Geitenboerderij Het Geertje in Zoeterwoude

5
312
De geitjes een flesje geven bij geitenboerderij Het Geertje.
De geitjes een flesje geven bij geitenboerderij Het Geertje.

Blogger Lineke werd getipt over een leuk, simpel en gratis uitje… naar Geitenboerderij Het Geertje in Zoeterwoude. Even terug naar boeren eenvoud…

Geitenboerderij Het Geertje

Een grote hit hier in Zuid-Holland voor gezinnen met kinderen is geitenboerderij Het Geertje. Ons eerste bezoek was met B in 2009 toe hij net 2 was. Het lijkt alsof je het erf van een uit de kluiten gewassen kinderboerderij oploopt maar niets is minder waar. Als je iets verder doorloopt kom je in de geitenstal. Dat is in het voorjaar natuurlijk het leukst met alle pasgeboren geitjes.

Maar voor onze kinderen begint het feest pas echt als het winkeltje open gaat en je flesjes geitenmelk of bakjes bix kan kopen om aan de grote geiten te geven. Naast het voeren door het hek kunnen de kinderen ook in de hooiberg tussen de geitjes gaan zitten… maar dat vereist wel wat moed want als je dan een flesje bij je hebt springen ze vol enthousiasme op je schoot… de geitjes.

Spannend, tussen de geitjes!
Spannend, tussen de geitjes!

Meer dan geitjes

Maar naast geiten zijn er ook koeien, ezeltjes, pony’s en varkens op de boerderij en in het voorjaar van bijna alles ook een mini versie. Vanaf het voorjaar kan je er als kind ponyritjes (rondjes) maken. Een kaartje koop je in de boerenlandwinkel. En ben je de beestenboel een beetje beu dan kan je in het restaurantje wat lekkers drinken of een pannenkoek eten. Of gewoon een lekker ijsje kopen. Ben je sportief aangelegd dan kan je er zelfs kano varen, een kano puzzeltocht doen of als visser een bootje huren om op de vaart te vissen.

Het Geertje
Het Geertje

Slapen bij de boer

Genoeg te zien en te doen om een dagje of dagdeel te vertoeven. Kan je er geen genoeg van krijgen of wil je eens meemaken hoe het is om net als de boer wakker te worden van koeiengeloei of kraaiende hanen? Dan is er de mini camping. Je kunt met je eigen tentje op het trekkersveldje staan of gebruik maken van 1 van de 2 trekkershutjes. Het meest unieke is wel de douche/toiletruimte die onder de hooiberg gemaakt is.

Boerenlandwinkel

Traditiegetrouw sluiten wij ons bezoekje bij Het Geertje altijd af met een bezoek aan de boerenlandwinkel. Je kunt hier veel zelfgemaakte zuivelproducten kopen maar ook speelgoed, boekjes en natuurlijk de flesjes melk en bakjes bix. Maar de jongens kopen altijd een lekker geitenkaasje voor mama ;-).

Shoppen voor mama bij de boerenlandwinkel.
Shoppen voor mama bij de boerenlandwinkel.

Even over naar het praktische: entree is gratis… parkeren is gratis… rondkijken is gratis… aaien is gratis… genieten is gratis. Flesjes melk en bakjes bix kosten een klein beetje geld. Een ponyritje eveneens. Wil je meer informatie kijk dan even op de site van Het Geertje zelf!

Ben jij al eens bij Geitenboerderij Het Geertje geweest? Vertel in een reactie hieronder wat jij er van vond.

Meer lezen

Leuke gratis uitjes zijn tof. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

5 REACTIES

 1. Wij gaan er regelmatig naar toe. Wij gaan ook sinds 2009 toen onze zoon nog in mijn buik zat. Hij kijkt nu ieder jaar zijn ogen uit en heeft dit jaar zelfs een kinderfeestje van een vriendinnetje bij Het Geertje gehad en dat vond hij helemaal geweldig.

 2. Zelf heb ik enige tijd in Zoetermeer gewoond en gingen wij regelmatig naar ’t Geertje toe.

  ’t Geertje is inderdaad heel erg leuk. Het kamperen op de minicamping is eveneens leuk. Alleen zijn er wel een paar minpunten te benoemen bij ’t Geertje.

  In het voorjaar en dan met name op een eerste heerlijke lentedag kan het ontzettend druk zijn. Dan kan je bij wijze van spreken over de hoofden lopen.

  Over het algemeen maken ze de stallen regelmatig schoon. Soms zijn er echter momenten dat het er gewoon ranzig is, met name later in het seizoen.

  Naast de kleine en grote geiten en zo nu en dan kalfjes valt er vrij weinig te beleven. Er zijn wel andere dieren, maar de verscheidenheid is klein aan dieren is klein.

  Als ik mag kiezen tussen ’t Geertje of bijvoorbeeld stadsboerderij Het Buitenbeest in Zoetermeer, dan ga ik liever naar De stadsboerderij. Kinderen kunnen daar knuffelen met konijnen, cavia’s op schoot nemen en aaien, vaak hebben ze hier ook jonge geitjes, kalfjes en biggetjes en het is hier schoon. De beheerder van de stadsboerderij loopt altijd rond en staat open voor vragen en hulp. Je mag als kind hem zelfs helpen met het verzorgen van de dieren.
  Sinds vorig jaar is op het oude geitenveld een natuurspeelplaats gemaakt, een activiteiten gebouw en een kruidentuin aangelegd.

  Ook hier kan je je een hele prima vermaken en zeker als kind.

  Tegenwoordig woon in Den Haag en nog regelmatig vraagt mijn dochter, Jiska, of we naar Het Buitenbeest toe gaan, omdat ze het daar zo leuk vindt.

  Laatst is zij tijdens een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje bij ’t Geertje geweest en toen ze thuis kwam vond ze het daar enorm stinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.