Rijksmuseum met kinderen? Ontdek de leukste kinderactiviteiten

Het Rijksmuseum met kinderen bezoeken? Marije vertelt je alles over haar bezoek.

Rijksmuseum Amsterdam met kinderen

Al lange tijd stond het Rijksmuseum bezoeken met onze kinderen op ons verlanglijstje. Het is een imponerend gebouw met een prachtige vaste collectie die je in je leven gewoon gezien moet hebben. Topstukken als de Nachtwacht, het Melkmeisje, zelfportret van Van Gogh en nog zo veel moois om te ontdekken en te bekijken. Daarnaast is een bezoek aan het Rijksmuseum super te combineren met een dagje Amsterdam, wat het bij ons altijd goed doet!

“gekke meneren bekijken” in het Rijksmuseum

Voor Elin was het Rijksmuseum echt fantastisch. Ze kon bij vele kunstwerken door middel van zoekplaten meer over de schilderijen te weten komen en overal was informatie te lezen. Irza vond het ook wel prima om er lekker rond te slenteren. Zij ging zoals ze zelf zo mooi zei “gekke meneren bekijken” en die hebben we echt genoeg gezien!

De poppenkasten vond Elin het mooiste omdat hier zo enorm veel te zien was, ook heeft zij heel lang bij de Nachtwacht zitten lezen en kijken. Irza vond het enorme schilderij van Van der Helst het leukste omdat hier wel heel veel gekke meneren opstonden en een hond en kindje.

De Nachtwacht in het Rijksmuseum met kinderen
De Nachtwacht wordt op een toegankelijke manier gepresenteerd aan kinderen.
Het Rijksmuseum met kinderen bezoeken is echt heel leuk
Het Rijksmuseum is echt heel erg leuk met kinderen!

Wij gaan nog een keer!

Met kinderen het Rijksmuseum bezoeken betekent dat je in een enkel bezoekje niet alles kunt zien en bekijken. Wij paste ons aan het ritme van de meiden aan. We zijn door sommige zalen in een razend tempo heen gegaan en op andere plekken hebben we juist heel lang gekeken. Ook was op een gegeven moment de interesse weg en zijn we buiten maar in de tuin gaan genieten. Wij gaan dus zeker nog een keer naar het Rijksmuseum. Misschien als de meiden beide wat ouder zijn of juist met zijn tweeën.

Kinderactiviteiten Rijksmuseum

Het Rijksmuseum organiseert verschillende activiteiten voor kinderen. Eén van onze favorieten zijn de workshops die gegeven worden. Sommige hiervan zijn afhankelijk van de tentoonstelling van het moment. Voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar zijn er workshops, maar ook voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Fieke was er tijdens een tentoonstelling van Miro. Haar dochter beleefde een onvergetelijke workshop Miro Meesterwerk maken. Bekijk de site van het Rijksmuseum voor actuele kinderworkshops.

Speurtocht Rijksmuseum

In het Rijksmuseum is een spannend digitaal familiespel te spelen. Met het hele gezin probeer je binnen een uur acht geheimen van het museum te onthullen.
Daarnaast worden meerdere familieworkshops georganiseerd, zoals ‘Schilder je eigen winterlandschap.’

Daarnaast worden elke vakantie extra kinderactiviteiten georganiseerd. Voor de workshops en lessen moet vooraf worden gereserveerd.

Tips:

  • Je mag geen dingen op je rug dragen. Geen rugzak maar ook geen kind in draagdoek of draagzak. Wij hadden Irza op onze rug willen dragen maar dit was niet mogelijk. Een buggy kan dus handig zijn en ook een schoudertas i.p.v. rugzak waar genoeg in kan is een must.
  • De familiegids 19de eeuw of de familie pop-up pannenkoekenschip, maken een bezoekje aan het Rijksmuseum met kinderen nog leuker. Deze twee producten zijn te koop bij de informatiebalie. Hier kan je ook gratis familiekijktips ophalen.
  • Er is een heel breed activiteiten aanbod voor gezinnen. Wij hebben hier niet aan meegedaan maar er zaten echt leuke dingen tussen die wij zeker overwegen voor een volgende keer!
  • Combineer een bezoek aan het Rijksmuseum met kinderen met een dagje Amsterdam. Wij zijn na ons bezoek aan het Rijksmuseum naar het Vondelpark geweest om lekker uit te razen.
Zo vanzelfsprekend: Irza loopt door het Rijksmuseum.
Zo vanzelfsprekend: Irza loopt door het Rijksmuseum.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere leuke kindvriendelijke musea in Amsterdam? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

4 REACTIES

  1. Ja wij zijn ook in Rijksmuseum geweest en mijn dochter vondvhet ook leuk. Sommige geschiedenislessen over schilders en VOC gaan zo leven. Wij sliepen op NDSM terrein in een hotel. En dag erna gingen mijn man en dochter nog naar Nemo. Zie voor mij blog 🙂

  2. Wij zijn gister ook naar het Rijksmuseum geweest. Door de pannenkoekenschip-speurtocht te gebruiken hadden we een kapstok om rond te kijken. Er is zoveel! Mijn dochter van 6 was wel na 2,5 uur helemaal kapot. Tip (ik was het vergeten) neem een oortje en extra stroom voor je smartphone mee, dan hoef je geen multimedia speler te huren. Het was een leuke middag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.