Verlanglijstje voor Sinterklaas: onze top 10

2
351

Vandaag komt Sinterklaas weer naar Nederland en worden de eerste verlanglijstjes in de schoen gestopt. Heb jij nog inspiratie nodig? Dan ga je dat vast en zeker vinden in de KidsErOpUit cadeautjes top 10 voor het hele gezin.

Verlanglijstje

Hoe ouder de kinderen worden, hoe beter ze weten wat ze willen hebben. Maar ook: tot de ontdekking komen dat ze al zo verschrikkelijk veel hebben. Nog meer autootjes en knuffels in huis? Nee, het is genoeg. Het is tijd voor cadeautjes die passen bij vakantie en er op uit gaan. Op volstrekt willekeurige volgorde is dit onze top 10 voor op jullie verlanglijstje.

Museumjaarkaart

Uit betrouwbare bron weet ik dat deze kaart voor ons in de zak van Sinterklaas zit. Hier gaan we plezier aan beleven, want je kan gratis bij heel veel musea naar binnen. Om er een paar te noemen: Spoorwegmuseum, Openluchtmuseum, Maritiem museum, Tropenmuseum en het Rijksmuseum. Blok die kerstvakantie maar, je gaat tijd te kort komen.
Een Museumkaart kost 55 euro voor volwassenen en 27,50 euro voor jongeren t/m 18 jaar.

Selfiestok

Een half jaar geleden had ik de lachers op m’n hand toen ik vertelde dat ik een selfiestok had gekocht, maar na het zien van onze gezellige vakantiefoto’s met het hele gezin er op werd het al wat stiller. Misschien tijd om Sinterklaas eens lief aan te kijken zodat je volgend jaar ook een complete gezinsfoto op vakantie hebt?
De superselfiestok kost 15 euro.

Met de selfiestok aan het fotograferen.
Met de selfiestok aan het fotograferen.

Squla kwartet Aardrijkskunde

M. kreeg dit geweldige kwartet voor haar verjaardag. Volgens het doosje geschikt voor groep 7 en 8, maar onze dame in groep 4 weet er ook wel raad mee. Spelenderwijs leert ze al welke landen in welk werelddeel liggen.
Het Squla Aardrijkskunde kwartet kost 6 euro.

Wereldbol met licht

Klaar met kwartetten? Pak de globe erbij en wijs aan waar de verschillende werelddelen liggen. Daarna begint de zoektocht naar de landen. Een wereldbol met licht is niet alleen educatief verantwoord maar staat ook nog eens erg gezellig.
Een wereldbol met licht kost bij Bol.com circa 22 euro.

CD De allergrootste hits van Kinderen voor Kinderen

De perfecte cd voor onderweg. Het begint met Kinderen voor Kinderen klassiekers uit onze eigen kindertijd en eindigt met de hits van de afgelopen jaren. Heerlijk samen mee zingen met “Op een onbewoond eiland” en “Hallo Wereld”. De vakantiesfeer zit er in de auto meteen in.
De allergrootste hits van Kinderen voor Kinderen kost 10 euro.

Kinderrugzak

Eerder vertelde ik al waarom onze kinderen op vakantie een eigen rugzakje hebben en waar je op moet letten bij de aanschaf. Geïnspireerd geraakt? Stop dan zo’n leuke kinderrugzak in de zak van Sinterklaas.
Een Vaude kinderrugzak kost 25 euro.

De Vaude kinderrugzak van dichtbij bekeken: veel (afsluitbare) vakjes, verstelbare bandjes, reflecterend materiaal en in leuke kleurtjes.
De Vaude kinderrugzak van dichtbij bekeken: veel (afsluitbare) vakjes, verstelbare bandjes, reflecterend materiaal en in leuke kleurtjes.

Hema natuur- en ontdekafdeling

Bij de Hema vind je een apart schap met allerlei producten die in het teken staan van de natuur en ontdekken. Wij nemen elke vakantie een insectendoosje mee, maar ook de verrekijker staat op C.’s verlanglijstje. Een echte aanrader volgens C. is het boekje met dierensporen.
De prijzen variëren, maar beginnen al bij een paar euro.

iTunes Card om de Veldgidsapp te kopen

Bij dit onpersoonlijke cadeau hoort een gedichtje om te laten weten wat de bedoeling is. Ik maak het jullie makkelijk en rijm alvast wat voor:

Sint zat te denken,
wat hij XX zou schenken.
Ze houdt van wandelen,
maar kan niet alle vragen behandelen.
Mama, wat is dit voor spoor?
en wat voor vlinder vliegt daar voor?
Je wil het antwoord wel geven,
maar twijfelt heel even.
Snel pak je je telefoon,
daar staat het antwoord gewoon.
Deze mooie iTunes kaart,
Is voldoende geld waard.
Nu kan jij de VeldgidsApp kopen,
en hoef jij je hersens niet meer te slopen.

De VeldgidsApp kost in de AppStore 3,59 euro en is voor 3,19 euro ook verkrijgbaar voor Android.

De VeldgidsApp helpt om alle vragen van kinderen te beantwoorden tijdens een wandeling.
De VeldgidsApp helpt om alle vragen van kinderen te beantwoorden tijdens een wandeling.

Albelli cadeaubon

Stapels vakantiefoto’s waar je nog iets mee wil? Stop een Albelli cadeaukaart in de zak van Sinterklaas en je hebt mooi een extra motivatie om eindelijk aan de slag te gaan. Nog een extra zetje nodig? Lees dan onze tips om in 14 dagen een fotoboek te maken.
Een Albelli cadeaukaart is verkrijgbaar vanaf 15 euro.

Kaartje voor een kindervoorstelling

Met kinderen naar het theater is altijd leuk. Al voor kinderen vanaf 2 jaar oud zijn er theatervoorstellingen te bezoeken. Dit jaar gingen we al naar Kikker is Jarig en de Kinderen voor Kinderen Musical. Op de planning staat nog Pippi Langkous, Pluk van de Petteflet, Brandweerman Sam en Sneeuwwitje. Kijk eens bij je plaatselijke schouwburg welke voorstellingen er dit theaterseizoen nog komen en stop de kaartjes in de zak van Sinterklaas.

Wat een waanzinnige musical!
Wat een waanzinnige musical!

 

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere handige producten en leuke theatervoorstellingen? Klik & kijk:

Wat staat er bij jullie op het verlanglijstje? Deel je leukste ideeën hieronder.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here