Op zoek naar kindvriendelijke camperplaatsen

3
114
Op zoek naar kindvriendelijke camperplaatsen.
Op zoek naar kindvriendelijke camperplaatsen.

Op vakantie gaan is leuk en ik kan zo genieten van de voorpret! Deze keer bestaat de voorpret uit het zoeken van kindvriendelijke camperplaatsen in Nederland. Eerder vertelde ik al dat we met een camper van Camptoo op pad gaan. We hebben zitten brainstormen over de route van onze roadtrip en ik bedacht me dat het voor veel mensen een droom is om met een camper door Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland te reizen. Het vraagt alleen een flinke spaarpot. Datzelfde gevoel van vrijheid en toeristische hoogtepunten kan je ook in ons eigen land vinden. Hoef je minder lang voor te sparen. Van over de hele wereld komen er toeristen naar Nederland om onze bollenvelden en molens te bekijken, zou het dan niet ontzettend leuk zijn om met onze camper de toerist uit te hangen in eigen land? Dus naar de molens bij Kinderdijk, de Keukenhof en Volendam?

Wij zijn helemaal nieuw in de wereld van de campers en camperreizen. Ik ben dus begonnen met het zoeken naar kindvriendelijke camperplaatsen in de buurt van onze nationale highlights. Ook interviewde ik de eigenaar van ‘onze’ camper en vroeg hem naar tips.

Op zoek naar kindvriendelijke camperplaatsen.
Op zoek naar kindvriendelijke camperplaatsen.

Kindvriendelijke camperplaatsen

Ok, een camperplaats die geschikt is om met kinderen te staan…. Ik vermoed dat we allemaal de camperplaatsen kennen die uit alleen beton bestaan en direct naast een drukke weg liggen. Dat lijkt mij niet geschikt voor kinderen. Tijd voor wat research!

Camperforum

Op het camperforum vind ik een topic met camperplekken die geschikt zijn om met kinderen heen te gaan. Alleen zijn dat vooral tips voor het buitenland, daar hebben wij nu niets aan. Wel vind ik andere handige informatie op dit forum en leer ik dat kamperen met een camper door hen camperen wordt genoemd. In het forumgedeelte over Nederland heb ik een tijdje zitten lezen en krijg ik al wat handige tips:

 • Bij Hoorn kan je bij de jachthaven staan en vanaf daar loop je zo de oude stad in. Ook de haven schijnt gezellig te zijn. In Hoorn kan je met de stoomtram naar Medemblik en daarna terug met de trein of boot.
 • Vanaf Den Helder kan je met de boot naar Texel, een oversteek die door camperaars vaak als voet- of fietspassagier wordt gemaakt voor een dagje op dit eiland.
 • Ik leerde dat je zowel ‘losse’ camperplekken hebt als plekken voor campers op reguliere campings.

Oei, te veel leuke ideeën daar. Ik heb de website weg geklikt voordat ik helemaal niet meer kon kiezen…

Nederlandse Kampeerauto Club

Al snel kwam ik op de website terecht van de Nederlandse Kampeerauto Club. Wow, ze hebben 34.000 leden en zijn daarmee de grootste camperclub van Europa. De NKC biedt inspiratie maar is ook belangenbehartiger. Eens kijken of er praktische tips te vinden zijn… Helaas, ook hier vooral buitenland. Verder zoeken dus naar mijn kindvriendelijke camperplaatsen in Nederland.

Campercontact

He, dit is handig! Een website met 18.000 camperplaatsen in heel Europa. Inclusief ‘verse’ beoordelingen van camperaars en een handige zoekfunctie. Ik ontdek meteen dat er naast camperplaatsen en campings ook nog serviceplekken bestaan, je kan heel makkelijk zoeken naar welke van deze drie je wilt hebben. Campercontact (dat ‘powered bij NKC’ blijkt te zijn) heeft ook een app waar je handig in kan zoeken naar een geschikte camperplek. Ik ga direct op zoek en dit is mijn top 5:

 • Camperplaats Het Groene Hart: hoge beoordeling (8,9), dichtbij de Keukenhof en ondanks de ligging nabij snelwegen en Schiphol schijnt de geluidsoverlast mee te vallen.
 • Camping Kinderparadijs Koggenland: een 9,0 als beoordeling, kleinschalige camping met speelparadijs. Dat zal bij de kinderen in de smaak vallen.
 • Boerencamping De Gouwe Stek: een 7,9 gekregen, op een boerderij en er is een winkeltje met streekproducten.
 • Camping Corfwater: met een 7,7 ook een prima beoordeling en helemaal top is dat deze 100 meter van de zee ligt. Ik zie ons al naar de zonsondergang kijken.
 • Camperplaats Willemsoord: beoordeling is 8,1, deze camperplaats ligt midden in Den Helder en bijna direct naast een aantal leuke musea en de boot naar Texel.

Ik zocht op Noord-Holland, een 7 of hoger als beoordeling, speelgelegenheid en Internet.

Potentiële camperplekken in Noord-Holland.
Potentiële camperplekken in Noord-Holland.

Voorbereiding camperreis

Normaal gesproken boeken wij alles ruim van tevoren, maar dat hoeft met een camper niet. Een beetje onwennig voelt dat wel, maar meer dan dit kan ik nu niet voorbereiden voor onze camperreis. Ik ben zo benieuwd waar we terecht gaan komen. Het lijkt mij sowieso leuk om zowel een camperplaats als een camping te proberen met de camper. De camping dichtbij zee is in ieder geval een grote kanshebber.

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Inmiddels hebben we onze mini camper rondreis gemaakt. Lees nu het blog over onze camperreis in Nederland.

Meer lezen

Op zoek naar meer informatie over reizen met een camper? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

3 REACTIES

 1. Voor dichter bij huis een hele leuke kindercamping met fijne camperplaatsen. Camping de Adelaar in Voorst. Dichtbij recreatiegebied en zwemwater Busloo. Leuk om een weekend je camper uit te proberen, En voor de kinderen is de boerderij met grote speel schuur een waar speelparadijs!!!

  • Jaaaaa, die ken ik :-). Daar wil ik graag nog een keer heen om te kamperen, maar daarover hebben we nog geen overeenstemming…. Misschien dat we daar een keer heen gaan als we ook nog moeten werken en de kinderen wel al vrij zijn.

 2. Van Hoorn krijg je geen spijt, gezellig stadje, leuke haven, prachtige binnenstad, veel te doen.
  Willemsoord, zou ik even twee keer over nadenken (locatie is op het leukste stukje van Den Helder, maar voor alle andere activiteiten moet je weer een stuk rijden)
  Hihi, kinderparadijs Koggenland, kom je toch weer bij zo’n indoorspeelding uit. ;-). Je kunt dan Enkhuizen, Medemblik en Hoorn leuk combineren.
  Petten is ook leuk! (Petten zelf niet veel te doen, maar wel een mooie uitvalsbasis)
  Ik ben zo benieuwd wat het wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.