Langs de IJssel

Spelen langs de oever van de IJssel in Deventer is een uitje waar je je rustig een halve dag mee kan vermaken. Je hebt een prachtig uitzicht en kinderen zijn vaak gek op spelen met water. Saskia vertelt je meer.

Spelen langs de IJssel bij Deventer

Langs de IJssel zijn meerdere kleine strandjes waar het heerlijk picknicken is. Maar let op, zwemmen in de IJssel raden we af in verband met de sterke en soms onverwachte stroming!

Zicht op Deventer vanaf de overzijde van de IJssel
Zicht op Deventer vanaf de overzijde van de IJssel

Het is alweer een tijd geleden dat wij een paar uur hier doorbrachten. Opa en oma maakten een riviercruise en voeren langs Deventer. Ruim op tijd zaten we aan de IJssel. Op het strandje liggen stenen, zoon C. maakte er al snel een sport van om die zo ver mogelijk in het water te gooien. Hoe meer spetters er daarbij kwamen, hoe leuker het was. Een achtergelaten pannetje zorgde voor meer waterpret. Het is zo mooi om te zien hoe lang kinderen met dit soort simpele dingen kunnen spelen. Maar avontuurlijk was het voor hen ook: klimmen op stenen en met papa op de strekdam lopen. Langsvarende boten bekijken, de trein die langs komt en ondertussen wachten waar de boot van opa en oma blijft. Na het lange wachten was de boot van opa en oma zo voorbij, even zwaaien, even bellen en weg waren ze.

Spelen met een achtergelaten pannetje.
Spelen met een achtergelaten pannetje.
Water + zand = blije kinderen
Water + zand = blije kinderen

Wij keken nog even achterom, zagen Deventer zo mooi aan de IJssel liggen en gingen met een vakantiegevoel terug naar huis.

Kamperen aan de IJssel

Wil je langer van dit mooie uitzicht genieten? Dan heb je geluk, want Stadscamping Deventer ligt direct tegenover de Deventer skyline. Met het pontje ben je ook zo in de Deventer binnenstad. Hier bevindt zich onder andere het Speelgoedmuseum.

Wil je weten wat Deventer nog meer te bieden heeft? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelSprookjesachtige tussenstop
Volgend artikelOnbekend maar zo leuk: Playmobil Park
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.