Wereldrestaurant A1: het kindvriendelijkste restaurant van Deventer

Blogger Suzanne ging met haar gezin uit eten bij Wereldrestaurant A1 en schreef n.a.v. dit etentje de eerste restaurant recensie voor KidsErOpUit.

Wereldrestaurant A1 in Deventer

Sinds kort (eind 2014) zit aan de A1, bij afrit Deventer-Oost een nieuw restaurant: Wereldrestaurant A1. Na enkele enthousiaste berichten van kennissen besloten wij als afsluiting van de voorjaarsvakantie met onze kinderen daar te gaan eten. We troffen een paradijs voor kinderen, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten!

Vriendelijke ontvangst

Direct bij binnenkomst word je vriendelijk ontvangen bij een balie, waar je, in tegenstelling tot andere restaurants, direct betaalt voor je tafel. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, betaal je een totaalbedrag voor je maaltijd exclusief non-alcoholische drank. Wil je wijn of bier, dan wordt een toeslag gerekend. Wij waren met ons vieren 85 euro kwijt (weekendtarief, zonder alcohol). Hier mag je twee uur voor zitten, daarna betaal je 2,50 euro per half uur bij.

Als je voor het eerst in het Wereldrestaurant gaat eten, krijg je na het afrekenen direct een persoonlijke rondleiding. Eén van de vele medewerkers neemt je mee naar de centrale middenruimte, waar tientallen koks op kookeilanden ter plaatse allerlei maaltijden bereiden: van Italiaanse pasta’s en pizza’s, tot Chinese wokschotels, van Japanse Sushi tot heerlijk gegrild vlees en vis, van Thaise gerechten tot speciale kinderbuffetten. Warme en koude voorgerechten, soepen, tientallen hoofdgerechten, een enorm uitgebreid dessertbuffet en stokbrood met kaasjes lachen je toe tijdens de rondleiding. Nog voor je bij de je tafel aankomt loopt het water je in de mond en weet je niet hoe snel je uitgebreid wilt rondkijken en proeven van al dat lekkers.

Indiaas, Italiaans. Vis, vlees, groente, fruit. Koud, warm, gegrild, gewokt. Alles is er!
Chinees, Indisch, Indiaas, Italiaans. Vis, vlees, groente, fruit. Koud, warm, gegrild, gewokt. Alles is er!

Heerlijk eten én kindvriendelijk

Nadat wij persoonlijk naar onze tafel waren gebracht konden de kinderen niet wachten om iets lekkers van het buffet uit te zoeken. Ze lieten zich de pannenkoeken, poffertjes, friet, frikadellen en het verse fruit goed smaken. Terwijl de kinderen tot twee keer toe hun bord vol laadden met eten, genoten wij van een aantal voorgerechten.

Toen de kinderen na twee eetrondes naar het toilet moesten, wachtten hen een verrassing. Onderweg naar het toilet kwamen ze langs een speelzaal met een indoor speeltuin met klimtoren, glijbanen, interactief spel, een voetbaltafel en een echte bioscoop met 30 stoelen waar de film Frozen draaide. De kinderen hadden gelukkig hun buik vol, want verder eten was geen optie meer. De schoenen gingen uit en ze verdwenen in de speelzaal. Er was zelfs een personeelslid aanwezig die enige toezicht hield! Ik ging met een gerust hart weer naar boven.

Als de kinderen klaar zijn met eten kunnen ze heerlijk spelen.
Als de kinderen klaar zijn met eten kunnen ze heerlijk spelen.
Een groot speelparadijs, mét toezicht.
Een groot speelparadijs, mét toezicht.
Zelfs de toiletten zijn kindvriendelijk.
Zelfs de toiletten zijn kindvriendelijk.

Steef had ondertussen vers gegrild vlees en een heerlijk bord met eten geregeld, zodat we rustig konden eten. Het was heerlijk. Toen onze twee uur er bijna op zat hebben we de kinderen opgehaald om nog langs het dessertbuffet te gaan. De chocoladefontein, creme brulee, soesjes, slush puppy, vers schepijs en het fruit, het was allemaal even lekker.

Een chocoladefontein doet het altijd goed bij kinderen (en natuurlijk ook bij papa en mama).
Een chocoladefontein doet het altijd goed bij kinderen (en natuurlijk ook bij papa en mama).

Na twee uur gingen we voldaan terug naar huis. We hebben heerlijk gegeten, de kinderen hebben zich prima vermaakt en de service was top. Wat een geweldig restaurant voor gezinnen met (jonge) kinderen!

Ben jij al eens bij Wereldrestaurant A1 geweest?

Meer lezen

Suzanne schreef meer leuke blogs. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelInpakken: aardappels, pindakaas, hagelslag en boter?
Volgend artikelVrijdagse vragen: DrawYourMap
Suzanne is sinds 2014 blogger bij KidsErOpUit, getrouwd met Steef en moeder van twee zoons (2006 en 2009). Ze wordt enthousiast van actieve en stoere jongensuitjes. En gaat tot het uiterste om de ultieme kampeerparadijsjes te ontdekken waar ze met haar gezin in de vouwwagen doorbrengt. Het liefst in een gebied met rust, ruimte en natuur.

6 REACTIES

  1. Wow! Zou het restaurant een dependance willen openen in Noord-Holland? Als ik in de buurt ben staat deze op mijn lijst. Nice!

  2. Top!! Echt niks op aan te merken. Helemaal geweldig deze mensen begrijpen hoe het hoortservice is er helemaal geweldig, het eten is er heerlijk en de prijs is ook zeker voor gezinnen goed te doen. Dan is het ook nog eens een paradijs voor de kinderen en bovenal is het er ook nog eens super schoon. Wat ook heel belangrijk is. Niks anders dan mijn complimenten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.