Pannenkoekenhuis de Boskabouter in Nunspeet, lekker eten en spelen!

Pannenkoekenhuis de Boskabouter is het restaurant waar Daphne met haar meiden gaat eten tijdens een vakantie in Gelderland. Naast lekker eten, kunnen de meiden hier heerlijk spelen.  

Pannenkoekenhuis de Boskabouter in Nunspeet

Wanneer wij in Gelderland op vakantie zijn, komen opa, oma en ons nichtje een dagje bij ons op bezoek. Het keukentje van ons huisje is niet berekent op zoveel mensen, dat is een goed excuus om een avondje lekker uit eten te gaan. Aangezien er 4 kinderen meegaan zoeken we iets uit waar zij ook lekker kunnen spelen, zodat iedereen een leuke avond heeft.

In de buurt van onze camping, zit Pannenkoekenhuis de Boskabouter. De site ziet er leuk uit, met een speeltuin en genoeg ruimte om buiten te eten. Het is heerlijk weer, dus we besluiten hier te reserveren. 

Pannenkoekenhuis de Boskabouter

Genoeg speelruimte bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter

Zodra we het terrein oplopen van Pannenkoekenhuis de Boskabouter willen de meiden het liefst meteen gaan spelen, “mam, wij zijn daar!” en weg zijn ze. We kijken even hoe ze op de skelters over de baan sjezen, de jongste geduwd door haar nichtje. Als je niet bij de trappers kan, is dat een prima oplossing!

Met moeite krijgen we ze mee naar onze tafel, om wat te drinken te bestellen. Daarna gaan ze spelen, eerst terug naar de skelterbaan, om vervolgens bij de dieren te gaan kijken en te springen. Gelukkig is het warm en krijgen ze op een gegeven moment dorst. Een goed moment om ze mee te laten kijken naar de menukaart. 

Een leuke skelterbaan
Daarna is het tijd om te springen
Er is voldoende ruimte om te spelen
Vanaf het terras heb je deels zicht op de spelende kinderen

Eten bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter

De meiden kiezen unaniem voor een kinderpannenkoek, een eigen pannenkoek versieren blijft leuk. De volwassenen kiezen allemaal iets anders, wel een pannenkoek uiteraard! Er staan naast de pannenkoeken een klein aantal andere gerechten op de kaart.

Terwijl we wachten tot ons eten gebracht wordt begint de jongste aan de placemat-kleurplaat. De kleurtjes zitten in de rugzak van de kabouter die op tafel staat. Dat ziet er gezellig uit.

Hoewel het hele terras vol zit (reserveren is verstandig bij Pannenkoekenhuis de Boskabouter!), hoeven we niet al te lang te wachten op ons eten. De pannenkoeken zijn heerlijk en gaan bijna allemaal op. Voor de jongste is het iets teveel, “maar, er past nog wel een ijsje bij hoor mama”. Ruimte houden voor een toetje is natuurlijk belangrijk. 

De menukaart
Kleuren terwijl je op je eten wacht

Kindvriendelijk en lekker eten

Wanneer de kinderen zich vermaken en je lekker kan eten is wat mij betreft een avondje uit eten met de kinderen geslaagd. Hoewel er binnen op de bovenverdieping een plek is waar kinderen kunnen spelen, is vooral de ruimte buiten een fijne plek voor kinderen.

In weekenden en vakanties is het wel verstandig om te reserveren, de avond dat wij er waren was het terras helemaal vol. Reserveren gaat eenvoudig via de website, maar telefonisch contact opnemen kan ook. In de zomerperiode is het restaurant open vanaf 16 uur tot 20 uur, op woensdag en in het weekend zijn ze vanaf 12 uur open. Op bijzondere dagen en in vakanties kunnen er afwijkende openingstijden zijn. Neem voor de actuele informatie een kijkje op de website van Pannenkoekenhuis de Boskabouter. 

Binnen is er ook nog voldoende ruimte

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Ligging van Pannenkoekenhuis de Boskabouter


 

Meer lezen

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.