Spelen en lekker eten bij Johanna’s Hof in Castricum aan Zee

1
267
De dierenweide grenst aan het terras, net als de speeltuin.
De dierenweide grenst aan het terras, net als de speeltuin.

Als het aan de kinderen van Saskia ligt gaan ze alleen uiteten bij ‘All you can eat”-restaurants en pannenkoekenhuizen. Maar als ouder wil je ook weleens iets anders. Lekker eten voor jezelf en toch die pannenkoek voor de kinderen. Dat kan bij Johanna’s Hof in Castricum aan Zee.

Lekker uiteten met kinderen bij Johanna’s Hof

We kamperen vlakbij Johanna’s Hof op Camping Bakkum en sluiten onze vakantie af met een etentje bij dit restaurant. Het ligt aan de doorgaande weg naar Castricum aan Zee, tegenover het bezoekerscentrum De Hoep. Wij kunnen er lopend heen, maar voor het restaurant ligt ook een grote parkeerplaats.

Op het grote terras zoeken we een tafeltje uit. Ik zag langs de kant van de weg al een bord staan dat het mosselseizoen weer begonnen is, mmm, dat klinkt wel erg verleidelijk. Mijn keuze is dus al gemaakt, al brengt de menukaart me nog aan het twijfelen. Er staat zoveel lekkers op. Van originele hartige pannenkoeken tot verschillende vegetarische gerechten die zelfs mij als niet-vegetarier aanspreken. G. gaat voor de vis van de dag en de kinderen twijfelen geen seconde: een pannenkoek.

Johanna's Hof met links de speeltuin en daarachter de dierenweide.
Johanna’s Hof met links de speeltuin en daarachter de dierenweide.
De dierenweide grenst aan het terras, net als de speeltuin.
De dierenweide grenst aan het terras, net als de speeltuin.

Pannenkoeken en een gewone menukaart

De pannenkoeken gaan helemaal op, we krijgen zelfs niet de kans om even te proeven of ze lekker zijn. Dochter M. en zoon C. smullen er in ieder geval van, dus dat zal wel goed zitten. Hun vader krijgt zijn vis op een mooi opgemaakt bord. Het ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook goed. De bakjes met salade en friet zijn ruim gevuld. Op de menukaart lees ik dat ze deze porties niet te groot maken om zo voedselverspilling te voorkomen, je mag gratis om meer vragen. Wij hebben beide genoeg aan de geserveerde porties.

Zijn jouw kinderen ook zo dol op pannenkoeken? Lees dan onze tips voor de leukste en lekkerste pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

Mosselen

Het is lang geleden dat M. en C. mij met een mosselpannetje aan tafel zagen. Ze kijken er met een vies gezicht naar. “Willen jullie er eentje proeven?” vraag ik ze nog. Maar daar bedanken ze beslist voor. Mooi, dan blijft er meer voor mij over. Ik ben dol op mosselen, dus het pannetje gaat helemaal leeg.

De dessertkaart van Johanna’s Hof ziet er goed uit, maar we zien een hele donkere lucht aankomen. Tijd om af te rekenen en droog naar de tent te lopen. Dat lukt precies.

Ik geniet van de mosselen.
Ik geniet van de mosselen.

Speeltuin en dierenweide

Johanna’s Hof heeft voor het terras een speeltuin en dierenweide liggen. De speeltuin is omheind en alleen toegankelijk via een deur. Handig als je kleine kinderen hebt. Bij M. en C. hoef ik gelukkig niet meer bang te zijn voor weglopen. Mijn 8- en 9-jarige vermaken zich tijdens het wachten prima in de speeltuin. Het scheelt dat we iets later zijn, daardoor zijn de allerkleinsten al naar huis en is er meer ruimte voor grotere kinderen in de speeltuin.

De speeltuin is omheind en via een deurtje toegankelijk.
De speeltuin is omheind en via een deurtje toegankelijk.

xNaar de dierenweide kan je alleen kijken. Het is logischerwijs niet toegestaan om de dieren te voeren. Het kijken naar de dieren is al leuk genoeg en vanuit hygiënisch oogpunt vind ik het ook een slimme keuze. Als de kinderen steeds in en uit zouden lopen bij de dieren zouden ze steeds hun handen moeten wassen, dat is niet handig als je op een terras zit om te eten.

De kippen in de dierenweide.
De kippen in de dierenweide.

Johanna’s Hof als afsluiting van een dagje uit

Johanna’s Hof is een ideale afsluiting van een dagje uit. Op de terugweg van het strand aan Castricum aan Zee rij je er direct langs. Maar ook na een wandeling of fietstocht door het duingebied kan je er goed terecht. G. en C. zijn later naar het bezoekerscentrum De Hoep geweest, ook zeker de moeite waard om met kinderen heen te gaan.

Bezoekerscentrum De Hoep.
Bezoekerscentrum De Hoep.

Ligging Johanna’s Hof

Kende jij Johanna’s Hof in Castricum aan Zee al?

Meer lezen

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

  1. Wat leuk, nooit geweten dat er zo redelijk dichtbij zo’n restaurant was wat aantrekkelijk is voor ouders en klein grut. Dit wordt een plekje om te onthouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.