Pannekoekenmolen De Graanhalm in Burgh-Haamstede, dat is authentiek smullen

Pannekoekenmolen De Graanhalm in Burgh-Haamstede is een aanrader op Schouwen-Duiveland. Saskia ging er met haar gezin bestaande uit pannenkoekenliefhebbers heen.

Pannekoekenmolen De Graanhalm in Burgh-Haamstede

De witte molen zien we in Burgh-Haamstede al van verre staan. Dan weten we niet dat er bij de molen een pannenkoekenrestaurant te vinden is. Als we later in onze accommodatie door de folders bladeren zien we dat de molen te bezichtigen is, dat er een winkel met streekproducten is én dus een pannenkoekenrestaurant. Precies de combinatie die wij leuk vinden.

Pannekoekenmolen De Graanhalm.
Pannekoekenmolen De Graanhalm.

De Molen en streekproductenwinkel

Naast de molen is de streekproductenwinkel. Ik hou van dit soort winkeltjes. Natuurlijk wordt er meel van de molen verkocht, maar ook andere lokale producten. Daarnaast zijn er souvenirs te koop die bij Zeeland horen, bijvoorbeeld door het gebruik van een traditionele Zeeuwse print.

Vanuit de streekproductenwinkel is de molen te bezoeken. Hou rekening met smalle en steile trappetjes. Als het genoeg waait en de molen draait dan kun je deze in bedrijf zien. Voor kinderen meteen een educatief momentje omdat ze nu zien waar de volkoren ‘Zeeuwse Vlegel’-meel van hun pannenkoeken vandaan komt.

Een winkel vol met Zeeuwse streekproducten.
Een winkel vol met Zeeuwse streekproducten.
Als het waait kun je de molen zien draaien en wordt het meel voor je neus gemalen.
Als het waait kun je de molen zien draaien en wordt het meel voor je neus gemalen.

Het speeltuintje

Schuin achter de molen is een kleine speeltuin met verschillende speeltoestellen. Deze zijn vooral leuk voor kinderen t/m 8 jaar. Onze kinderen van 9 en 11 jaar zijn er snel uitgekeken en de oudste is er duidelijk ook fysiek te groot voor. Tegen een van de muren zijn bankjes geplaatst, hier kunnen ouders zitten als hun kinderen aan het spelen zijn.

Het speeltuintje bij de molen.
Het speeltuintje bij de molen.

Het pannenkoekenrestaurant

Aan de voorkant van de molen is het terras van het pannenkoekenrestaurant. Helaas zijn alle tafeltjes vol als we bij Pannekoekenmolen De Graanhalm zijn. We kiezen daarom voor een plek binnen. Het leuke is dat we nu direct zicht hebben op de open keuken. In grote pannen worden hier de pannenkoeken gebakken.

De menukaart is redelijk standaard. Ik had iets meer bijzondere pannenkoeken verwacht met bijvoorbeeld typisch Zeeuwse toppings zoals mosselen. Er is wel keuze uit meerdere lokale drankjes.

Mijn man kiest een pannenkoek met aardbeien en kwark, ik ga voor de spekpannenkoek en de kinderen kiezen beide een pannenkoek naturel. Op tafel staat stroop en suiker om erop te doen.

De pannenkoeken zijn van een flink formaat. Ze zijn zelfs te groot voor onze borden! Kijk, daar worden we blij van. Dankzij het gebruik van volkoren meel vullen de pannenkoeken goed. We eten allemaal ons hele bord leeg.

Bij Pannekoekenmolen De Graanhalm geen cadeautjes of iets dergelijks voor kinderen. Gelukkig maar, want eerlijk gezegd zit ik niet te wachten op de prullen die ze dan meestal krijgen. 

Onze pannenkoeken worden gebakken.
Onze pannenkoeken worden gebakken.
Een lekkere combinatie, al had er wel iets meer kwark op gemogen.
Een lekkere combinatie, al had er wel iets meer kwark op gemogen.
Eet smakelijk!
Eet smakelijk!

Praktische informatie

Het bezichtigen van de molen kost 2,50 euro.

Voor een naturel pannenkoek betaal je 4,80 euro en de prijzen lopen op tot net iets boven de 10 euro voor de meest rijk belegde pannenkoeken.

Pannekoekenmolen De Graanhalm is 7 dagen per week van 12 tot 20 uur geopend. Toch raden we aan om voor de zekerheid altijd even de actuele openingstijden te checken op hun website.

De genoemde prijzen en openingstijden zijn uit 2019.

Ligging Pannekoekenmolen De Graanhalm:

Heb jij al eens pannenkoeken gegeten bij dit pannenkoekenrestaurant op Schouwen-Duiveland?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in Zeeland met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.