Minicamping Wilgenweide: natuurlijke camping bij Tilburg

0
333

Op zoek naar een kleine camping in de buurt van Tilburg, stuitte Froukje op minicamping Wilgenweide in Molenschot. Ze reserveerde er twee nachtjes en wist bij aankomst meteen: dit is een heel goed idee, hier kunnen kinderen heerlijk rondscharrelen.

Minicamping Wilgenweide

De camping is zo gevonden, langs de Bavelseweg in Molenschot wapperen grote vlaggen die verklappen dat hier minicamping Wilgenweide verstopt zit. Via een oprijlaan rijden we het terrein op.

Als we stoppen vraagt de jongste (3), met een vakantie op een groot park nog in het achterhoofd: “Is dit de receptie?” Nou ja, receptie… We moeten ons melden in het woonhuis van de eigenaren. De dochter des huizes begeleidt ons vriendelijk naar het achterste van twee kampeervelden.

Via een oprijlaan rijden we het terrein op. Het ziet er veelbelovend uit.
Via een oprijlaan rijden we het terrein op. Het ziet er veelbelovend uit.

Skelters en fietsjes

Langs de rand van het ruime grasveld staan caravans, wij mogen een lege plek uitzoeken om onze tent op te zetten. We gaan aan het werk, onze jongens gaan op onderzoek uit. Niet veel later komen ze joelend het veld oprijden. De oudste (6) heeft een grote skelter gevonden, zijn broertje kachelt er achteraan op een driewieler.

De kinderen vinden skelters en driewielers en parkeren die voor de tent.
De kinderen vinden skelters en driewielers en parkeren die voor de tent.

Spelen in de kas

Als onze tent staat, doen ze verslag van hun bevindingen en laten ons de camping zien. Op het veld is een speelhuisje met glijbaan en een schommel (dat hadden we al gezien, we hebben goed zicht op het speeltuintje), er is een trampoline en er zijn kassen die gedeeltelijk ingericht zijn als speelplek. Ook grappig, een gedeelte van de kas is bedoeld als plek om droog te kamperen. Handig, een dakje boven je hoofd als het regent.

Altijd goed: een trampoline!
Altijd goed: een trampoline!
In de kas kun je droogkamperen. Leuk idee.
In de kas kun je droogkamperen. Leuk idee.

Verse groenten

We bekijken meteen het toiletgebouw. Het is sober, maar schoon en netjes. Er is een aankleedtafel voor kleine kindjes en de douchehokjes zijn ruim. Er hangt een groot bord met belangrijke telefoonnummers, maar er staat ook op geschreven welke groenten de campingeigenaren op dat moment uit hun eigen tuin te koop hebben. Voor een prikkie koop je hier dus dagelijks verse groenten!

Verse groenten van het seizoen koop je gewoon op de camping.
Verse groenten van het seizoen koop je gewoon op de camping.

Vissen kijken

’s Avonds wordt steevast een groot vuur gemaakt op het terrein. Heel gezellig; iedereen neemt zijn eigen stoel en drankje mee en schuift aan.

Vlak achter onze tent is een visvijver, maar die is hermetisch omheind. Het kinderslot is zelfs voor volwassenen lastig te openen, een pre wat mij betreft. Natuurlijk gaan we samen met de kinderen wel even kijken bij de vissen. Als we stukjes brood in het water gooien zien we enorme joekels naar boven komen om een hapje te pakken.

Eerste hulp bij vroege vogels

Onze kinderen zijn nogal vroege vogels en dat is niet fijn op een camping. Ook wat dat betreft is deze minicamping ideaal. In één van de kassen staat een televisie. Een oud bakbeest, maar als ze de eerste ochtend teveel kabaal maken, laten we ze even Z@ppelin kijken. Daarna spelen we nog een spelletje uit de royaal gevulde spellenkast en tegen de tijd dat ze ook daar genoeg van hebben, komen de eerste mensen uit hun caravans en kunnen we ons met goed fatsoen weer op het veld vertonen.

Minicamping Wilgenweide
’s Morgens in alle vroegte wijken we even uit naar de zithoek in de kas. Zo kunnen onze campingburen nog even verder slapen.

Rustig en veilig

Een open veldcamping als deze zal niet ieders voorkeur hebben. Zeker nu de kinderen nog zo klein zijn, is het voor ons wel heerlijk dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen terwijl we ze ondertussen niet uit het oog verliezen. En als ze al eens uit ons blikveld verdwijnen, horen we wel waar ze zijn, ze zijn immers de enige campinggasten die zoveel lawaai maken.

Voor de tent heb je goed zicht op het veld waar de kinderen spelen.
Voor de tent heb je goed zicht op het veld waar de kinderen spelen.

Praktische informatie

De camping ligt in Molenschot, in de gemeente Gilze-Rijen, dichtbij de A58 (soms hoor je hem). De omgeving is bosrijk en het dorp ligt tussen de steden Breda en Tilburg. De Beekse Bergen en de Efteling liggen op een steenworp afstand en ook België is dichtbij.

Boodschappen doe je in Bavel of Gilze, allebei op ongeveer 4 kilometer van de minicamping vandaan.

Voor een grote tent, 2 personen, toeristenbelasting en elektriciteit rekent de eigenaar 17,70 euro per nacht. Baby’s tot 1 jaar zijn gratis, voor kinderen van 1 tot 12 jaar betaal je 4,50 per nacht (prijspeil 2018). Er is WiFi tegen betaling. Kijk voor alle prijzen op de website van minicamping Wilgenweide.

Iets voor jou, zo’n rustige, kleine camping, of heb je liever wat reuring?

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in de omgeving van Tilburg? Klik & Kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.