Inpakken: aardappels, pindakaas, hagelslag en boter?

3
168
Kom jij op vakantie in een supermarkt of neem je alles van huis mee?
Kom jij op vakantie in een supermarkt of neem je alles van huis mee?

Iedereen maakt er grapjes over: Nederlanders die hun halve voorraadkast inpakken als ze op vakantie gaan. Nog een zak aardappelen in de caravan leggen en de lege ruimte opvullen met flessen wijn terwijl ze naar Frankrijk gaan. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die dat eerlijk durfde op te biechten. Jij wel? Daarom legde ik de vraag voor aan de KidsErOpUit-bloggers: “Dames, willen jullie eerlijk vertellen wat jullie voor etenswaren meenemen van huis als je op vakantie gaat?”.

Kom jij op vakantie in een supermarkt of neem je alles van huis mee?
Kom jij op vakantie in een supermarkt of neem je alles van huis mee?

Inpakken: aanmaaklimonade

Marije: “Als wij naar het buitenland op vakantie gaan neem ik niet eens heel veel voedingsmiddelen mee… We zijn ervan overtuigd dat we ook daar alles wel kunnen kopen. Toch verdwijnen er stiekem heel wat etenswaren in onze bagage en dit is echt niet alleen voor onderweg… Een fles aanmaaklimonade, pak crackers, pot pindakaas, honing en een pak speltmeel verdwijnen vaak in de bagage. Ook nemen we meestal kruiden mee om op de plaats van bestemming mee te kunnen koken en vaak zijn de ingrediënten voor de eerste maaltijd op dag van aankomst al gehaald zodat we niet gelijk naar een winkel hoeven.
Tuurlijk kan ik zonder deze spullen op vakantie maar ik vind het wel fijn om ze mee te hebben!”.

Inpakken: ontbijtkoek

Mandy: “Oh als we naar het buitenland gaan dan nemen we altijd genoeg mee (tja, ze hebben geen supermarkten in het buitenland…). Kaas gaat er sowieso mee, liefst ook nog een stuk geseald. En hagelslag natuurlijk en ontbijtkoek, want ja dat heb je daar echt niet. Ook boter voor op brood gaat mee, ik heb nu een aantal keer boter gekocht op vakantie en die was mega zout. Dus nee, dat neem ik lekker zelf mee. Natuurlijk koffie en thee, limonade, pindakaas en kruiden om te koken. Tot slot nog eten voor de eerste twee dagen. Nu heb ik nog niet eens de dingen genoemd voor onderweg…”.

Check: in het buitenland hebben ze ook supermarkten. Zelfs groter dan in Nederland!
Check: in het buitenland hebben ze ook supermarkten. Zelfs groter dan in Nederland!

Inpakken: melkpoeder

Saskia: “We nemen niet heel veel mee. Wat basis kruiden, eten voor de eerste dag en natuurlijk eten voor onderweg. Of natuurlijk? Voor ons is het normaal om eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Ik vind het zonde van de tijd en het geld om in een wegrestaurant te eten of te gaan zoeken naar een leuk tentje onderweg, die vind ik namelijk nooit. We zorgen wel voor extra lekkere dingen en proberen onderweg een picknickplekje te vinden. Toen de kinderen nog de fles kregen namen we wel altijd voldoende melkpoeder mee voor de hele vakantie, dat was in Frankrijk echt een flink stuk duurder en smaakte net anders tot groot ongenoegen van een van de kinderen”.

Inpakken: pannenkoekenmeel

Fieke: “Ook wij nemen een paar dingen voor onderweg mee, maar daarnaast niet heel veel. Het enige wat ik altijd mee neem is een pak pannenkoekenmeel waar alleen water bij moet. Dit gebruiken we op de eerste dag als we niets anders hebben, maar vaak blijft het liggen en komt het van pas als we een keer later terug komen op de camping dan gepland en we geen tijd meer hebben voor boodschappen. Er gaat altijd meer mee terug uit het land van bestemming dan er mee heen gaat”.

Inpakken: Nespresso cups

Suzanne: “Als we in eigen land blijven gaat er niets mee. Maar naar het buitenland gaat er in ieder geval eten mee voor de eerste dag, een tas met eten, drinken en fruit voor onderweg (ook wij gaan liever picknicken dan in een wegrestaurant eten). Ook de niet-houdbare producten die ik thuis nog over heb en niet zo lang goed blijven, gaan mee in de koelkast. Voor op de camping neem ik alleen dingen mee die ze daar niet hebben: sterrenmuntthee, hagelslag en vlokken, nasikruiden, pindasaus en kroepoek, basiskruiden, schenkstroop en poedersuiker. En als laatste een voorraad Nespresso cups voor de hele vakantie. Want wij hebben in de vouwwagen een Nespresso apparaat”.

Inpakken: eten voor onderweg

Lineke: “Eh… eerlijk gezegd alleen maar wat spullen voor onderweg het eerste stuk. Daarna slaan we onze slag in Duitsland…. grosser, besser und billiger en ook wij nemen meer mee terug uit het vakantieland dan naar het vakantieland!”

Welke etenswaren neem jij vanuit huis mee op vakantie? Ik ben benieuwd wie er nu die zak aardappelen mee neemt. Misschien een van de lezers van KidsErOpUit?

Meer lezen

Lekker eten op vakantie kan ook als je zelf kookt. Klik & kijk voor inspiratie op het gebied van koken op de camping:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

3 REACTIES

  1. Ik heb ooit met iemand van Arke zitten praten toen ik op mocht komen dagen voor de geschillencommissie. Ik vroeg haar wat de belachelijkste klacht was die ze ooit had gehad. ‘Dat er geen pindakaas was op de Dominicaanse Republiek’. Hahahah.
    Ik neem wat broodbeleg, kruiden en een paar zakjes gedroogde spullen mee (pasta en rijst). Als we met de auto gaan. Anders neem ik niets mee.

  2. Ha wat leuk om te lezen! Ik neem niets mee. Wel de andere kant op, ik neem altijd eten mee terug uit het buitenland. Wat ik wel miste toen we in Frankrijk woonde was Chocomel. Vroeg vrienden altijd om Chocomel en appelstroop mee te nemen wanneer ze kwamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.