro. Daarnaast geldt er een eenmalig bedrag van 150 euro voor de uitgiftekosten. Hoe langer je huurt, hoe voordeliger het dus wordt omdat je dan de eenmalige kosten kan verdelen over meerdere nachten.

Voor het overnachten kan je kiezen uit een camperplaats of een plek op een camping. Die laatste is meestal duurder. Wij betaalden voor 1 nacht op Camping Corfwater 31 euro en voor 1 nacht op camperplaats Jachthaven Naarden 18 euro.

Zo’n camper rijdt niet op water en verbruikt natuurlijk wat meer dan een gewone auto. Wij betaalden 70 euro voor de diesel en reden hiermee 420 kilometer.

Aan het einde van onze campertrip tanken we nog even.
Aan het einde van onze campertrip tanken we nog even.
De route van onze camper roadtrip.
De route van onze camper roadtrip.

Kosten voor uitstapjes en eten heb je zelf in de hand. Wij gingen één keer uit eten en betaalden hiervoor 55 euro. Het Marinemuseum was gratis met onze Museumkaart, net als de Broekerveiling. Voor ons boottochtje naar Pampus betaalden we dankzij een kortingsacties 48 euro voor 2 volwassenen en 2 kinderen.

Lijkt het jou ook leuk om een keer met een camper op vakantie te gaan?

Bekijk hier direct het aanbod van Goboony campers!

Meer lezen

Enthousiast geworden en nieuwsgierig wat we nog meer schreven over camperen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

De camper werd ons ter beschikking gesteld. Wij geven onze eigen én eerlijke mening.