Deze zomer op vakantiekamp? Dit zijn de keuzes van onze kids

0
105
Tina zomerkamp Bos
Het Tina zomerkamp Bos.

In de zomer op vakantiekamp, overweeg jij dat voor jouw kinderen? De keuze aan zomerkampen is tegenwoordig ontzettend groot. De kinderen van Fieke en Jolinda hebben een hele toffe keuze gemaakt voor dit jaar. 

Bent kiest voor het wetenschapskamp van de TU Delft

Een kamp op de campus van de TU Delft, dat is toch de droom van elk nieuwsgierig en leergierig kind met een interesse voor techniek? Het was voor de zoon van Jolinda (11) in ieder geval geen lastige keuze toen hij tussen alle andere toffe vakanties het TU Delft kamp zag staan.

Tijdens het wetenschapskamp leer je alles over 3D en Virtual Reality. Ook krijgen kinderen les van echte wetenschappers en ontdekken ze vooral hoe leuk science kan zijn. Want wetenschap is absoluut niet saai en helemaal niet alleen voor nerds.

Vorig jaar koos de zoon van Jolinda ervoor om meer te leren over dieren en ging hij op kamp met Vinea naar de Beekse Bergen. Een onvergetelijke ervaring en hij ontdekte dat hij best een week van huis kan. Dus dook hij dit jaar weer op de website van Vinea en was er al snel uit. Wij vragen hem waarom hij voor het TU Delft kamp kiest.

“Ik vind het leuk om dingen te bedenken en ze daarna te bouwen. Na de zomer ga ik naar het technasium en daar heb ik veel zin in. Het lijkt mij leuk om voor die tijd al met techniek bezig te zijn. Later wil ik misschien wel gaan studeren aan de TU Delft, nu kan ik alvast kijken hoe het daar is.” 

Wat hem het allerleukste lijkt van het kamp? 

“Een 3D dier ontwerpen, programmeren en bouwen. Laser snijden, 3D-printen en Virtual Reality. Dat lijkt me allemaal zo vet!”

Lees hier meer over het TU Delft wetenschapskamp.

TU Delft vakantiekamp Vinea
Na het lezen van de informatie over het TU Delft kamp is de zoon van Jolinda overtuigd van zijn keuze.

Stoere dochter kiest voor een Tina kamp in het bos

Wat doe je als je van typische meidendingen houdt, maar ook graag in bomen klimt? Dan kies je voor een Tina zomerkamp in het bos. De jongste dochter van Jolinda (9) is zo’n meisje dat in haar glittershirt het liefste buiten speelt. Of een Tina leest. De activiteiten van het Tina zomerkamp zoals klimmen, een kledingstuk pimpen, een dansworkshop en veel lol maken met nieuwe vriendinnen zijn haar op het lijf geschreven.

Ook haar vragen we waarom ze voor dit kamp kiest. “Vorig jaar ging ik mijn broer ophalen in de zomer van zijn vakantiekamp in de Beekse Bergen. Dat zag er heel erg leuk uit en ik wilde toen eigenlijk ook wel zoiets doen. Maar dan iets dichterbij, ik vind het ook wel spannend. En ik wil ook wat anders doen, meer meisjesdingen.” 

Wat lijkt jou het allerleukste van het Tinakamp?

“Je kledingstuk pimpen, want ik hou heel erg van knutselen. En klimmen, daar ben ik ook goed in. Als het mooi weer is hoop ik dat we vaak gaan zwemmen. En niet alleen maar Tina’s lezen.” 

Lees hier meer over het Tinakamp in het bos.

Tina vakantiekamp Vinea
Een Tina lezen kan volgens Lina ook prima buiten.

Jet kiest voor een ponykamp in de bossen bij Eerbeek

Wat wil je het liefste als je helemaal gek bent van ponyclubboeken en vanuit je slaapkamerraam op een wei met paarden uitkijkt? Op ponykamp natuurlijk. Jet is gek op dieren en wil niets liever dan leren paardrijden. Een ponykamp is haar dus op het lijf geschreven. Een kamp waarin je (beter) leert paardrijden, de pony’s mag verzorgen en ook nog leuke andere activiteiten met de groep gaat doen. Zoals zwemmen en hoefijzerversieren.

Jet heeft haar oudere zus Roos al twee keer in de zomer op vakantiekamp zien vertrekken enthousiast thuis zien komen. Dat wil zij ook graag. Toen ze de mogelijkheid zag om op ponykamp te gaan zonder zelf rijervaring te hebben wist ze het zeker. Dit kamp moest het worden.

“Ik twijfelde even tussen een halve week of een hele week kamp en ga toch voor het kamp van een week. Ik zou het jammer vinden als ik als één van de eerste het kamp moet verlaten en dat de rest van de meiden nog lekker blijven.” 

Wat lijkt jou het allerleukste aan het ponykamp?

“De hele dag met de paarden bezig zijn, daar heb ik heel veel zin in. Maar het lijkt mij ook heel leuk om te gaan knutselen, dat vind ik thuis altijd heel leuk om te doen.” 

Lees hier meer over het ponykamp voor beginners.

Vinea ponykamp voorbereiding
Jet kan niet wachten tot het ponykamp begint, zeker nu ze echte paardrijkleding van vrienden mocht lenen!

Ook in de zomer op vakantiekamp? 

Lijkt het jou ook zo leuk voor je kinderen om in de zomer op vakantiekamp te gaan? Dan ga je bij Vinea Vakanties vast iets leuks vinden, het aanbod is zo groot!

Wij vinden het leuk om te horen welk vakantiekamp in de zomer jullie kiezen!

Meer lezen

Nieuwsgierig geworden naar zomerkampen voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vinea Vakanties. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.