Gezinspark ’t Smallert op de Veluwe, daar is van alles te beleven!

Tijdens een weekje vakantie op de Veluwe gaat Daphne met haar dochters een dagje naar Gezinspark ’t Smallert. De meiden verheugen zich op het kaarsen maken. Daarnaast is er een leuke speeltuin en een forellenkwekerij met visvijvers. Die afdeling slaan we over, maar voor kinderen die van vissen houden een bezoekje waard!

Kaarsenmakerij op Gezinspark ’t Smallert

Bij de kassa van Gezinspark ’t Smallert horen we dat er bijna een workshop kaarsen maken begint. We besluiten meteen aan te sluiten en daarna te gaan spelen.

Eerst komen we in de winkel, hier moet ik beloven dat ze straks wat langer mogen kijken. Door de winkel heen lopen we naar de zijkant waar de workshop gegeven wordt. We wachten op de bankjes tot het gaat beginnen. Allemaal zullen we twee kaarsen gaan maken.

Je mag als ouder alleen mee in de ruimte als je zelf ook kaarsen gaat maken, anders moet je buiten de kaarsenmakerij wachten. 

De kaarsenmakerij op Gezinspark 't Smallert
De kaarsenmakerij op Gezinspark ’t Smallert
Wat veel mooie kaarsen zijn er
Wat veel mooie kaarsen zijn er

De workshop kaarsen maken

Al snel zijn alle mensen die mee doen er en krijgen we uitleg over hoe we de kaarsen moeten maken. Daar blijkt wel een beetje geduld voor nodig te zijn.

Met twee lonten, die ongeveer even lang moeten zijn, mogen we dompelen in de was. Daarna moeten we even wachten om de was te laten afkoelen en dan opnieuw dompelen. Als je te lang dompelt smelt de was weer van je lont af, dus het is best een precisie werkje. Gelukkig tellen de twee oudste meiden zelf en dompelen de jongste en ik tegelijk, zo moet het goed komen. Af en toe houden de meiden hun kaarsen even bij het overzicht om te kijken of hun kaars al dik genoeg is.

Als de kaars eindelijk dik genoeg is mogen de meiden een vorm uitkiezen en een kleur. Vooral dat laatst is best lastig! Met het eindresultaat zijn we allemaal blij. 

Een van deze kaarsen kan je gaan maken
E. heeft nog even te gaan
Een mooie vorm uitkiezen
Een mooie draaikaars
De kaarsen moeten weer afkoelen
Welke kleur gaat het worden?
De kaarsen krijgen kleur
Het eindresultaat

Buiten spelen in de speeltuin van Gezinspark ’t Smallert

In Gezinspark ’t Smallert is een speeltuin te vinden waar ook op het water gespeeld kan worden. Ik neem voor de zekerheid droge kleren mee voor de meiden, grote kans dat we deze nodig zullen hebben.

We lopen een rondje door de speeltuin en zoeken een plekje voor onze spullen. Al snel staan de meiden bovenaan de grote glijbaan met een jutezak. Glijden maar! Daarna is het uiteraard tijd om met het vlot naar de overkant van het water te gaan en terug via de stapstenen terug. Wel zonder slippers en schoenen, voor het geval er eentje misstapt.

Al snel komt de middelste naar mij toe: “Het water is heel koud, maar gelukkig niet zo diep”. Ze stapte mis, maar viel er gelukkig niet helemaal in. Alleen natte benen, dus snel afdrogen en weer verder spelen!

Glijden maar!
Gezinspark ’t Smallert
Spelen op het water

De forellenkwekerij op Gezinspark ’t Smallert

Er zijn diverse visvijvers op het terrein. Naast dat je zelf kunt vissen, op het bord vooraan bij de kassa staat aangegeven waarop gevist kan worden, zijn er ook rondleidingen door de kwekerij. Uiteraard kan er ook verse vis gekocht worden, mocht je deze liever niet zelf vangen. 

Er zijn verschillende visvijvers

Praktische informatie

Van eind maart tot eind oktober is het park alle dagen open van 10 tot 18 uur. Er is een combikaart te koop waarmee je kaarsen kunt maken, kunt spelen en een rondleiding krijgt bij de forellenkwekerij. De combikaart kost 11 euro (prijspeil 2019).

Je kan ook alleen naar het speelpark, alleen kaarsen maken of alleen gaan vissen. Neem voor deze tarieven en voor meer informatie over het park een kijkje op de website van Gezinspark ’t Smallert.

Parkeren is gratis voor de deur en er is een restaurant aanwezig. Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. 

Ligging Gezinspark ’t Smallert: 

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor uitjes op de Veluwe? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.